|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν αρχίσει οι "εκπτώσεις" και στα θαλασσινά ενυδρεία;
Τόσα χρόνια λέω να κάνω το 100λιτρο με ένα ζευγάρι Amphiprion bicinctus και ΔΕΝ το αποφασίζω... γιατί το θεωρώ μικρό. Σε 60λιτρο... και 4 ψάρια; Ακόμα και το Percula θέλει το ελάχιστο... 80 λίτρα!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή να το προσπαθήσω η όχι ρε παιδιά με έχετε μπερδέψει
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπορεις ευκολα αν θελεις σου φτιαξουν κι ενα. τα μικρα DIY δεν κοστιζουν πολυ!!!! σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν θα μπορεις να το χαρεις... θα πρεπει να εισαι συνεχεια στιν τσιτα μην συμβει κατι... οσο πιο μικρο το ενυδρειο πιο δυσκολο και με ευκολα προβληματα...
|
|||
|
|||
![]()
Θα προσπαθήσω τώρα με το 60αρι και μετά θα πάω για μεγαλύτερο.
Μπορείτε να μου πείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Ξέχασα να πω πως έχω ένα θερμοστάτη fluval και ένα φίλτρο εσωτερικό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου... κανονικά όσο λιγότερα γνωρίζει κάποιος για ενυδρεία... τόσο μεγαλύτερο ενυδρείο χρειάζεται.... κι λόγος είναι απλός. Ο μεγάλος χώρος συγχωρεί λάθη... ο μικρός ΌΧΙ. Κάνε ένα τουλάχιστον 100λιτρο... για 2 κλόουν.- ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 18-11-14 στις 20:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ας ξεπεράσουμε λιγο αυτο με τα ελάχιστα, γιατί κάποιες φορές θεωρία από πράξη μπορεί να διαφέρει... ![]() ------------------------- Παράθεση:
Ξεκίνα μ αυτο! Γενικά προτιμώ να κάνω λάθη και να μάθω μέσα απ αυτά, παρά να μην το δοκιμάσω καν Συμφωνώ πως ένα μεγαλύτερο ενυδρειο ίσως να ηταν πιο καταλληλο, αλλά έχω δει 30λιτρα nano reef που τα σπανε, όπως έχω δει και 500λιτρα reef που απλα δεν υπάρχουν Ο καθένας όπως και ότι μπορει... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 18-11-14 στις 20:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις 30λιτρο... με ψάρια;
ΑΝ ΝΑΙ... εγώ θα σε κατα(επι)πλήξω... χειρονακτικώς.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Googlare το "nano reef" (Ολα τα γραμματα black ![]() Δεν θα κανω τον ειδικό στα αλάτια. Ειτε σε γλυκό ειτε σε αλμυρο, ισχυει πως οσο μεγαλυτερο ενυδρειο υπαρχει, τοσο μειώνονται οι κινδυνοι και οι παρεμβάσεις Αλλα όταν κάποιος λέει "εχω 60λιτρο" κι εμεις του λέμε "πάρε 150λιτρο και μην το ξεκινάς", μαλλον κινουμαστε σε λαθος κατευθυνση Αν ειχε γράψει πως θελει να δοκιμασει σε 20λιτρο, οκ...θα συμφωνούσαμε ![]() ------------------------- Παράθεση:
Το σωστό ξεκίνημα προϋποθέτει διάβασμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 18-11-14 στις 21:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνό μαζί σου φιλε ChocolatePuma
![]() Τα άρθρα τα διάβασα αλλά έχω μια απορία τι είναι το sump. . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters1.htm Κι επίσης σε μια παράγραφο του 1ου λινκ (νομιζω) που σου εγραψε ο Κωστας, γράφει αυτά: "Μετα αποφασιζουμε εάν θα κανουμε sump που θα μας προσφερει και βιολογικο καθαρισμο ή θα παμε σε εξωτερικο ή εσωτερικο φιλτρο μονο για τα χημικο και μηχανικο καθαρισμο. Εάν κανουμε sump καλο είναι να είναι σε χωρητικοτητα τουλαχιστον το ένα τριτο του βασικης δεξαμενης. Χωριζεται τουλαχιστον σε τρια διαμερισματα, το πρωτο θα εχει την υπερχειλιση, τους θερμοστατες, το chiller τον υαλοβαμβακα κ.α , το δευτερο θα εχει μερος του ζωντανου βραχου ή και αλγες μαζι που αποροφουν τα νιτρικα-φοσφορικα (refiugium) και το τριτο θα εχει την επιστροφη με την αντλια, τον φοσφορο, και τον ανθρακα(μπορουν να μπουν και σε άλλο διαμερισμα αλλα το βασικο είναι να δημιουργειτε εντονη ροη αναμεσα στο υλικο) αλλα και διαφορους αισθητηρες όπως του ph meter." Κι εδω τα "αρνητικά" του http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55761 |
|
|||
|
|||
![]()
Αύριο πρωί πρωί στο πετ σοπ για αραγωνίτη και αλάτι.
Πόσο κιλά να πάρω αραγωνίτη 6-7 είναι καλά?Αυτό είναι καλό?http://http://www.petsupermarket.gr/...salt-68kg.html |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το χόμπι εξελίσσεται και μυθοι καταρριπτονται... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Οι μύθοι μπορεί να καταρίπτονται... η βλακεία μας όμως; Πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος ευχαριστημένος... βλέποντας (θαλάσσιο) είδος (έστω και μικρό)... σε ένα ενυδρείο 20Χ20 εκ. ; Εγώ... όχι.- |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πχ δοκιμάζω για 1η φορά θαλασσινο σε 38Χ38Χ43 Αυτό έχω αυτό δοκιμάζω. Και φυσικα ΔΕΝ βαζω ψαρια που απαιτουν περισσότερα λιτρα Ο φιλος δεν ανέφερε 20λιτρο. Μιλησε για 60λιτρο γιατί αυτό έχει Συμφωνώ πως δεν πρεπει να κανει το παραμικρο, πριν λιωσει βιβλια και site, απ το διαβασμα Αλλα διαφωνώ να παψει να το σκεφτεται, επειδή το 60λιτρο σε καποιους φαινεται μικρο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() 38*38 τι θα βάλεις ;
|
||||
|
||||
![]()
Σοκολατένιε... για να ΜΗΝ το "ζαλίζουμε"... ξαναδιάβασε τι έγραψα στο #17... κι ΑΝ υπάρχει ακόμα απορία... να το κουβεντιάσουμε.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν θες να διαβάσω μόνο το #17, γιατί έγραψες άλλα τόσα μετά το #17???? Απορία.... ![]() Και 2η απορία : Τι γυρεύεις στα αλάτια???? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ειναι καλο να διαβασει πρωτα λιγο παραπανω και μετα να ξεκινησει νομιζω...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το διάβασμα, ειδικά στο θαλασσινό, ειναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητο Νομιζω πως τελικά συμφωνούμε σε όλα ![]() Οποιος θέλει να κάνει βιαστικές κινήσεις, στο τέλος θα βρεθεί να πετάει λεφτά και να χάνει ζωντανά Σωστός προγραμματισμός, οργάνωση και υπομονή πάνω απ όλα! Η δική μου (μικρή) ένσταση, αφορούσε στο να "μην το προχωρήσει, επειδή έχει μικρό ενυδρείο" ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ιδικα καποιος που δεν θα διαβασει θα παει σε ενα πετ, θα τον φορτωσει με 3-4-5-6 ψαρια και θα του πει χωρανε... ![]() ![]() ειδες που σε επιασα με το καλο και συμφωνησες.... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως γινετε???? | stefanos samos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 22-01-11 16:50 |
γινετε;;; | asteris_veroia | Δίσκοι | 12 | 22-03-08 10:38 |
Θαλασσινο 60 λιτρα? | epistimon | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 15-04-07 12:44 |
Λιτρα για θαλασσινο ενυδρείο | Carebean pirate | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 11 | 17-06-06 12:57 |