|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Πόσο επηρέασε η κρίση το χόμπυ μας? | |||
Πάρα Πολύ - Σταμάτησα ή σχεδόν σταμάτησα το χόμπυ |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 7,64% |
Πολύ - Συνεχίζω με μεγάλη δυσκολία και περικοπές |
111 | 40,36% |
Αρκετά - Ένα 60άλιτρο και πολύ είναι |
32 | 11,64% |
Λίγο - Συνεχίζω σχεδόν όπως και πριν |
94 | 34,18% |
Καθόλου - (!!) |
17 | 6,18% |
Ψήφισαν: 275. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Να συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Με ένα στημένο ενυδρείο χωρίς πολλές απαιτήσεις (με ζωοτόκα και φυτά χαμηλών απαιτήσεων) δεν είναι τρομερά τα έξοδα (αγορά τροφής και αντιχλώριου μια στο τόσο).
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα η κρίση με επηρέασε αρκετά , όχι στα ενυδρεία που διατηρώ αλλά στα Κόι τρώνε σαν μοσχάρια δεν τα προλαβαίνω θέλουν 1000 ml την ημέρα , δηλαδή ένα κουτί το οποίο κάνει απο 7 μεχρι 10 ευρώ εξαρτάται απο την εταιρεία .
Βάλε τώρα το μήνα.... και γι αυτο στράφηκα σε γειτονική χωρα που το 10000ml το παίρνω 22 ευρώ της ίδιας εταιρείας , τι να κάνω πεινάνε .... ![]() ![]() Ήρθε και το capital control δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα απο έξω.... καταραμένη κρίση. Ότι και να γίνει άκρη θα βρούμε και τα ζωντανά μας θα τα ταϊζουμε ..... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απαντώντας στον Γιώργο-no name, να πω πως μου φαίνεται πράγματι περίεργο να μην επηρεάσθηκε κάποιος κάπως-κάπου απ' την κρίση, από το οικονομικό μέχρι την διάθεση για ενασχόληση.
Φυσικά κάποιος που έχει ήδη την υποδομή μπορεί να συντηρήσει με μικρό κόστος ένα μέτριο ενυδρείο μέτριων απαιτήσεων (όχι φουλ φυτεμένο με δύσκολα φυτά, μεγάλο θαλασσινό, μεγάλο σε όγκο κλπ). Η έναρξη ενασχόλησης πιστεύω ότι έγινε δύσκολη όπως και η ικανοποίηση επιθυμιών ενός χομπίστα για αναβάθμιση, αλλαγές, περισσότερα ενυδρεία κλπ Εξαρτάται βέβαια κι απ' τις επιθυμίες του καθένα. Είχα φτάσει να συντηρώ καμιά δεκαριά ενυδρεία διαφόρων όγκων, έχω 7 αυτή τη στιγμή και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναγκαστώ να κρατήσω μόνο ένα-δυό ![]() Επίσης ομολογώ πως μου λείπει η διάθεση πιά σ' έναν περίγυρο που περιγράφει πιο πάνω ο Βασίλης. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι περίπου όταν μπήκαμε στη "λούμπα".........τώρα πριν κάνα 2μηνο έστησα και ένα 400άρι!!!!Φίλε Κλεό αυτό που κάνω το αγάπησα και θα συνεχίσω να το κάνω,δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κοπρίτη(από αυτούς που μας κάθονται στο σβέρκο)να με αναγκάσει να το σταματήσω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το χομπυ ειναι το αγχολυτικο μου.Οχι μονο δεν το σταματαω....αλλα θα το επεκτεινω και λιγο.... αυτες τις μερες με στησιμο γεννηστρων και ενυδρειων για μεγαλωμα γονου.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι τα απαιτητικά ενυδρεία τους επηρέασε η κρίση, αλλά ένα ενυδρείο το οποίο δεν χτυπάει κόκκινο στις απαιτήσεις δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
Προσωπικά έχω ένα ενυδρείο και σύντομα θα το χαλάσω για να το μεγαλώσω... θα το φτιάξω μόνος μου, θα στηθεί ώστε να έχει μέτριες απαιτήσεις (όπως και τώρα)... και όχι να χτυπάει κόκκινα. Όσο για τα νέα μέλη στο χόμπι μας δεν νομίζω ότι είναι απαγορευτικό να στήσουν ενυδρείο. Υπάρχουν τρόποι να στήσεις ενυδρείο χωρίς πολλά χρήματα.. έως και καθόλου!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παντως κιεγω πιστευω πως το μεγαλυτερο κακο το εκανε η διαθεση.δεν ειναι τοσο το κοστος του ενυδρειου.αυτο μα με τον ενα μα με τον αλλο τροπο εστω και σιγα σιγα φτιαχνεται.
η διαθεση ειναι δυσκολο να φτιαχτει οταν βλεπεις τι συμβαινει γυρω γυρω.κ προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου και απτους πολυ τυχερους. οχι μονο βρηκα αρκετα καλη δουλεια σε ανελπιστο χρονο,αλλα εχω και μια δυο γνωριμιες που ξερω πως αν ζηταγα κατι ενυδρειακο θα μου βρισκανε την ακρη.(ναναι καλα τα παιδια). αλλα ακομη και αν δεν γνωριζα κανεναν,παλι μεσω του φορουμ η μεσω αγγελιων θα μπορουσα να κανω κατι πολυ οικονομικα η και με μηδενικο κοστος. εμενα αυτο που με χαλασε ηταν τα καταστηματα για να πω την αληθεια.μετα ηρθε και το καλοκαιρινο επεισοδιο που ζησαμε,ε διαθεση ειναι αυτη,δε θελει και πολυ. ενταξει θα γυρισει ο τροχος ας μη μας παιρνει και απο κατω. μια φαση ειναι θα περασει.άλλα ειναι που δεν φτιαχνονται. απλα ειναι δυσκολη περιοδος. |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω πως η δημοσκοπηση θα συνεχιστεί με επικρατέστερες τις 2 κατηγοριες που ξεχωρισαν ηδη. Η "με επηρρεασε πολύ" και θα αφορα αυτους με πολλα ενυδρεια ή με παρα πολλα λιτρα ή με πολυέξοδες δεξαμενες (σε θερμανση, φωτα, ζουμια-συμπληρωματα..) που αναγκαστηκαν να κανουν μεγαλες περικοπες....και η "με επηρρεασε λιγο" γιατι 1-2 ενυδρεια μετριων απαιτήσεων δε θελουν και τιποτα σπουδαιο στη συντηρηση. Κοβεις έναν καφε και εισαι στα ιδια.
Ας ελπισουμε σε καλυτερες μερες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το θέμα είναι τι σ ευχαριστεί πιο πολύ......... Θα κόψω κάτι απ τον εαυτό μου π.χ. τσιγάρο,ένα ποτό,μια βόλτα αλλά την ψαροκαψούρα μου δεν τη κόβω με τίποτα....για μένα είναι η πρωταρχική μου ευχαρίστηση και το μοναδικό χόμπι που λατρεύω τόσο πολύ!!!! Μακάρι να ταν αλλιώς τα πράγματα και ως Έλληνες(λαός της υπερβολής) είμαι σίγουρος πως το μικρότερο ενυδρείο στο φορουμ θα ήταν 400λ........ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καταραμένη κρίση ... | GiWrGoS198 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 25-03-12 19:50 |