|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα δεν φταιει σε καμια περιπτωση η βαλβιδα,απο το difuser ηταν το προβλημα
|
|
||||
|
||||
![]()
Για πες!! Βούλωσε?? Λογικά δεν μπορεί ξαφνικά να σταματησε να βγάζει CO2!! Στο ένα κινέζικο που έχω έχει γίνει πράσινη η επιφάνειά του σχεδόν από την άλγη, αλλά βγάζει ικανοποιητικά!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Απ ότι φαίνεται δεν βούλωσε, απλά όταν το τοποθέτησα για πρώτη φορά δεν πρόσεξα ότι το πλαστικό βιδωτό καλυμα που κρατάει στην θέση του το κεραμικό δεν ήταν βιδωμένο καλά και αυτό το διαπίστωσα στην συνέχεια όταν δοκίμαζα την βελονοειδή και ανέβασα την ροή πάρα πολύ ,"τίναξε" το εν λόγω καπάκι που κρατά το κεραμικό!Το επανατοποθέτησα και δεν έκανε ξανά διακοπή στην ροή!Επίσης στο καινούριο μείγμα που έκανα ακολούθησα ΠΛΗΡΩΣ τις οδηγίες που δίνεις με τις 2 ανεπίστροφες βαλβίδες εσωτερικά του μπουκαλιού με το σοδονερο και έχουν ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ τα πάντα μέχρι τώρα(μια βδομάδα),η πίεση σταθερή στο 1.5 bar η κατανάλωση ελάχιστη και η ροή επίσης σταθερή με 8 ώρες λειτουργίας με την ηλεκτρομαγνητικη.Χρήσιμη η βοήθεια σου και νομίζω πως θα τα χα πετάξει πακέτο όπως είχα ξαναπεί αν δεν ακολουθούσα τις οδηγίες σου.Ελπίζω και απ ότι φαίνεται θα κρατήσει κάνα δίμηνο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα....
Χαίρομαι φίλε μου που βαίνουν όλα καλώς!! ![]() ![]() ![]() ![]() Και η λογική και η φυσική λέει πως αυτή η μέθοδος πρέπει να λειτουργεί σωστά!! Θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος με το σύστημα αυτό!! Τώρα δοκιμάζω και με 2 διαφορετικούς ριάκτορες που αγόρασα από ebay και μέχρι 3-4φ/δευτ. λειτουργούν άψογα!!! Σε μεγαλύτερο ενυδρείο σίγουρα συμφέρει, έχω το ίδιο αποτέλεσμα με ένα απλό diffuser με το 1/3 των φυσαλίδων όμως... Φτιάχνω τώρα ένα 70άλιτρο φυτεμένο ενυδρείο και θα παρουσιάσω ολοκληρωμένη λύση!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε pagokofti η παραγγελια με τα υλικα εχει φυγει και αναμενω αγωνιωδως την παραλαβη και εφαρμογη του
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Η αρχική λειτουργία των προϊόντων αυτών, είχε την λογική οτι πρέπει να δουλέψουν, αλλά στην πράξη, βλέπεις διάφορα προβλήματα που δεν τα υπολογίζεις... Για την απότομη αύξηση της πίεσης π.χ. οι κινέζοι πλέον δίνουν τα συστήματά τους με βελονοειδή η οποια εκτονώνει την πίεση όταν ξεπεράσει τα 4 bar, καθώς σίγουρα θα είχαν παράπονα πελατών (μπορεί να έγινε και καμιά έκρηξη ![]() Τώρα τα δίνουν και με μία ανεπίστροφη βαλβίδα εσωτερικά νομίζω!! Απλά πρόσθεσα άλλη μία... Και πλέον βλέπω ότι η λειτουργία με ριάκτορα έχει και καλύτερη διάχυση, είναι και 3-4 φορές πιο οικονομική, και δεν γίνεται το ενυδρείο 7up και και και... Τώρα βάζω σε δοκιμή τετραπλάσια ποσότητα υλικών 1+1 κιλό αντίστοιχα να δω πως θα συμπεριφερθεί!! Αν πάει καλά, σίγουρα θα κρατήσει πάνω από χρόνο με 1φ/δευτ όλη μέρα ανοιχτό και με κόστος 3-4 ευρώ... Είδωμεν!! Χρωστάω μια παρουσίαση καιρό τώρα, θα την κάνω ολοκληρωμένη με την κατασκευή ενός 70άλιτρου φυτεμένου που πραγματοποιώ τώρα!! Σίγουρα είναι διαφορετικό πολύ από ένα σύστημα με μπουκάλα όπου το εγκαθιστάς και ξεμπερδεύεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην τιμή!! Για μένα όμως είναι και η χαρά της κατασκευής, παρακολούθησης κλπ που δίνουν αξία στις DIY κατασκευές αυτές... |
|
|||
|
|||
![]()
Ριακτορα εννοεις κατι τετοιο?Εχω εξωτερικο φιλτρο και ειμαι ετοιμος να το παραγγειλω!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις πριν από λίγο, τοποθέτησα κι εγώ το κιτ co2 D201.
Χρησιμοποίησα 250 γρ. κιτρικό με 600 γρ. απιονισμένο νερό και 250 γρ. σκέτη σόδα. Το μανόμετρο μετά τη διαδικασία ανάμειξης όπως την περιγράφει ο φίλος pagokoftis, έδειξε 1,5 bar. Μετρητής diy με σύριγγα και βαλβίδα αντεπιστροφής και διάχυση του CO2 με τη βοήθεια του εσωτερικού φίλτρου (αερόπετρα στο τελευταίο "διαμέρισμα" του φίλτρου). Η διάχυση του CO2 μέσα στο ενυδρείο με 1 φ/δ (κατά τη γνώμη μου) απίστευτη!!! Δείτε και τις φωτο. Καμία σχέση με το μείγμα ζάχαρης-μαγιάς. Θα το παρακολουθώ τις επόμενες μέρες για να ελέγχω τυχόν μεταβολές της πίεσης. |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά!! Θα δεις μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την μαγιά και σταθερότητα στην παροχή πάνω απ΄όλα... Καλή συνέχεια...
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 16-06-15 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Του είπα ότι είναι για ενυδρειο και μου ότι γνωρίζει γιατί δίνει σε πόλους.
Απλά μου είπε ότι μανόμετρα με ηλεκτροβανα και μετρητή φυσαλίδων να πάρω από πετ και αυτός δεν έχει. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα.
Το δικο μου παιδες εχει προβληματα απο την πρωτη ημερα οπως διαβασατε,εκει που κατεληξα πλεον ειναι προβλημα της βελονοειδους βαλβιδας.Σταματαει η παροχη και συνεχιζει μονο αν ανοιξεις κι αλλο την βαλβιδα ,δινει παροχη για λιγο σταματαει ξανα κ.ο.κ Εχει σταματησει η συνεχομενη παροχη εδω και καιρο με αποτελεσμα να το εχω παρατησει.Χρησιμοποιω τον τροπο του παγοκοφτη με τις 2 ανεπιστροφες εντος του μπουκαλιου με την σοδα και η ακρη απο το σωληνακι βυθισμενη στο σοδονερο..Σκετη απελπισια.. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά με την ηλεκτρομαγνητική έχω ένα θέμα.
Την έχω βάλει μαζί με το εσωτερικό φιλτράκι στον ίδιο χρονοδιακόπτη. Κλείνουν όλα μια χαρά και πίεση έχω σταθερή. Ωστόσο την άλλη μέρα όταν έρθει η ώρα να ξανανοίξει δε βλέπω φυσαλίδες αλλά ούτε και να πέφτει η πίεση ![]() Σας έρχεται κατι στο μυαλό για τι να φταίει? Με το χερι ξανά εάν ρυθμίσω τη βελονοειδή όλα καλά. πίεση συνήθως έχω 1-1.5 bar. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
υπαρχει τροπος? | ignatios1993 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 01-10-12 23:10 |
Help...Α.Ο και τροπος συνδεσης ! | Roussaks | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 29-09-10 19:53 |
υπαρχει τροπος? | agge | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 18-10-08 23:32 |