|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον κάπως αργά το είδα αυτό το θέμα, αλλά θα δώσω μια ακόμα ιδέα για διαφανές καπάκι πάρα πολύ απλό.
Υπάρχει στο εμπόριο προφυλ αλουμινίου με σχήμα "καρεκλάκη" Το μειονέκτημα είναι ότι το βρήκα μόνο με 1εκ. Εσωτερικό κενό αρα το plexiglass ή το γυαλί θα πρέπει να είναι σε αυτό το πάχος. Το κόβουμε στης κατάλληλες διαστάσεις. Αν θελουμε στις γωνια το κοβουμε λοξά για καλύτερη εμφάνιση. Και απλός ακουμπάει πάνω στα καθετα τζάμια. Απλό και εύκολο στην κατασκευή. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο, δεν το ήξερα πως υπήρχε κάτι τέτοιο. Το 1 εκατοστό δεν είναι ιδιαίτερο προβλημα, πχ αν μπει 5αρι πλεξι ή τζάμι , βάζεις άλλη μια λωρίδα 5αρι και είσαι οκ, ή ακομά και 3αρι κόβεις 2 λωρίδες 3αρι και με λίγη ενυδρειακή σιλικόνη είσαι πάλι οκ
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και πλαστικό προφίλ (που θεωρώ είναι πιο ασφαλές από πιθανή σκουριά του αλουμίνιου)
![]() Ωραία πάντως η πατέντα και εύκολη στην κατασκευή! |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ακόμα καλύτερο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() μας λες που το βρηκες το προφιλ αλουμινιου αυτο? ωραιο και μαλλον καλυτερο. το εχεις δει καπου να το πουλανε? |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.tsiganos-alouminio.gr/ind...d=11&Itemid=27
Απο εδώ. Για plexiglass ποιο λεπτό απο 1εκ. Δεν θα το συνιστούσα γιατί θα κάνει κοιλιά. Εμένα μου έκανε κοιλιά σε 70 εκ. Πλάτος. Αλλά μπορείς να βάλεις μεντεσέδες για το ανοιγόμενο κομμάτι και απο την κάτω πλευρά και όταν κανει λίγο κοιλιά κανεις το πάνω κάτω ( τα προφίλ είναι σφηνωτά δεν χρειάζεται να κολληθούν) τα προσαρμόζεις και αυτά και έρχεται μόνο του στην ευθεία. Και ου το καθεξής οταν ξανακάνει κοιλιά. Οσο για αυτό που λες για την σκουριά κλεόβουλε νομίζω ότι το αλουμίνιο δεν σκουριάζει. Κάνω λάθος; Το πλαστικό που το βρίσκουμε.Το έχεις δοκιμάσει; |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το αλουμίνιο δεν είναι ανοδιωμένο ή βαμμένο ψωριάζει/μπιμικιάζει, αυτή είναι η σκουριά του
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το είχα χρησιμοποιήσει για άλλη δουλειά. Δεν θα το εμπιστευόμουν για 10άρι τζάμι που είναι βαρύ αλλά με πλέξι ή πολυκαρβονικό. |
|
|||
|
|||
![]()
Καρεκλάκι θα βρείτε σε τζαμάδες και όσους κάνουν γενικά τζαμαρίες και παραπέτα.
Αν θυμάμαι καλά το πλαστικό είναι πολύ φθηνό στο μέτρο και είναι και διάφανο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιδέες για καπάκι.. | tzetzos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 29-06-12 16:37 |
Μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-05-11 08:17 |
Ιδέες για καινούργιο ενυδρείο και Aquascape, Ρίξτε ιδέες παίδες γιατί είμαι πολύ προβ | Αλέξης6 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 07-04-10 00:19 |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
Γριζοάσπρο διάφανο χνούδι | oscar | Δίσκοι | 2 | 05-05-05 09:05 |