Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-01-15, 19:48
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

BORKED
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-15, 02:19
Το avatar του χρήστη Themis_aqua
Themis_aqua Ο χρήστης Themis_aqua δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Λαμια
Προεπιλογή

Καλησπέρα κι εμένα το ενυδρείο μου ίδια μάρκα, βέβαια μικρότερο απ το δικό σου αλλά με το ίδιο φίλτρο..Εγώ να σου πώ του έβαλα 2 siporax mini μέσα και πάνω πάνω λίγο ενυδρειακό βαμβάκι το οποίο αλλάζω κάθε βδομάδα για να μην πέφτει πολύ η ροή του κατά τα άλλα καλό μου φαίνεται..Απο ότι βλέπω δεν έχεις to spray bar πάνω αλλά αυτό να πετάει μπουρμπουλήθρες σαν αεραντλία πώς το έκανες;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-15, 02:25
Το avatar του χρήστη lifefx
lifefx Ο χρήστης lifefx δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52 Εμφάνιση μηνυμάτων
Απο ότι βλέπω δεν έχεις to spray bar πάνω αλλά αυτό να πετάει μπουρμπουλήθρες σαν αεραντλία πώς το έκανες;;
Το λευκο σωληνάκι σιλικόνης που βλέπεις, φέρνει ατμοσφαιρικό αέρα στην εξαγωγή του φίλτρου. Απλα η αλλη του άκρη κρέμεται εξω απο το ενυδρείο.Με αυτό τον τροπο εγώ διοχετευω co2
Παλιά 25-01-15, 12:10
paxman Ο χρήστης paxman δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: kalamata
Προεπιλογή

Ακριβως αυτο που σου εγραψε ο lifex φιλε μου.
Εγω θελω να σε ρωτησω φιλε lifex μιας και θελω και εγω να διοχετεύσω διοξείδιο, πως στεγανιποιησες το καπάκι του μπουκαλιού με ενυδρειακη σιλικόνη?
Ειμαστε σιγουροι οτι με την δοσολογια που γραφετε στις συνταγες diy δεν θα διοχετεύσει παραπανω co2 ωστε να γινει επικυνδινο?
Τελος το co2 μπορει να μας πειράξει τις τιμες ph κλπ του ενυδρείου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-15, 12:24
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Για στεγανοποιηση, θα βαλεις σιλικονη στην τρυπα που θα κανεις στο καπακι του μπουκαλιου, ενω εχεις περασει το σωληνακι. Ετσι, δεν θα υπαρχουν απωλειες. Επισης, στο σημειο οπου βιδωνει το καπακι, θα βαλεις τεφλον στις βολτες για να βιδωσει δυσκολα, αλλα και επιπλεον τεφλον απο επανω, οταν το βιδωσεις. Ενα τεστ βυθιζοντας το σε ενα κουβα με νερο πριν κανεις οτιδηποτε για να βεβαιωθεις οτι δεν χανει απο πουθενα, θα ειναι χρησιμο.

Αν δεν κανεις κατι λαθος στις δοσολογιες, δεν προκειται να επηρεασει τα ψαρακια σου, ουτε κατι αλλο. Το DIY δινει μικρη παροχη σε σχεση με τη μπουκαλα. Φυσικα, παντα παρακολουθεις τη συμπεριφορα των ψαριων. Αν ανασαινουν στην επιφανεια, κατι δεν παει καλα.

Τελος, αγορασε μια βαλβιδα αντεπιστροφης για να μην υπαρχει περιπτωση να παει το μιγμα του μπουκαλιου στο ενυδρειο. Εκει, θα εχεις μεγαλο προβλημα.
Παλιά 25-01-15, 12:37
paxman Ο χρήστης paxman δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: kalamata
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Για στεγανοποιηση, θα βαλεις σιλικονη στην τρυπα που θα κανεις στο καπακι του μπουκαλιου, ενω εχεις περασει το σωληνακι. Ετσι, δεν θα υπαρχουν απωλειες. Επισης, στο σημειο οπου βιδωνει το καπακι, θα βαλεις τεφλον στις βολτες για να βιδωσει δυσκολα, αλλα και επιπλεον τεφλον απο επανω, οταν το βιδωσεις. Ενα τεστ βυθιζοντας το σε ενα κουβα με νερο πριν κανεις οτιδηποτε για να βεβαιωθεις οτι δεν χανει απο πουθενα, θα ειναι χρησιμο.

Αν δεν κανεις κατι λαθος στις δοσολογιες, δεν προκειται να επηρεασει τα ψαρακια σου, ουτε κατι αλλο. Το DIY δινει μικρη παροχη σε σχεση με τη μπουκαλα. Φυσικα, παντα παρακολουθεις τη συμπεριφορα των ψαριων. Αν ανασαινουν στην επιφανεια, κατι δεν παει καλα.

Τελος, αγορασε μια βαλβιδα αντεπιστροφης για να μην υπαρχει περιπτωση να παει το μιγμα του μπουκαλιου στο ενυδρειο. Εκει, θα εχεις μεγαλο προβλημα.
Δηλαδη ουσιαστικα το σωληνακι μου πριν παει στην εισοδο αέρα του φιλτρου παρεμβαλετε η βαλβιδα αν καταλαβα καλα
Σιλικονη θερμη σε στικακια η η κλασικη ενυδρείου? μην κανω καμια χαζομάρα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-15, 12:55
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Ετσι ακριβως. Αφηνεις λιγο σωληνακι μετα το μπουκαλι, βαζεις βαλδιδα αντεπιστροφης και αλλο ενα μεγαλυτερο για να φτασει στο ενυδρειο. Και ενας bubble counter θα ηταν χρησιμος, ωστε να βλεπεις την παραγωγη CO2.

Δεν ξερω αν παιζει ιδιαιτερο ρολο, αλλα θα εβαζα ενυδρειακη σιλικονη για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Παλιά 25-01-15, 13:15
Το avatar του χρήστη lifefx
lifefx Ο χρήστης lifefx δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paxman Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδη ουσιαστικα το σωληνακι μου πριν παει στην εισοδο αέρα του φιλτρου παρεμβαλετε η βαλβιδα αν καταλαβα καλα
Σιλικονη θερμη σε στικακια η η κλασικη ενυδρείου? μην κανω καμια χαζομάρα...
ΟΧΙ θερμή, θα λιωσεις τον σωλήνα! Απλή σιλικόνη βάλε κι αν εχεις ενυδρειακη ακόμη καλύτερα.
Πρόσεξε κάτι, οι οπές που θα κανεις στα καπάκια για να περάσει το σωληνάκι να είναι λίγο μικρότερες σε διάμετρο ώστε να σφηνωση το σωληνάκι και έτσι :α επιτύχεις έξτρα στεγανοποίηση.πρόσεξε την βαλβίδα να την τοποθετήσεις με την σωστη φορά. Έχει ενα βελάκι που σου δείχνει την κατεύθηνση του υγρού. Κατα τα άλλα οτι σου είπε ο Θοδωρής
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές