|
|
|||
|
|||
![]()
αρα έχεις 500watt περίπου ςε 150λ λογικό ακούγετε με 2 θερμοστάτες να ανεβάζει και τόσα watt. δουλεύουν κανονικά και οι 2 αλλά λόγω (μάρκας ή watt ) δεν ανεβένει στο επιθυμητό
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ισως να χρειάζεσαι και 2ο μεγάλο θερμαντηρα |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά η μόνωση παίζει σημαντικό ρόλο.
Εχω 2 ενυδρεία στη ταράτσα, ενα ξύλινο 280 λίτρα με ένα θερμαντήρα 300αρι και το έχω με STC-1000 σταθερα στους 18 (σήμερα θα το κατεβάσω στους 17,5) αλλα είναι ξύλινο και έχει μικρές απώλειες, και εχω και 55αρι κύβο με 125αρι θερμαντήρα , σταθερα και αυτο στους 18 με STC-1000 αλλά έχω ντύσει το φίλτρο με DOW και το ενυδρείο με 2ο τζάμι. Στο ξύλινο ο STC-1000 ανάβει 10 λεπτα την ώρα και στο κύβο σχεδόν συνέχεια και η θερμοκρασια στον κυβο παίζει από 17,6 έως 18, σήμερα θα κατέβει και αυτο σιγα σιγα στους 17. Και το πρωι που ανεβηκα να ταισω, όπου υπηρχε νερό στη ταρατσα και στο τραπεζι ήταν παγος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν πχ η θερμοκρασία του δωματίου ειναι σταθερή στους 8, τότε η μόνωση απλά θα περιορίσει τις απώλειες από το ενυδρείο προς το περιβάλλον Αλλά μέχρι να πιάσει το νερό την επιθυμητη θερμοκρασία βασικό ρόλο παίζει η δυναμη των θερμαντήρων και μετά η μόνωση Δεν ξερω αν το σκέφτομαι λαθος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν παραδειγμα δες στο ξύλινο , που με 300αρι θερμαντήρα 280 λίτρα νερό , κρατάει σταθερη θερμοκρασία 16 βαθμους παραπάνω απο τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ( οι μετρήσεις που ανέφερα πριν είναι πραγματικες και έγιναν τον βραδυ που είχαμε εξωτερική θερμοκρασία 2,6 και στο ενυδρείο είχα 18 και ο κοντρολερ αναβει για 10 λεπτα την ωρα (ο θερμαντήρας σίγουρα λιγότερο) , και στο κύβο , 55 λίτρα ενυδρείο με 125αρι θερμαντήρα αλλά χωρις πολύ καλή μονωση ειχα 16 βαθμους παραπάνω απο την εξωτερική θερμοκρασία αλλά ο κοντρολερ δεν έσβηνε σχεδόν καθολου, για το 55αρι κύβο δηλαδή ειχα πολλαπλασια κατανάλωση από ότι στο 280αρι ξυλινο, και ολα αυτα εξ αιτίας της μονωσης, αν στο κύβο είχα μικρότερο θερμαντήρα ίσως να μην έφτανε ποτε τους 18 και δεν θα εσβηνε και ποτε. Να πω επισης πως περσι που στο κύβο ειχα dow και 23 βαθμους, αναβε λιγότερο ο κοντρολερ, το dow κάνει πολύ καλύτερη μόνωση απο το 2ο τζαμι
|
||||
|
||||
![]()
Αρα στην πραξη πρέπει να περιορίσει τις απώλειες & παράλληλα να δουλεψουν θερμαντήρες ικανοί να σηκώσουν και να κρατήσουν τη θερμοκρασία στα επιθυμητά νούμερα
Θενκς για το παραπάνω ποστ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Αυτο σημαίνει και κατανάλωση όμως ------------------------- Βρε παιδιά και η θέρμανση (η ενέργεια δηλαδή) είναι και αυτή είσοδος / έξοδος, όσο πιο πολύ βγαίνει (απώλειες στο περιβάλλον) τόσο πιο πολύ πρέπει να βάζεις (μεγάλος θερμαντήρας = κατανάλωση). Για αυτό αποφασίζεις τι θες , βάζεις μεγάλο θερμαντήρα και πληρώνεις τη ΔΕΗ ή μονώνεις και δεν βάζεις μεγαλύτερο θερμαντήρα και δεν πληρώνεις τη ΔΕΗ. Πως είναι το ισοζύγιο πληρωμών ; κάτι τέτοιο, και αν πληρώνεις τη ΔΕΗ πας για δανεικά μετά και ότι επακολουθήσει ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 02-01-15 στις 16:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχεις δίκιο άλλα μιλάμε για απλή όσο και προσωρινή λύση μέχρι να επιστρέψει ο άνθρωπος κανονικά στο σπίτι του.Εν πάση περιπτωση άκουσε πολλές γνώμες και θα πράξει κατα την κρηση του.και κάτι άσχετο,χαίρομαι που είμαι μέλος αυτού του φόρουμ (έτσι μου ήρθε τώρα και ήθελα να το πω).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απώλεια θερμοκρασίας |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυξηση θερμοκρασιας | asteris_veria | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 02-04-14 23:58 |
Ιδεες για τοποθετιση ακομα μια λαμπας για αυξηση των Watt | Krisos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 13-06-09 08:01 |
Μονωση ηλεκτρονικού θερμόμετρου | D_S | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 19-11-05 08:12 |
Αυξηση θερμοκρασιας....να ανυσηχώ???? | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-05-05 08:39 |
απωλεια | ksaderfos | Malawi | 2 | 08-11-04 01:33 |