|
|
||||
|
||||
![]()
Το να ανάψεις τα φώτα όλο το 24ωρο ειναι προφανες πως δεν ισχυει γιατι εκει που μεγαλωνουν τα κοραλλια που φιλοξενουμε στα ενυδρεια μας η φωτοπεριοδος ειναι 10 με 12 ωρες , στα ενυδρεία μας με τα φωτα που διαθετουμε τα τελευταια χρονια μπορουμε να κανουμε τα κοραλλια να φτανουν στον φωτοκορεσμο ακομα και με λιγοτερες ωρες..οποτε το 24ωρο ειναι λαθος.
Ο σκοπος ειναι να φτασεις την φωτοπεριοδο που θα εχεις οταν θα εχεις οταν θα εχει κοραλλια οποτε κατα την γνωμη μου 2 ειναι οι δρομοι ή τα ανάβεις σταδιακα ή απο την αρχη κανονικα με τον πρωτο σαν πρωτη επιλογη γιατι θα γλυτωσεις και λιγο ρευμα. Το τυλιγμα με πανι ειναι υπερβολη , γενικοτερα οι αλγες δεν εχουν να κανουν με το ποση βιολογια εχει πιασει το ενυδρειο αλλα με το ποσα φωσφορικα και νιτρικα εχει το νερο , προφανως κατα το στρωσιμο δεν υπαρχουν ζωντανα στο ενυδρειο που θα παραγουν θρεπτικα για τις αλγες ..εχεις να κανεις μονο με αυτα που θα αφηνει ο βραχος και ο αραγωνιτης που αν δουλευεις φυσιολογικα αντιφ. Ανθρακα και σκιμμερ και η κυκλοφορια ειναι επαρκης δεν θα υπαρχει προβλημα.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως επειδή είμαι σε καλή κατάσταση, θα ανάψω φώτα σύντομα, ίσως και τις δύο επόμενες ημέρες... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
02/06 (μετά από 8 ημέρες στρωσίματος)
NH3/4: 0 NO2: 0.0 NO3: 14 pH: 7.9 KH: 8dKH PO4: 0 Ca: 460 Mg:1200 Sg: 1.024 Temp: 26.3 Απόψεις? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τρέξτο λίγες μέρες ακόμα. Είναι λίγο νωρίς για ζωντανά. ¶στο να πιάσει 15 μέρες. ![]() Την αλατότητα σου ανέβασε λίγο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Για ζωντανά λέω να ξεκινήσω με κάνα ασπόνδυλο σιγά σιγά. Γαριδούλες, ερημίτες, σαλιγκαράκια τα πάνε καλά με τα κοράλια ή υπάρχει κάποια ασυμβατότητα? Ποια από αυτά αν όχι όλα βάζουμε σε reef άφοβα? Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι ερημίτες με σαλιγκάρια μαζί. Τα 2α θα καταλήξουν πολύ σύντομα.
Ότι ζωντανό θες να προσθέσεις πόσταρε το πρώτα εδώ να σου απαντήσουμε. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
οσο ευκολα το βαζεις τοσο δυσκολα το βγαζεις.... οτι βαζεις πρεπει να ειναι Reef Safe!!! Φυσικα ακομα καλητερα για οτι θελεις να ρωτας μεσα απο το θεμα σου ειτε μεσα απο θεματα που θα ανοιγεις.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως ευχαριστώ και τους δύο για την διάθεση να μου πείτε γνώμες για την φιλοξενία ζωντανών. Ήδη καταρτώ λίστα με το τι ζωντανά μου αρέσουν και θα ήθέλα να φιλοξενήσω, οπότε θα την ποστάρω να μου πείτε γνώμες ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
new project bonjai reef tank 270 λιτρα | harris samos | Reef | 283 | 04-12-17 15:07 |
Νέο Reef 140 λίτρα! | kiddo | Reef | 0 | 03-04-15 20:52 |
νεο nano reef project 60l. | Giwrgos P. | Nano Reef | 53 | 14-10-12 12:40 |
reef led project by AkisK | akisk | Φωτισμός | 19 | 04-04-09 06:09 |
Nano Reef Project, Boyu mt-50 | banik | Nano Reef | 2 | 29-10-08 18:38 |