|
|
|||
|
|||
![]()
δεν θέλει κάποια εμπειρία για να μην υπάρχουν διαρροές? η να μην ανοίξει απο αστοχία? ειδικά αν το ενυδρείο είναι πάνω από 100 λίτρα?
η σιλικόνη είναι μαλακή και ''αγκαλιάζει'' τα τζάμια.. στο πλέξι πώς απλώνετε η κόλλα ώστε να αγκαλιάσει της επιφάνειες και να κολλήσει γερά? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ότι κολλάει με το χλωροφόρμιο δεν ξεκολλάει, αρκεί να έχεις κάνει καλό κόψιμο, και μόνο αν το σπάσεις μπορείς να ξεχωρίσεις τα κομμάτια, γίνεται ένα σώμα, σαν την ηλεκτροκόλληση. Εγώ επειδή είμαι και λίγο υπερβολικός αλλά και επειδή συνήθως οι κατασκευές μου είναι από λεπτό πλεξιγκλάς (3αρι) κάνω και ενίσχυση Κολλάω τα 2 κομμάτια ![]() και έχω κόψει λουρίδες πλάτους 1-2 εκατοστών και τις κολλάω στην ένωση έτσι ![]() ![]() ετσι μεγαλώνω την επιφάνεια επαφής. Με αυτό το τρόπο δεν σπάει και αντέχει υπερβολικά καλά. Ετσι έχω κολλήσει εξωτερικά κρεμαστα φίλτρα και είναι και ανθεκτικά και υδατοστεγή Οπως αυτό και αυτό και φυσικά την επένδυση του ξύλινου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174 Για να καταλάβεις πόσο αντέχουν έτσι οι κολλήσεις, το 2ο φίλτρο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι από 3αρι (3 χιλιοστά) πλεξιγκλάς και έχει ύψος 58 εκατοστά, στη βάση του ασκείται υδροστατική πίεση σαν έχεις ένα ενυδρείο 58 εκατοστά, καταλαβαίνεις για τη πίεση που υπάρχει, που στα ενυδρεία βάζουμε 8αρι τζάμι και κόντρες για να αντέξουν σε αυτή τη πίεση, και αυτό είναι 3 χιλιοστά και οι "κόντρες" αλλά 3. Το κακό στο πλεξιγκλάς είναι ότι λυγίζει, είναι εύκαμπτο (και καλό και κακό αυτό) και αυτό το διορθώνεις με τα δεσίματα, στο συγκεκριμένο φίλτρο τα δεσίματα το κάνουν τα χωρίσματα που έχει μέσα.
|
|||
|
|||
![]()
καλά δεν παίζεσαι.!!!
πολύ καλή δουλειά!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy sump απο plexiglass.. | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 58 | 10-07-14 16:08 |
Enudrio kai plexiglass | paylis92 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 30-03-11 23:40 |
Σιλικόνη σε plexiglass | annie_ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 24-01-09 00:29 |
Plexiglass | sps4ever(niktso) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 12-05-04 17:58 |
plexiglass | Tolis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 10-12-02 18:53 |