Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-03-15, 23:17
yanpol Ο χρήστης yanpol δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Άνω Πατήσια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Οχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα αφου δεν είχες κάποια ασθένεια
Όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα διαφορετικό από ένα νέο ενυδρείο; Ρωτάω γιατί τα fancy διαβάζω ότι λερώνουν πολύ. Δε χρειάζεται κάποιο καθάρισμα; Αν μιλάμε για μονομάχο, δε θα χρειαστεί στρώσιμο πριν μπει στο ενυδρείο; Συγχωρήστε οι παλιοί τις απορίες μου, αλλά ρωτάω πολλά για να μην την ξαναπατήσω όπως με τον τύπο του pet shop...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-15, 23:23
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yanpol Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα διαφορετικό από ένα νέο ενυδρείο; Ρωτάω γιατί τα fancy διαβάζω ότι λερώνουν πολύ. Δε χρειάζεται κάποιο καθάρισμα; Αν μιλάμε για μονομάχο, δε θα χρειαστεί στρώσιμο πριν μπει στο ενυδρείο; Συγχωρήστε οι παλιοί τις απορίες μου, αλλά ρωτάω πολλά για να μην την ξαναπατήσω όπως με τον τύπο του pet shop...
Οχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, να προσέξεις να είναι στρωμένο το φίλτρο μόνο. Και τα χρυσόψαρα μπορεί να είναι ρυπογόνα, κρατάνε καθαρό το βυθό επειδή σκάβουν συνέχεια, επομένος δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το συνηθισμένο καθαρισμό στα σφουγγάρια του φίλτρου.
Τα ψάρια τα έβγαλες ή τα έχεις ακόμα στο ενυδρείο ; Γιατί αν τα έβγαλες θα έπρεπε να ρίχνεις τροφή για να διατηρήσεςι τη βιολογία του φίλτρου, αλλιώς θα την χάσεις και θέλει πάλι από την αρχή στρώσιμο

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 00:00
Junior Member

Προεπιλογή

Τα ψάρια τις προσεχείς ημέρες θα τα βγάλω γι αυτό ρωτάω από πριν. Το θέμα είναι πώς θα ξέρω αν το φίλτρο είναι στρωμένο. Αρχικά δεν είχα κάνει κάτι, μου είχε δώσει νερό από το ενυδρείο του και συμπλήρωσα νερό από τη βρύση (δυστυχώς χωρίς αντιχλώριο, δεν μου είπε τίποτα) κατά το 1/3. Έκτοτε έχω κάνει 3 αλλαγές νερού, που το έχω αφήσει 1 μέρα πριν για να εξατμισθεί το χλώριο. Μήπως πρέπει να αγοράσω αυτά που μετράνε τις τιμές των διαφόρων στοιχείων που υπάρχουν στο νερό;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 00:02
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Τα ψάρια τις προσεχείς ημέρες θα τα βγάλω γι αυτό ρωτάω από πριν. Το θέμα είναι πώς θα ξέρω αν το φίλτρο είναι στρωμένο. Αρχικά δεν είχα κάνει κάτι, μου είχε δώσει νερό από το ενυδρείο του και συμπλήρωσα νερό από τη βρύση (δυστυχώς χωρίς αντιχλώριο, δεν μου είπε τίποτα) κατά το 1/3. Έκτοτε έχω κάνει 3 αλλαγές νερού, που το έχω αφήσει 1 μέρα πριν για να εξατμισθεί το χλώριο. Μήπως πρέπει να αγοράσω αυτά που μετράνε τις τιμές των διαφόρων στοιχείων που υπάρχουν στο νερό;
Εννοείται πως πρέπει να πάρεις τεστ, και υγρα είναι καλύτερα, γιατί μόνο έτσι θα εισαι σιγουρος πως είναι στρωμένο το φίλτρο σου

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 00:09
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοείται πως πρέπει να πάρεις τεστ, και υγρα είναι καλύτερα, γιατί μόνο έτσι θα εισαι σιγουρος πως είναι στρωμένο το φίλτρο σου
Το υπάρχον φίλτρο είναι κατάλληλο για μονομάχο ή απαιτείται ειδικό με μικρότερη ροή/πίεση; Διάβαζα ότι στο μονομάχο δεν αρέσουν οι πολλές αναταράξεις. Sorry για τον καταιγισμό των ερωτήσεων!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 00:13
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το υπάρχον φίλτρο είναι κατάλληλο για μονομάχο ή απαιτείται ειδικό με μικρότερη ροή/πίεση; Διάβαζα ότι στο μονομάχο δεν αρέσουν οι πολλές αναταράξεις. Sorry για τον καταιγισμό των ερωτήσεων!
Δεν έχω ασχοληθεί με μονομάχους για να σου πω λεπτομέρειες, αλλά μπορείς να μειώσεις τη ροή αν είναι δυνατή ή το βάζεις να χτυπάει στο τζάμι να σπάει η δύναμη της ροής

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-15, 21:00
Junior Member

Προεπιλογή

Κανόνισα να επιστρέψω τα ψάρια στο Pet shop. Μου είπε ότι εκείνος έχει 13 χρυσόψαρα σε 35lt στο σπίτι του και ζουν 2 χρόνια. Τι να πω.... Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε ό,τι διαβάζω εδώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές