|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ανέβασα φωτό του ενυδρείου μου, το φυτό είναι αυτό που φαίνεται πίσω στην μέση. Για να δούμε τι θα δούμε.
http://www.greekaquarist.com/vb/show...newpost&t=9224 Θεόφιλος |
|
|||
|
|||
![]()
Αν και δεν το βλεπω πολλυ καθαρα....
Καμια σχεση με αυτο που σε ειπα πιο πανω...... |
|
||||
|
||||
![]()
Για δες λιγο τη rotala rotundifolia......
|
|||
|
|||
![]()
Προς εκεί είχα καταλήξει και εγώ και μάλιστα θα πρέπει να είναι η πράσινη ποικιλία. Από την άλλη έχω την κόκκινη (την είχα αγοράσει από το ebay ως rotala indica) και έχουν κάποιες μικροδιαφορές αλλά είπαμε τα φυτά δεν βγαίνουν από καλούπι.
Το καλό είναι ότι το φυτό αναπτύσσεται σαν τρελό. Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ για R.rotundifolia green το βλέπω.Παρατήρησε αν τα χαμηλώτερα φύλλα έχουν στρογγυλεμένες άκρες (emersed form) ενώ τα υψηλώτερα μυτερές (submersed form).
Τα περισσότερα φυτά προέρχονται από emersed καλλιέργειες όπου μόνο το ριζικό σύστημα είναι στο νερό που έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συνήθως αλλάζουν μορφή όταν αυτά καλλιεργούνται υποβρυχίως στα ενυδρεία μας . Ένα τέτοιο φυτό είναι και η R.r όπου στην εκτός νερού ανάπτυξη έχει τα χαρακτηριστικά στρόγγυλα φύλα γι'αυτό λέγεται και rotundifolia. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλά μήπως είσαι γεωπόνος???
![]() Όντως τα φύλλα που είναι χαμηλά είναι σχεδόν στρογγυλά και αυτά προς την κορυφή είναι σαν βελόνες. ¶ρα καταλήξαμε σε επιστημονικό πόρισμα. Και είναι και ανθεκτικό δισκοφυτό. Ευχαριστώ πολύ! Θ. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλό θα ήταν να είχαμε κάποιον γεωπόνο μέλος (με ειδικότητα στις υποβρύχιες καλλιέργιες !!) για να μας έδινε όντως επιστημονικές απαντήσεις .
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση φυτού | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 22-09-05 10:33 |
Αναγνώριση φυτού ("Δράκαινα"???) | CommandoR | Αναγνωρίσεις φυτών | 12 | 16-04-05 02:28 |
Αναγνώριση φυτού | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 07-03-05 02:07 |
Άλλη μια αναγνώριση φυτού...(Bacopa monieri) | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 26-08-04 01:02 |
αναγνώριση νέου φυτού ... μάλλον anubia | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 12-03-03 13:45 |