|
|
|||
|
|||
![]()
Μα πριν τα αγορασω ειχα ψαξει και ειχα βρει τα εξης.
Μονομαχος : Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 25 - 27 °C Το pH 6 - 7,5 σκληρότητα του νερού μέχρι 25 °dGH. γκαπυ: Η θερμοκρασία μπορεί να είναι από 18° έως 28°C ΡΗ από 6 μέχρι 8,5 σκληρότητα μεταξύ 5 και 25 °dGH Ένα ενυδρείο 40-50 λίτρων, με φίλτρο, θερμαντήρα και φωτισμό, είναι αρκετό για 2-3 χαρεμάκια γκάπυ. Το τελευταιο το εβαλα για το αν εχω καλο αριθμο ψαριων στο ενυδρειο μου. Ειναι κατι λαθος απο τα παραπανω ? Ή καποια παραμετρο που αγνοω ? PH και σκληροτητα δεν εχω μετρησει στο νερο μου αλλα τα ψαρια μεταξυ τους εχουν κοινες τιμες. Αν το νερο ειναι ακαταλληλο για τον μονομαχο ειναι και για τα γκαπυ. Σωστα ? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=afg86;876667]Ειναι κατι λαθος απο τα παραπανω ? Ή καποια παραμετρο που αγνοω ?[/QUOTE
Η βασική παράμετρος που αγνοείς είναι πως κάποια στιγμή ο μονομάχος θα "ξυπνήσει". Και τότε, θα βλεπει φουντωτές ουρές (των γκαπις) και θα χτυπάει!Κι οταν λεω χτυπαει, εννοω θα σκοτώνει Δεν ειναι 100% σίγουρο πως θα γινει Αλλα θα το ρισκάρεις? ![]() ------------------------- Παράθεση:
1 χαρέμι και σε λιγο καιρό θα μετάς δεκάδες τα γκαπάκια. Οσο ειναι μικρα, ίσως να μπορούν να κολυμπήσουν στο 40λιτρο Αλλα όταν θα μεγαλώσουν, ξεχνάς κάθε ισορροπία ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 20-02-15 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εμπειρια δεν εχω. Οτι ξερω σε θεωρητικο επιπεδο.
Απο αρθρο αφιερομενο στο μονομαχο εμαθα οτι ειναι ειρηνικο ψαρι και μπορει να ζησει σε κοινοβιο υπο προυποθεσεις. Γενικα επικρατουσε η αποψη οτι αν δεν δοκιμασεις να τον βαλεις με αλλα ψαρια δεν θα μαθεις ποτε. Δεν υπαρχει γενικος κανονας. Αναλογα τον καθε χαρακτηρα ψαριου. Παντως τον παρακολουθω καθε μερα. Επισης παρατηρησα οτι ειναι πολυ πιο αργος κολυμβητης απο τα αλλα και δεν τα προλαβαινει με τιποτα. Αλλα να τα στρεσαρει μαλλον μπορει. Οσον αφορα τα γκαπυ και τα λιτρα την πληροφορια την αντλησα απο pinned ενυδρειοφιλου φορουμ. Ποιον και τι να πιστεψω. Πολλες φορες διαβαζω πολλες αντιθετες αποψεις απο πηγες που υποτιθεται εχουν εμπειρια στο θεμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν ημουν 15 και επαιρνα πλαστικα ενυδρειακια με χρυσοψαρα και χωρις φιλτρο παντα...(ετσι τα πουλαγαν οι πετσοπαδες...!) ειχα βαλει εναν μονομαχο μ'ενα χρυσοψαρακι, μου τα ειχαν δωσει μαζι ως συμβατα ειδη... Πολυ πιο γρηγορος κολυμβητης σαφως το χρυσοψαρο. Καποια στιγμη ο μονομαχος του την εριξε μεσα στο ματι και το εστειλε αδιαβαστο...Δεν σημαινει απαραιτητως κατι το οτι ειναι αργος κολυμβητης ο μονομαχος...ειδικα αν δεν ειναι μεγαλο το ενυδρειο.
παντως αν δεν εχεις τεστ για νιτρικα (ΝΟ3) και δεν τα ελεγχεις, δεν μπορεις να εχεις πληρη εικονα για την κατασταση στο ενυδρειο σου. Παρε ενα τεστακι ΝΟ3 και τεσταρε. Εξωτερικο φιλτρακι θα χρειαστεις σιγουρα (π.χ. ενα 2211 eheim, δεν νομιζω να χρειαζεται μεγαλυτερο). Αυτο που εχεις κρατα το για ρεζερβα για ωρα αναγκης... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτόν(ούς) που... ΔΕΝ σου παίρνει(ουν) χρήματα.... γι' αυτό άλλωστε ΔΕΝ μπήκες εδώ και... ρωτάς; Διάβασε προσεκτικά... τα προφίλ των ψαριών. Από τις μετρήσεις ζητάς τον μέσο όρο... πχ. 7 - 8,5 = 7,7 - 7,8... ΌΧΙ τα άκρα (το ίδιο και για την θερμοκρασία). Επίσης κοιτάς και τις σκληρότητες.- http://diszhal.info/english/livebear...reticulata.php http://diszhal.info/english/labyrint..._splendens.php |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια εχω παρει την αποφαση να αλλαξω την ψαροσυνθεση. Τα ψαρακια θα προσπαθησω να τα γυρισω πισω. Αν δεν τα δεχτουν θα δω τι θα κανω.
Εψαχνα να δω τι θα μπορουσα να βαλω και παντου βλεπω οτι πρεπει να βαλω ζευγαρι ή χαρεμι , αναλογα το μεγεθος των ψαριων. Προφανως για να μην εχω μαλωματα. Το θεμα ομως ειναι οτι θελω να αποφυγω γεννα γιατι δεν θα εχω τι να κανω τα μικρα μετα. Στο δικο μου ενυδρειο δεν θα χωρανε. Επειδη δεν εχω μετρησει ph και σκληροτητα , σε θεωρητικο επιπεδο τι θα μπορουσα να βαλω χωρις να εχω γεννες ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σορυ δεν κρατηθηκα ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νιτρικα,Νιτρωδη,.....πως τα παω?? | thanps | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 17-09-11 20:20 |
full νιτρικα+νιτρωδη | babis2007 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 12-12-09 20:40 |
το PH επηραζεται απο τα νιτρωδη και τα νιτρικα? | gramm.n | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 12-05-09 20:52 |
ΥΨΗΛΑ ΝΙΤΡΩΔΗ HELP!!!!!!!!!!! | CHRIS4204 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 29-01-09 15:34 |