Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-05, 00:57
Το avatar του χρήστη basillis
basillis Ο χρήστης basillis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Το βέβαιο είναι οτι στο μαγαζί του Μάκη (τώρα Στέλιου), υπήρχαν πολλοί δίσκοι μέσα στα ενυδρεία, που ήταν κυριολεκτικά ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΙ. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσοι πολλοί...
Βέβαια εγω διάλεξα εναν δίσκο, απο κάποιο ενυδρείο που δεν είχε κάποιο άρρωστο ψάρι, και όντως μετά απο 48 ώρες άρχισαν οι γραμμές του δίσκου να μαυρίζουν...Ήταν ψάρι απο την νεα φουρνιά και ζωηρό, μέχρι την στιγμή που ήρθε στο σπίτι.
Παρέλληψα να πω οτι εκτός των άλλων, στο περίγραμμα της ουράς του δίσκου, εμφανήστικε ενα άσπρο ''υλικό'', οχι σε μορφή κόκου,(Στήγματα) αλλά σαν μια γραμμή κατα μήκος του περιγράμματος της ουράς.
Και τώρα φίλοι μου τι κάνουμε? Κινδυνεουν και οι άλλοι δίσκοι μέσα στο ενυδρείο, απο κάτι??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-05, 01:04
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από basillis
Το βέβαιο είναι οτι στο μαγαζί του Μάκη (τώρα Στέλιου), υπήρχαν πολλοί δίσκοι μέσα στα ενυδρεία, που ήταν κυριολεκτικά ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΙ. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσοι πολλοί...
Βέβαια εγω διάλεξα εναν δίσκο, απο κάποιο ενυδρείο που δεν είχε κάποιο άρρωστο ψάρι, και όντως μετά απο 48 ώρες άρχισαν οι γραμμές του δίσκου να μαυρίζουν...Ήταν ψάρι απο την νεα φουρνιά και ζωηρό, μέχρι την στιγμή που ήρθε στο σπίτι.
Παρέλληψα να πω οτι εκτός των άλλων, στο περίγραμμα της ουράς του δίσκου, εμφανήστικε ενα άσπρο ''υλικό'', οχι σε μορφή κόκου,(Στήγματα) αλλά σαν μια γραμμή κατα μήκος του περιγράμματος της ουράς.
Και τώρα φίλοι μου τι κάνουμε? Κινδυνεουν και οι άλλοι δίσκοι μέσα στο ενυδρείο, απο κάτι??
μεγαλη περιπτωση να κινδυνευουν........σε καραντινα γρηγορα,και ρωτησε τα παιδια για το τι μπορεις να κανεις...αρχικα αυξηση θερμοκρασιας,ισως και λιγο αλατι.........τι να σου πω..μακαρι να μην εχεις το προβλημα που εχουμε εμεις,γιατι ..........κατ'αρχας ειναι κολλητικο..και..........
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-05, 08:25
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Ιδίως το περιμετρικό στίγμα που λές στη ουρά του ψαριού, είναι κλασσικό δείγμα στρεσαρίσματος, από τις συνεχές αλλαγές περιβάλλοντος. Το είχα σχεδόν σε κάθε νεοεισερχόμενο δίσκο. Για φαντάσου μέσα σε λίγες ώρες, να αλλάξει τόσες φορές! Απόχες, σακούλες …..
Πάντως για να λές ότι τρώει και φυλλαράκι…. Μπράβο. Είναι λίγο δύσκολο να φάνε φυλλαράκι. Εμένα έφαγαν tetrabits, μετά από αγώνα. Είχαν συνηθίσει βλέπεις μόνο καρδιά.
Όπως λέει λοιπόν ο Johnnyκαι ο Γιώργος υπομονή και βλέπουμε.
Παλιά 11-11-05, 10:49
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Klaz είστε λάθος, αφού είδατε τα ψάρια/ενυδρεία σε τέτοιο χάλι, γιατί ψωνήσατε? Για τα παιδιά με τις περιουσίες, δεν αρκεί να έχεις περιουσία αλλά να ξέρεις και να την κρατήσεις! Καραντίνα, την ξέρουμε όλοι φίλοι μου αλλά δεν την κάνουμε! Αν είναι άρρωστο το ψάρι και δεν αντέξει μικρό το κακό, αλλά για σκέψου να σου μολυνθεί όλο το ενυδρείο! Τέσπα, τώρα δεν είναι καιρός για ηθικά δειδάγματα, είναι καιρός να σώσουμε τα ψαράκια. Όπως είπε κι ο Γιάννης (accnt) δεν είναι τίποτα αυτό Βασίλη, (το σάπισμα στην ουρά) αν όλα τα άλλα είναι οκ σε λίγες μέρες θα περάσει και θα γίνει όπως πρώτα. Καλή τύχη!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-05, 11:55
Senior Member

Προεπιλογή

Αισιόδοξα να μηνήματά σας, και χαίρωμαι πολύ για αυτό.
Ναι φίλε george hmmy, τρώει ευτυχώς και φυλλαράκια, δειλά βέβαια αλλά συντηρείται κανονικά. Τώρα οσο για το θέμα που έθιξες γιατί τα αγοράσαμε αφού ήταν σε τέτοια κατάσταση, 1) γιατί ο αμαζόνιος ειναι ενα μαγαζί που το εμπιστευόμασταν -τουλάχιστον για ψάρια με υγεία-,και 2) έκανα τόσα χιλιόμετρα με σκοπό να αγοράσω δίσκο, και στο τέλος να μην το έκαμνα? ''Αμαρτία θα ήταν''... Τα είδα εκεί να με κοιτάζουν αυτά εμένα, εγώ αυτά...ε και ξέρετε όλοι το συναίσθημα αυτό...
Δεν μου είπατε,την θερμοκρασία να την αυξήσω τελικά? Και αν ναι, πόσο? (σημ. έχω και πολλά φυτά.)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-05, 12:27
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από basillis
Δεν μου είπατε,την θερμοκρασία να την αυξήσω τελικά? Και αν ναι, πόσο? (σημ. έχω και πολλά φυτά.)
Πόσο την έχεις? ....την θερμοκρασία ε!!!
Παλιά 11-11-05, 12:49
Senior Member

Talking

29 c στην μεριά του θερμοστάτη, και 28 στην απέναντι.(Είναι βαθμοί κελσίου φίλε accnt, οχι εκατοστά cm)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές