|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά
Ναι είναι φυσιολογικό να διαιρούνται κάποια είδη ανεμώνων, υπάρχει όμως και η άποψη ότι κάνουν splitting λόγω μη επαρκούς τροφής (μικρότερο μέγεθος ζώου = μικρότερη ανάγκη τροφής) ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα το κοιτάξω το θέμα με την διατροφή Παντως μεχρι σημερα δεν την εχω δει να φτυνει τροφη που δεν θέλει |
|
||||
|
||||
![]()
Από την μικρή μου εμπειρία με μεσογειακές ανεμώνες όμως, ταΐζω κι εγώ γαρίδα μικρή κατεψυγμένη, απλά έχω παρατηρήσει οτι στην αρχή που την έδινα ολόκληρη, καμιά φορά την έφτυνε και τις επόμενες 3-4 μέρες σαν να "τουμπάνιαζε", γινόταν λίγο μωβ, από κίτρινη...
Όταν της έδινα την ίδια ποσότητα αλλά κομμένη σε 5-6 στενόμακρα κομματάκια, ήτνα μια χαρά!! Επίσης έχω διαβάσει οτι την μεταβολίζουν αργά την τροφή γενικά και αν μένει τροφή μέσα στο σώμα τους για μέρες και δεν έχουν ρπολάβει να την αφομοιώσουν, πρήζονται και δημιουργείται βακτηριακη μολυνση.. κοινώς σαπίζει η τροφή εσωτερικά τους.. Οπότε κομμένη σε μακροστενα κομμάτια πιστεύω είναι καλή τακτική.. Από τον Μάρτιο που έχω μία κλασική κίτρινη και μία ντοματα, η κίτρινη έχει διαχωριστεί 2 φορές, η ντομάτα καμία και ας έχουν το ίδιο μέγεθος περίπου και χωρίς να έχουν ξεμέινει από φαγητό.. Είναι εντυπωσιακό θέαμα πάντως, μαγικό... πως από ένα στόμα, τελικά δημιουργούνται δύο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό ακριβώς με ρώτησε το πρωι ο 6χρονος γιος μου " τι έγινε με το στομα της"!!! Οντως ειναι εντυπωσιακό φαινόμενο, πως ενας οργανισμος χωρίζεται σε δυο ομοιους |
|
||||
|
||||
![]()
Eίναι πολύ φυσιολογικό.
Και με μανιτάρια θα το δεις αυτό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν ειχα τόσα όσα έχω τωρα Παντως πριν λιγο ταισα και τις 2 ανεμωνες με μιση γαριδα την καθεμια, και εφαγαν μια χαρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Για εμένα παραμένει μυστήριο...
Στα μανιτάρια, να πω, οτι χωρίστηκαν οι ρίζες και τα "φύλα" και έγινε... Όταν όμως κόβεται στη μέση ένα στόμα και ένα στομάχι... και προκύπτουν 2?? Επίσης έχω δει στο youtube να κόβουν ανεμώνες με ξυράφι στη μέση σε δύο και μετά από λίγο καιρό να είναι μια χαρά και οι 2... Πφ... Το είχα διαβάσει πριν ασχοληθώ με το θαλασσινό, όπως και παρατηρούσα με τη μάσκα τις ανεμώνες στην θάλασσα και έβλεπα αυτές τις γραμμές που περνούσαν από το στόμα τους, που ήταν σαν "ράμματα" της επανακόλλησης μετά τον διαχωρισμό, αλλά όταν το είδα live στο ενυδρειο... |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκίνησε να εμφανίζεται κοραλίνη κυρίως στους κυκλοφορητές...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες για ph,gh κ.τ.λ | Fish | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-02-13 18:29 |
Απορίες.... | Immortal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 19-06-12 23:09 |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |
Απορίες | AXEL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 01-06-07 21:22 |