|
|
||||
|
||||
![]()
1. ΝΟ2?
2. GH? 3. Τοσο χαμηλη ΚΗ η Ιεραπετρα? ή την κατεβαζεις εσυ? και πως? 4. Με τι εγιναν τα τεστ? 5. Ποτε καθαρισες τελευταια φορα το φιλτρο και τι φιλτρο ειναι? 6. Πειραξες καθολου το βυθο? 7. Διαβασε το παρακατω αρθρο (στα αγγλικα δυστυχως), και απεκλεισε τις περιπτωσεις αυτες, πριν ξεκινησεις ή επιλεξεις θεραπεια. http://www3.sympatico.ca/drosera1/fish/illness.htm
|
||||
|
||||
![]()
Για σου σπυρο σου απανταω αριθμιτικα
1:δεν εχω 2:δεν εχω 3:δεν ξερω μαλλον ετσι ειναι,παντος εγω δεν κανω κατι για να την κατεβασω... 4:υγρα τεστ της sera 5:το εξωτερικο ειναι jbl cristal profi 700 και το καθαρισα πριν 1 μηνα.και το εσωτερικο ειναι της juwel. (Rio 180 ) και το καθαριζω σε καθε δευτερα λου κανω αλλαγη νερου 6:το βυθο ναι τον πηραξα λιγο τιν προιγουμενη δευτερα,εβγαλα 2-3 φυτα και εβαλα καποια αλλα 7:αγγλικα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Τσεκαρε και το νερο του δικτιου σου λοιπον να δεις διαφορες.
Αν υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις (πχ κατα τη διαρκεια της αλλαγης νερου) στις παραμετρους, μπορει να δημιουργηθουν διαφορα προβληματα, οπως θερμικο σοκ, οσμωτικο σοκ κλπ που τα αποτελεσματα δεν φιναονται εκεινη τη στιγμη, αλλα μπορει να πεθανει ψαρι μετα απο 2-3 μερες ακομα και χωρις φανερες αιτιες. Ισως μονο μεγαλυτερη παραγωγη μεμβρανης στο σωμα (mucus) στην περιπτωση του οσμωτικου σοκ. Ο βυθος μερικες φορες κρυβει σοβαρους κινδυνους πταν ανακατευει. Απο ανοδο αμμωνιας και νιτρωδων, μεχρι και απελευθερωση τοξικων αεριων. Οποιο ψαρι περασει απο πανω, μπορει σε λιγο χρονο να τεζαρει επιτοπου. Κατι τετοια αναφερει και στο αρθρο.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια πραγματα!δεν εχω μετρηση ποτε το νερο του δικτιου....!κοιτα οταν κανω αλλαγες νερου βαζω νερο βρυσης στον βαρελη 40-50L ριχνο 1-2 ml prime στον κουβα και μετα στο ενυδρειο με ενα κυκλοφοριτι μετα απο κανενα μησαωρο προσθετο stabiliti και excel αυτα.....
Τωρα τη να κανω??????? Να κανω την θεραπεια????????τωρα που μηλαμε κανω αλλαγες στα ενυδρεια.... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το συμπτωμα στο ram δεν φαινεται να υποχωρει με τις αλλαγες νερου, εκτος απο αυτα που εγραψα (δλδ να αποκλεισω οποια αλλη απλη αιτια πρoβληματων που δεν μου παει στο μυαλο), θα δοκιμαζα αρχικα, μπανια σε δοχειακι με χοντρο αλατι σε διαλυση 1.5% (15 γρ δλδ μια κουταλια της σουπας, ανα λιτρο νερου) (οδηγιες κλπ πληροφοριες εδω) και απομονωση σε ενυδρειο/νοσοκομειο με αλατι παλι, σε διαλυση 0.2% (2γρ ανα λιτρο) για ενα μηνα.
Στο ενυδρειο δεν θα επελεγα ακομα να εκανα γενικη θεραπεια, παρα μονο λιγο αλατι. (0.1% τις πρωτες 2-3 μερες και 0.2% για τις υπολοιπες του μηνα) Σε καθε αλλαγη νερου αναπληρωση του χαμενου αλατιου. Stability δεν θα εβαζα. Φυσιολογικα θα εχει ωριμασει το ενυδρειο μετα απο ενα χρονο. Ισως ουτε και excel. Tα ram ειναι πολυ ευαισθητα στα χημικα. Αντιχλωριο βαζεις?
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλοριο βαζω το prime...στην περιπτοση μου δεν εχω καραντινα και ουτε τα παρελκομενα της (φιλτρο θερμοστατι) μονο αν το κανω οπος γραφω παραπανω να πιανο το ram και να το βαζω σε κουβα με το bactopur η το αλατι, αεραντλια για 20 λεπτα μια φορα την μερα για 4-5 μερες....
Συγνωμη που σε ζαλιζω!!!μου προτηνης να βαζω στο ενυδρειο αλατι για 10 μερες???θα εχει αποτελεσμα??? ------------------------- Α και αν βαλω αλατι στο ενυδρειο τι αλλατι να βαλω???? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κωστας86 : 15-06-15 στις 16:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε περιπτωση προβληματων, λιγο αλατι (προληπτικη δοσολογια) δεν κανει κακο στα περισσοτερα ειδη ψαριων γλυκου νερου (καποια ειναι πια ευαισθητα πχ clouwn, μαχαιροψαρα κλπ και δεν σηκωνουν καθολου αλατι, καποια αλλα οπως cory, neon κλπ αντεχουν λιγο, ιδιως οταν ανεβασουμε σταδιακα την αλατοτητα, γιαυτο εγραψα τις πρωτες μερες 0.1 και μετα 0.2)
Διαβασε το λινκ για το αλατι. Εγω βαζω χοντρο φυσικο θαλλασινο Χιων. Λεει στο λινκ σε παρακατω ποστ δοσολογιες και διαρκεια, (ενα μηνα εγραψα, οχι 10 μερες και αναπληρωση του αλατιοθυ που φευγει στις αλλαγες. Δλδ οταν κανεις 50% αλλαγη νερου, βαζεις παλι πισω το 50% της δοσολογια του αλατιου) Tο διαλυω πολυ καλα, σε μονολιτρη κανατα με νερο σε φραπεδιερα. Το ενα λιτρο νερο, σηκωνει μεχρι 6-7 κουταλιες αλατι. Αν βαλεις πιο πολυ δεν διαλυεται. Μπανια σε κουβα με δυνατη αερατλια. Ισως δεις το ψαρι να ανασαινει γρηγορα ή να γερνει στην αρχη ή να ανεβαινει ξαπλα στην επιφανεια. Συνηθως μετα απο λιγο συνηθιζει. Το επικινδυνο σημαδι ειναι να δεις να σταματαει η ανασα και οχι να αυξανεται. Τοτε ειναι που το επιστρεφεις μπλουμ στο ενυδρειο του. Αλλιως μετα απο 20 λεπτα, βγαζεις λιγο λιγο νερο απο τον κουβα και προσθετεις λιγο λιγο απο το ενυδρειο. Σαν προσαρμογη. Μονο στην επιστροφη χρειαζεται.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρησμενο ματι σε γκαπυ | sirsaton | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 01-03-14 00:37 |
Μονομαχος με πρησμενο ματι!!! | skulopsaro | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 01-12-11 23:03 |
γκαπυ με πρησμενο ματι | takis07 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-02-11 00:22 |
Μονομαχος με πρησμενο ματι και αλλα... | achisael | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 19-07-10 17:37 |
Πρησμενο guppy... | silver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 13-12-04 09:37 |