|
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η Chromatopelma Cyaneopubescens μου αρεσει παρα πολύ! Υπεροχο χρωμα.
|
||||
|
||||
![]()
Όντως, γίνεται όλη μπλε με πορτοκαλι με μαύρες ρίγες κοιλιά όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα... Η βασίλισσα της ομορφιάς όμως είναι η Avicularia Versicolor (εξού και το όνομα) που από sling που την έχω έχει αλλάξει από καταπράσινη σε μοβ, μοβ σκούρο με κόκκινη κοιλιά και τώρα πιο πολύ σε μπλε... και μετά από κάθε εκδυση θα αλλάζει πάλι χρώματα...
|
|
||||
|
||||
![]()
κάθε ποτε κανουν εκδυση περιπου και ποιες από αυτές φτιαχνουν ιστο?
|
||||
|
||||
![]()
Όταν είναι μικρές κάνουν συχνά, από κάθε βδομάδα, μέχρι κάθε 2 μήνες.. Όταν ενηλικιωθούν μπορεί και κάθε χρόνο... Θέλει προσοχή στην έκδυση, να την προλάβεις και να αυξήσεις υγρασία... Σου δίνουν όμως σημάδια 1-2 βδομάδες πριν, σταματάνε να τρώνε, να κινούνται, αλλάζει χρώμα η κοιλιά τους λόγω της αποκόλλησης κλπ... Δεν έχουν καμια άλλη σοβαρή απαίτηση...
Ιστό φτιάχνουν όλες οι ταραντούλες μια μέρα πριν την έκδυση! Φτιάχνουν ένα "κρεβατάκι" από ιστό, όπου γυρνάνε ανάποδα πάνω του και βγαίνει το νέο σώμα τους μέσα πό τον παλιό σκελετό τους... Γενικότερα φτιάχνουν λίγο ιστό γύρω από την φωλιά τους, οι δονήσεις στον οποίο τις ειδοποιούν όταν κάποια έντομολιχουδιά περπατάει κοντά... Οι δενδρόβιες φτιάχνουν αρκετά περισσότερο ιστό, καθώς η φωλιά τους είναι ο ιστός αυτός κολλημένος σε εισοχές δέντρων, κλαδιά κλπ... Οι εδαφόβιες φτιάχνουν σημαντικά λιγότερο ιστό, γύρω από την φωλιά τους... Η Chromatopelma Cyaneopubescens αν και δεν θεωρείται δενδρόβια, φτιάχνει επίσης αρκετό ιστό... |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ενδιαφερον! Με ψεκασμο αυξανεις την υγρασία?
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, μία φορά τη μέρα για μικρά τεράρια είναι μια χαρά!! Για τις μεγάλες μου έχω mister Σε ένα μεγάλο τεράριο με 5 διαμερίσματα, μήκους 1ος μέτρου, όλο από πλέξιγκλας, έχω φτιάξει κάτι ανάλογο με το φίλτρο πλάτης στα ενυδρεία
![]() Τελικά κάποια σχέση βρίσκω με τα ενυδρεία μας ![]() ![]() ![]() Όμως και με απλό ψέκασμα και ένα φθηνό υγρασιόμετρο και σε μεγάλο τεράριο, μπορέις να διατηρήσεις μια χαρά υγρασία... Αν προσθέσεις και βερμικουλίτη στο υπόστρώμα και moss, απορροφούν αρκετή υγρασία... |
|
||||
|
||||
![]()
Η μικρή μου Avicularia Versicolor, μόλις μολταρε και μεγάλωσε... Φωτός αύριο... Ορίστε και μερικές από την Brachypelma Smithi... Μιας και βλέπω ενδιαφέρον, θα ανεβάσω και από τις υπόλοιπες, καθώς και τις κατασκευές μου..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Μόλις έβαλα τους ιχθείς σε ενυδρεία και θέλω να ρωτήσω τα εξής: | Da Gypsy Fish | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 25-05-11 10:26 |