|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μαστιγα θεωρειται αν ξεφυγει σε φυσικα νερα, οπου ειναι αδυνατον να το περιορισεις.
Σε ενυδρεια με μη φυτοφαγα ψαρια, ειναι σχεδον αδυνατο να το εξαφανισεις, οσο κι αν μαζεψεις καποιο θα μεινει και θα ξαναρχισει να εξαπλωνεται - ολα αυτα σε περιπτωση που οντως δεν το θελεις. Οντως αναπτυσσεται πολυ γρηγορα και ειδικα σε φυτεμενα ενυδρεια δημιουργει προβλημα κοβοντας φως. Κατα τα άλλα, ολα τα προσοντα που αναφερεις ισχυουν. Δεν ξερω αν χρειαζεται να το χρησιμοποιεις σαν βαση φυτικης τροφης που φτιαχνεις ο ιδιος, μιας και υποθετω οτι τα mbuna και τα tropheus που εχεις το τιμουν καταλληλα και οπως ειναι στην επιφανεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Τόλη
Το duckweed δεν είχε αναπτυχθεί στα ενυδρεία με τα mbuna και επειδή είναι δύσκολο να το εξολοθρέψεις (αν χρειαστεί) σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω σε κατασκευασμένη τροφή. Μπορεί όμως να το αφήσω ελεύθερο στην επιφάνεια και να σερβίρονται μόνα τους τα ψάρια. Υπάρχει κίνδυνος υπερτροφίας των ψαριών από τη λαιμαργία τους εάν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα (αν καλύπτει όλη την επιφάνεια του ενυδρείου) ? Μήπως πρέπει να ρίχνω από λίγο κάθε φορά και να "ελέγχω" την εξάπλωσή του ? |
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη, υπάρχει περίπτωση να μου κρατήσεις λιγάκι να το δοκιμάσω και εγώ με τις mbuna μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά
κερασμένο από εμένα !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Κανενας κινδυνος, δεν θα το αφησουν εξ αλλου να εξαπλωθει....
|
|
|||
|
|||
![]()
Και γιατι δεν το αφηνεις οπως ειναι στο φυτεμενο , και καθε μερα να μαζευεις με την αποχη οσο θες να ταισεις τις mmbunes σου ;;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό θα κάνω Σωτήρη.
Αν έβρισκα μάλιστα και ένα τρόπο να μην μένει στην επιφάνεια κατά το τάισμα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Δεν θα ήθελα 20-30 mbuna να αφήνουν τις σπηλιές τους και να βγαίνουν στον αφρό για να φάνε. Θα δοκιμάσω να το ρίχνω στην έξοδο κάποιου κυκλοφορητή που θα το στέλνει προς τον πυθμένα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|