|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Να προχωρήσεις στην διάταξη νο2 με τις 2 ανεπίστροφες, δουλεύει ρολόι πολύ καιρό τώρα!!!
Θα φτιάξω και βιντεάκι , αλλά αν το έχεις το σχέδιο προχώρα το!! Το έβαλα και σε 300άλιτρο ενυδρείο με πάρα πολλά φυτά και πηγαίνει σούπερ, 3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο και η διάχυση γίνεται σε ένα ista diffuser... Παρατηρήσαμε οτι για τον συγκεκριμένο diffuser, οι 3-4 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο είναι το μέγιστο που μπορεί να διαλύσει, παραπάνω αρχίζει και μαζεύτεται αέριο στο πάνω μέρος... Αλλά 3-4φ/δ πιστεύω είναι ήδη υψηλός αριθμός, οπότε η μέθοδος αυτή κάνει και για μεγάλα ενυδρεία, το αν είναι οικονομικότερη από μπουκάλα όμως δεν το ξέρω!! Με 2 ευρώ κόστος πιστεύω θα κρατήσει περίπου 1.5 μήνα, είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, 3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο... οπότε περίπου 16 ευρώ τον χρόνο... Αν υποθέσουμε χωρίς τα γεμίσματα οτι ένα εέτοιμο σύστημα με μπουκάλα κάνει 100 ευρώ, η μπουκάλα βγάζει τα λεφτά της σε 6 περίπου χρόνια... Για μικρότερο ενυδρείο όπως ένα 70άλιτρο που φτιάχνω με 1φ/sec νομίζω είναι πολύ οικονομικό!!! Σε ένα δικό μου 20άλιτρο που το μπουμπουνίζω με 1φ/sec 8 ώρες τη μέρα, με 2 ευρώ βγάζω λίγο λιγότερο από χρόνο.. Αυτά ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
υπαρχει τροπος? | ignatios1993 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 01-10-12 23:10 |
Help...Α.Ο και τροπος συνδεσης ! | Roussaks | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 29-09-10 19:53 |
υπαρχει τροπος? | agge | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 18-10-08 23:32 |