|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ρωτησα μηπως καποιος χρησιμοποιει το ιδιο. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα υγρα τεστ ειναι σε γενικες γραμμες πιο αξιοπιστα.
Οχι οτι τα sticks ειναι αχρηστα. Ειναι και το πως βολευεται ο καθενας. Τα συγκεκριμενα sticks δεν ειανι πολυ διαδεδομενα, γιαυτό λεω δες το μανουαλ.. Με τον ανθρακα καλα εκανες.. |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω την εξης ερωτηση.
Τωρα που το ενυδρειο ειναι στο στρωσιμο, πρεπει να εχω αναμμενα φωτα? Αν ναι, ποτε πρεπει? Την ημερα ή την νύχτα? Πόσες ώρες την ημέρα? Εχω δυο χρυσόψαρα μέσα για να στρώσει το ενυδρείο! (Αντε να δουμε... θα στρωσει ποτε?) |
|
||||
|
||||
![]()
τα φώτα κανονικά (12-13 ώρες συνεχόμενες), απο 11πμ με 11μμ είναι καλά, για να πάρει ρυθμό το οικοσύστημα... άλλωστε έχεις και ψάρια μέσα...
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Apostolis : 23-10-05 στις 21:38 |
|
|||
|
|||
![]()
Αποστόλη να σε ρωτήσω, 12 ώρες για καινούργιο ενυδρείο δεν ειναι υπερβολή? Δεν είναι επικίνδυνο για άλγη?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mπααα !
Εκτός αν είναι λίγο ακραίες οι συνθήκες φωτισμού κλπ, κατά τα άλλα είναι οκ να μπει σε 12άωρη ρουτίνα από την αρχή. |
|
|||
|
|||
![]()
Thanks!
Μολις ρυθμισα τον χρονοδιακοπτη μου απο τις 13.00 μεχρι τις 23.00. Την αλλη εβδομαδα θα το βαλω να αναβουν απο τις 11.00. Ειπα να σας ακουσω και τους δυο και να κανω κατι ενδιαμεσο! ![]() Πρεπει να ειναι σκοταδι για να κοιμηθουν τα ψαρια? Φανταζομαι πως ναι... |
|
|||
|
|||
![]()
Πηρα σημερα το AMMONIA NH3/NH4 test kit της aquavital. (13 ευρω το πληρωσα)
1mg ammonia εχω με τα sticks της ιδιας εταιριας δεν εχω ουτε NO2, ούτε NO3 (Τα NO3 ισως ειναι ελαχιστα... δεν μπορω να καταλαβω. Μπορει να ειναι 5) To Ph μου (μετρημενο με τα sticks, και με το υγρο test της ιδιας εταιριας) ειναι στο 7.6 (της βρυσης χτυπαει πανω απο ![]() Το ενυδρειο ειναι στημενο 12 μερες τωρα, με δυο χρυσοψαρα μεσα απο την 3η - 4η μερα. Νερο φυσικά δεν έχω αλλάξει ούτε ελάχιστο ακόμα. Απλά το Σάββατο συμπλήρωσα περίπου 8 λίτρα, γιατί απο την αρχή δεν το είχα γεμίσει μέχρι επάνω. Πως παμε? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 25-10-05 στις 13:13 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλικά,
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχω την εξής απορία ομως. Για να εμφανιστεί NO3 (που θα σημαινει και το τέλος του στρωσίματος), δεν πρέπει να εμφανιστεί πρώτα NO2 ? Συνεπώ γιατι να αλλάξω νερό? Για το τελευταιο μου post σε σχεση με την αμμωνια, εχεις να σχολιάσεις κάτι? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 25-10-05 στις 20:59 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τότε μόνον θα έχει στρώσει και με μια γενναία αλλαγή του νερού θα πέσει το ΝΟ3 κάτω απο 15. Δές λίγο εδω http://www.tsamisaquarium.com/images/themata/kyklos.jpg και μετά αν θέλεις διάβασε και εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/start.htm http://www.tsamisaquarium.com/Selide...ta/Ammonia.htm Το νερό το κάνεις αλλαγή για να μην υποφέρουν τα ψαράκια σου απο την αμμωνία. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Υποφέρουν τα ψάρια με 1Mg αμμωνία? |
|
||||
|
||||
![]()
Το τεστ σου λέει ποιο είναι το "οκ" για το νερό σε έτοιμο στρωμένο ενυδρείο με ψάρια, όχι σε περίοδο στρωσίματος (γιαυτό και δεν αναφέρει τιμές, απλά σου λέει ότι πρέπει να είναι 0...). Εγώ απλά σου εξήγησα το τέστ, και τι σημαίνει το τετραγωνάκι με το οκ, δεν εννοούσα να κάνεις αλλαγές από τώρα... Sorry αν σε μπέρδεψα, δική μου παράλειψη...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |