|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό Σπύρο το έχω ξαναδεί, δεν ξέρω όμως κατά πόσο μας δείχνει αν είναι καλό το υλικό για τη δουλειά που το θέλουμε, το να ρουφάει υγρό σημαίνει πως έχει πολλά και μικρα τριοχειδή, δεν σημαίνει πως τα άλλα δεν έχουν πόρους, τριχοειδή δεν έχουν τα υπόλοιπα
|
||||
|
||||
![]()
τι να σου κανω που δεν εχω 3 ενυδρεια,να βαλω 3 διαφορετικα υλικα και να κρατησω σημειωσεις με τις μετρησεις.
επρεπε να το ειχα κανει περσι που ειχα 3 ενυδρεια και τη λιμνη να τρεχουνε. βεβαια το δικο μου το συμπερασμα το εβγαλα κ ετσι,αλλα δεν εχω τα νουμερα.οποτε... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά όλα αυτά... αλλά σίγουρα αν κάποιος έχει ένα σαμπ που χωράει 10-20 λίτρα βιολογικό το τιγκάρει ελαφρόπετρα και ας κουραστεί λίγο. 1-2 ευρώ θα του βγει!!!
Τώρα αν έχει κάποιος εσωτερικό φίλτρο που χωράει π.χ. 300ml βιολογικό ίσως τον ενδιαφέρει το κάτι καλύτερο που ΙΣΩΣ έχει αυτό το πανάκριβο υλικό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για μεγάλο δεν το συζητάω
|
||||
|
||||
![]()
εγω δουλευω με το χυμα σιποραξ γιατι το βρηκα φθηνα στο Σταυρο.αλλιως ελαφροπετρα θα εβαζα.
|
|
||||
|
||||
![]()
σχεδον ολοι το εχουν και το πουλανε πλεον και χυμα το σιποραξ!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ χύμα σιποράξ πήρα στην αρχή. Μέτά επειδή ήθελα περισσότερο βιολογικό πήρα ένα σακί ελαφρόπετρα με 2-3 ευρώ και θα έχουν βιολογικό και τα παιδιά μου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εεε δεν καταλαβε τιποτα το ενυδρειο απο αμμωνιες κλπ. Κι εγινε και πιο κρυσταλλο το νερο. Τωρα θα κανω απολυμανση σε ενα αλλο ενυδρειο που θα ξεστηθει εντελως και θα κανω το ιδιο στο φιλτρο, και χωρις μπολι.
|
||||
|
||||
![]()
τωρα που ειπες κρυσταλο,αυτο το προσεξα κιεγω.
περσι μου φανηκε κιεμενα πως το νερο ητανε πιο καθαρο απο προηγουμενα ενυδρεια που ειχα στησει παλιοτερα. και μαλιστα με μεγαλυτερα εξωτερικα φιλτρα τοτε αποτι με τα εσωτερικα που ειχα περσι. ισως να ηταν η ιδεα μου,αλλα θυμαμαι πως το ειχα σκεφτει. |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και δεν εχω ποτε χρησιμοποιεισει ελαφροπετρα, εχω βρει ενα μαγαζι - γεωπονικο οπου φέρνει , θα ειναι η ιδια ελαφροπετρα που χρησιμοποιειτε?
Μιας και εχω βαρεθει να καθαριζω με βρασιμο το υλικο που εχω(μακαρονι). Λετε να δοκιμάσω ελαφροπετρα? Σιγουρα καποια βιολογια θα την κραταει, αλλα μηπως θα μου κοψει την ροη στα φίλτα? |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι να σου κοψει τη ροη?οτι γινεται και με τα υπολοιπα υλικα γινεται και με την ελαφροπετρα.δεν ειδα ποτε διαφορα στη ροη.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οπως εχω πει δεν εχω ιδεα πως ειναι το υλικο αυτο ,μονο σε φωτος το εχω δει. |
|
||||
|
||||
![]()
sorry για το ξεθάψιμο.
Πάντως μετά από 6 μήνες χρήσης βλέπω ότι παρόλο που η ελαφρόπετρα είναι στο 3 πιο πάνω καλάθι μόνη της μαζεύει 2-3 φορές περισσότερα κατάλοιπα σε σχέση με το siporax που είναι στο 2ο, δηλαδή πιο χαμηλά. Φοβάμαι μήπως μπουκώνουν - κλείνουν οι πόροι του και οι επιφάνεια αποίκισης πάει περίπατο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι γινεται με τα δυο υλικα.
Η ελαφροπετρα ως "σμιχτο" υλικο και χωρις εχει μορφη δαχτυλιδιου, συγκρατει πιο πολυ σκουπιδι (ενω το σιποραξ το αφηνει να περναει και θελει μετα βαμβακι ή λεπτοτρυπο σφουγγαρι για να συγκρατησει), αλλα εχει και πολυ μεγαλυτερη επιφανεια αποίκισης. Και η περιοχη αποικισης παραμενει μεγαλυτερη, ακομα κι οταν βουλωνουν αρκετοι ποροι απο αυτο το σκουπιδι. (γιαυτο λεει πχ στη μελετη που εχει κανει η seachem, οτι ειναι 10 φορες μεγαλυτερη η επιφανεια απο ενα αλλο υλικο, αλλα στο τελος με το βουλωμα, μενει να ειναι 4 φορες μεγαλυτερη). Το μονο θεμα που προσεχεις οπως με ολα τα υλικα, ειναι να εχει κανονικη ροη νερου και να καθαριζεται εγκαιρα. (αναλογα το ενυδρειο) Επισης να προσεχεις να κρατας καθαρο το βιολογικο υλικο (οποιοδηποτε υλικο εχεις), προστατευοντας το με μηχανικη φιλτρανση. (Καθε 6-12 μηνες μπορεις να αλλαζεις εναλλαξ το 1/3 του υλικου με καινουριο για να αποφευγεις να εχει μακροχρονα υλικο βουλωμενο βαθεια στους πορους, εκει που δεν καθαριζεται με το απλο καθαρισμα σε νερο ενυδρειου που κανουμε συνηθως)
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 26-09-16 στις 23:46 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικά υλικά | maxmike | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 80 | 06-11-16 10:53 |
Βιολογικό υλικό | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-02-12 19:28 |
Βιολογικά Υλικά. | kesanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 02-03-11 21:15 |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |