|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οπως και να΄χει οι αγοραστες τροφες, λιγοστευουν ![]() ετοιμαζω και μια με καλαμαρακια .. εχω ηδη και αλλη μια με γαυρο , φθηνος και την τσακιζουν.. η παρασκευη ειναι παρομοια.. ελεγα να βαλω και χταποδι, αλλα μου βρομαει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε λιγο θα τρωνε καλυτερα τα ψαρια απο εμας τους ιδιους
![]() εμεις που δεν ειμαστε σκαρμουτσοι υπαρχει τιποτα πιο ευκολο?δλδ με γαριδες,αρακα,σαρδελες θα παραπονεθουν η πρεπει να βαλω μεσα ολη τη θαλασσα?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() καθολου δεν θα παραπονεθουν ![]() θα ελεγα αντι αρακα, σπανακι.. συνεχεια καθαρκτικο δεν πολυ κανει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια!!καλα ετσι κι αλλιως αρακα θα εβαζα μικρη ποσοτητα αλλα αν ειναι καλυτερα το σπανακι κανενα προβλημα.
1η φορα θα τους μαγειρεψω!το πολυ πολυ να με βρισουν λιγο αλλα θα μαθω στο τελος ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() και βέβαια μπορείς, αλλά αν βρεις κανα λαχανικό ακόμα θα είναι ακόμα καλύτερα, επισης από πολλούς διαβάζω για τη πάπρικα, και να βάλεις και καμια σκελίδα σκόρδο
|
||||
|
||||
![]()
σωστα και παπρικα και σπιρουλινα σε σκονη ειναι must
![]() επισης συνηθως προσθετω κι ενα μιξ απο διαφορα flakes, καθως και διαφορα λαχανικα οπως κουνουπιδι, μπροκολο,σπανακι, καροτο κ.α. |
|
||||
|
||||
![]()
Χτες το έπαιξα "Σκαρμούτσος" και έφτιαξα vegeterian για τα χρυσόψαρα.
Πήρα αρακά αξεφλούδιστο (μια χούφτα με τα 2 χέρια) Μαρούλια (βιολογικής καλλιέργειας από τη ταράτσα, είχαν ξεμείνει μερικά και είχαν αρχίσει να σταχυάζουν) Κουνουπίδι (βιολογικής καλλιέργειας και αυτό από τη ταράτσα, είχε ξεμείνει και αυτό και είχε αρχίσει να σταχυάζει) Ένα μεγάλο καρότο 4-5 κύβους σπανάκι κατεψυγμένο 1 Μεγάλη πιπεριά. Τα έβαλα όλα σε μια κατσαρόλα και πήραν 1-2 βράσεις. Μετά τα έβαλα στο μπλέντερ με 2 σκελίδες σκόρδο , 3-4 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά , 4-5 κουταλιές της σούπας βαρβάτες βρώμη (Quaker). Τελικά το μπλέντερ γέμισε και τα έλιωσα σε 2 δόσεις. Αυτό το χώρισα σε 2 ισόποσα μέρη. Στο 1ο , έβαλα 6-7 ζελατίνες , αφού τις έλιωσα με το γνωστό τρόπο, πρώτα σε κρύο νερό και μετά με μισό ποτήρι κόφτο νερό, και το άπλωσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το έβαλα στο ψυγείο στη συντήρηση για να πήξει. Στο 2ο , έριξα 2 αβγά μέσα, το χτύπησα καλά με το μπλέντερ και το άπλωσα σε ταψί με λαδόκολλα, και το έψησα για καμια ώρα στους 200 βαθμούς. Αυτό έμεινε μετά όλη τη νύχτα στο φούρνο για να κρυώσει αλλά και να φύγουν όλοι οι υδρατμοί. Το πρωί τα έκοψα και τα έβαλα σε poly-bag και μπήκαν στη κατάψυξη. Έδωσα επίσης και στα ψάρια για να δω αν το τρώνε, περιττό να πω πως το τσάκισαν. Παρατηρήσεις τώρα. Αυτό με το αυγό δεν διαλύεται καθόλου, δεν λερώνει αλλά θέλει λίγη προσοχή στο ψήσιμο, δεν πρέπει να μη ψηθεί υπερβολικά, γιατί τα κομμάτια στις άκρες που ξεροψήθηκε επέπλεαν και δεν βυθιζόντουσαν, τα υπόλοιπα δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο βυθό, τα είχαν καταβροχθίσει. Και αυτό με το ζελέ πέτυχε, διαλύετε και λερώνει πολύ λίγο, τελικά πρέπει να βάζω πιο πολλές ζελατίνες γιατί τη προηγούμενη φορά διαλυόταν αρκετά και λέρωνε, και με τις ζελατίνες είναι πολύ πιο εύκολο, δεν χρειάζεται ψήσιμο κλπ. Όταν ζεστάνει ο καιρός θα ξαναφτιάξω και θα βάλω και γαύρο μέσα, τώρα μόνο λαχανικά λόγω Σαρακοστής, το Πάσχα μπορεί να φάνε και αρνάκι στη σούβλα ![]() Μετά μην απορείτε που τα χρυσόψαρα μου είναι γομάρια ![]() Το απόγευμα θα δοκιμάσω να δω αν το τρώνε οι ροδόστομοι και τα συννεφάκια
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος Τακη!!
αυτο ελειπε , να μην την τσακιζαν! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
..να μην ειμαι χρυσοψαρο...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ασταξανθινη καλης ποιοτητας (φυτικης προελευσης), βιταμινες και ασβεστιο σκονη επισης ως προσθετα, εκτος της σπιρουλινας σε χαπια. Και σπανακι αντι αρακα. Οι γαριδες με το περιβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Εδωσα και στα άλλα ψαρια , τη τσακισανε, αλλα δεν βολευει γιατι βυθίζεται γρήγορα, μονο με τη τσιμπιδα μπορω να τους τη δίνω, επομένως δεν .....
Μονο στα χρυσόψαρα θα τη δινω
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει καμια καλη συνταγουλα για φροντοζες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν θυμάμαι καλά , κάπου είχε ανεβάσει ο Κλεόβουλος ένα βίντεο για DIY τροφή για ψάρια Αφρικής.
Επειδή δεν ξέρω, οι φροντοζες είναι φυτοφάγα , σαρκοφαγα ή παμφαγα ;
|
||||
|
||||
![]()
σαρκο
|
|
||||
|
||||
![]()
κανε μια με γαριδα τοτε... θα την τσακισουν σιγουρα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφου είναι σαρκοβόρα μπορείς να βάλεις γαρίδες , όπως σου είπε ο Γιάννης, με το κέλυφος, μπορείς να βάλεις και γάβρο , φιλετακια, και αν τρώνε και λαχανικά μπορείς να βάλεις σπανάκι , καρότο , καμια σκελίδα σκορδο , και με ζελατίνη εισαι μια χαρά
|
|