|
|
||||
|
||||
![]()
ναι δεν ειναι κακο.κανε μια να δουμε
![]() κιεγω σε δικα μου ενυδρεια δεν ειχα ποτε προβλημα. απλα μου κανει εντυπωση πως μια πετρα μπορει να ανεβασει σκληροτητες και αυτα οχι.δεν εχω βρει εξηγηση ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα σαλιγκαρι, για να απορροφησει ασβεστιο και να "χτισει" κελυφος, πρεπει να ειναι ζωντανο
![]() Τα αδεια κελύφη λογικα ανεβαζουν GH ("λιωνοντας" και απελευθερωνοντας ασβεστιο) και δεν την κατεβαζουν. (αναλογα παντα τις ποσοτητες) Κατι αλλο παιζει στις σκληροτητες σου nazgul.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα Σπυρο ,αρα συμφωνα με αυτο τα κελύφη απο τα θυματα του clea θα μπορούσαν να μου ανεβάσουν την GH ?βέβαια τα περισσότερα τα αφαιρω στην αλλαγή ...
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο γρηγορα λιωνουν ομως?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο αυτο ειναι για εργασία σε μεταπτυχιακούς χημικούς μου φαινεται...
Ασε τωρα ψάχνομαι για το επόμενο υδάτινο εγχείρημα και μου έχουν βγει τα μάτια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε μου φαινεται και ιδιαιτερα περιεργο να πω την αληθεια. Το ενυδρειο εχει ξυλα, τιποτα ασβεστολιθικο και τρεχει 3 χρονια. Εχω και ενα ζωντανο nerite μεσα. Νομιζω οτι βγαινει αυτο που σκεφτομουν παντα, οτι δεν επηρεαζουν ιδιαιτερα τις σκληροτητες τα αδεια κελυφη. Αρκει να ειναι μικρα σαλιγκαρια, που τετοια ειναι και να μην μπαινουν με τις χουφτες καθε εβδομαδα. Γενικα, ριχνω 5-6 την εβδομαδα και αν. Δεν ξερω αν ειναι σωστο το σκεπτικο μου, φυσικα, αλλα ποτε δεν παρατηρησα αυξημενες σκληροτητες σε σχεση με τη βρυση απο την αρχη του ενυδρειου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
απορία σχετικά με τις σκληρότητες | Qbrain | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-05-13 12:58 |
Σκληρότητες νερού ανά περιοχή της Θεσσαλονίκης | neos | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 18-04-13 13:45 |
Ιδανικές σκληρότητες -υπάρχουν? | mikrosaquaristas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 16 | 29-07-11 00:55 |
Σκληρότητες | Filotas | Malawi | 8 | 16-12-08 16:38 |