|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό φιλέ μου δεν με απασχολεί τόσο γιατί εδώ και χρόνια πινω μόνο εμφιαλωμένο το νερό στο Βόλο δεν πίνεται έχει γενικά χαρακτηριστεί κακό νερό από πολλούς.μόνο για μπάνιο κάνει και λατζα.με την αντίστροφη οσμωση το σκέφτηκα και εγώ αλλά θα μου ρίξει το ph και εγώ διατειρω ψάρια που θέλουν σχετικά ph κοντά στο 7.5.συν ότι ένα σύστημα τέτοιο που αναφέρεις θα μου βγει και κάπως ακριβό σωστά?
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν ηθελες να πινεις κιολας ναι θα πηγαινε ακριβα αλλα ισως σε συνφερει σε βαθος χρονου απο το να αγοραζεις νερο αλλα εσυ ξερεις καλυτερα.Αν το θες μονο για ενυδρειακη χρηση τοτε θα παρεις μια α/ο με 60 πχ (τετοια πηρα και εγω) και ενα φιλτρο εμπλουτισμου ιχνοστοιχειων με 15 ευρω δηλαδη συνολο 75 ευρω. Το τελευταιο φιλτρο θα προσθετει ολα τα απαραιτητα αλατα και ιχνοστοιχεια που εχει το νερο της βρυσης μας καθως ανεβαζει σκληροτητες και επαναφερει το ph.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φιλέ μου.και εγώ περίπου μέχρι 100 ευρώ σκεφτόμουν να ξοδεψω οπότε αυτή ή λύση που μου προτεινεις φαίνεται πολύ καλή.θα την κοιτάξω σήμερα το απόγευμα και θα κοιτάξω και για ένα φίλτρο που μόλις τσεκαρα που έιναι καθαρά για νιτρικά στα 75 ευρώ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να ξεμπερδευεις μια και καλη, εποικοινωνησε με waterwaves.gr να σου στησει μια ΑΟ, που να κανει και για το ενυδρειο και για να πινετε καθαρο νερακι.
|
|||
|
|||
![]()
φιλε καταρχην τι ενυδρειο εχεις?
Εγω πηρα α/ο στο σπιτι γιατο ενυδρειο και γιανα μην εχουνμε φονες πηρα και εμπουτισμο. οποτε γλιτωσα την γκρινια γιατα εξοδα αλλα και το κουβαλιμα του νερου γιατι αγοραζα και εγω εμφιαλομενο. πλεον ολα γινονται με νερο απο α/ο κανω αλλαγες σε ενα φυτεμενο χορις να ριχνω αντιχλοριο και συμπληρωνω στην αναπληρωση του ρεεφ. ααα νερο στο σιδερο για τα ρουχα νερο στο φαγητο καφεδες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις απο α/ο |
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο κοίταξα για α/ο και μου βγαίνει γύρω στα εκατόν κάτι ευρώ και 75 μόνο για φίλτρο νιτρικών.οπότε μάλλον θα πάω για α/ο.Σάκη το ενυδρείο είναι 180 λίτρα φυτεμένο με 7 μελανοτενιες axel/rodi και 8 lacustris.τα ψάρια που έχω θέλουν ελαφρώς σκλιρο νερό οπότε πρέπει να βάλω και εμπλουτισμό.απλά θα ήθελα να ρωτησω χωρίς εμπλουτισμό ή α\0 βγάζει νερό που να πίνεται ?δεύτερον χωρίς εμπλουτισμό δεν θα βγάζει μαλακό νερό και όξινο νερό ακατάλληλο για τις παραμέτρους του ενυδρείου?τριτον με τον εμπλουτισμό το νερό θα είναι ξανά στις παραμέτρους που έχω τώρα δηλαδή πεχά κοντά σ το 7.6 και gh κοντά στο 18?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρωτα στη waterwaves.
Εχουν και ενυδρεια οι ανθρωποι εκει και ξερουν να κατευθυνουν τον καθενα για το τι χρειαζεται, αναλογα τις αναγκες του.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νιτρικά στο νερό του δικτύου! Πως μπορώ να φτιάξω νερό για κιχλίδες από RO; | BabylonX | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-05-13 03:50 |
Υψηλά Νιτρώδη, Υψηλά Νιτρικά - SOS!! | Manos_SKG | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 04-02-13 12:26 |
Αμμωνία σε νερό βρύσης!;;; | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 11-12-08 09:10 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
Σκληρό νερό και υψηλό PH | angelfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 28-09-03 03:13 |