|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ενα αρχικο block διαγραμμα του Raspberry pi Freshwater controller. Προσπαθησα να αφησω εκτος εξεζητημενες λειτουργιες ωστε η βασικη μοναδα να ειναι οσο το δυνατον απλουστερη.
Οπως φαινεται απο το διαγραμα οι λειτουργιες που κρατησα ειναι : - Ελεγχος φωτισμου σε τρια ανεξαρτητα καναλια, με ανατολη/δυση,ωρες μεγιστου φωτισμου, κυκλο σεληνης κλπ - Ελεγχος pH με θερμοκρασιακη αντισταθμιση. - Ελεγχος θερμοκρασιας με αισθητηρα RTD (pt1000). - Εξοδος για ελεγχο θερμαντικου & Fan με ξεχωριστες ρυθμισεις. - 2 καναλια ελεγχου θερμοκρασιας / υγρασιας χωρου με εξωτερικους αισθητηρες - Διαυλος επεκτασης για περισσοτερα στο μελλον - Ελεγχος μεσω web/internet - Υποστηριξη WEB camera - Ειδοποιησεις με email Δυστυχως ειδικες λειτουργιες θαλασσινου δεν εχω γιατι απο θαλασσα ειμαι ασχετος. Περιμενω και καμμια ιδεα φυσικα .... |
|
||||
|
||||
Κανεις?
υπαρχει ενδιαφερον απο κανενα αλλο? για να ολοκληρωθει το project θα πρεπει να γινει ομαδικη παραγγελια στις πλακετες και στα raspberry pi model b+ και αισθητηρες.. οι πλακετες ειδικα, πανε ως εξης: 1 τμχ 80εθρο/τμχ 2 τμχ 75 ευρω/τμχ 10+ τμχ 30ευρο/τμχ (οι τιμες ειναι ενδεικτικες και δεν ειναι πραγματικες) θα ηθελα λοιπον να πω οτι οσοι ενδιαφερονται να αγορασουν κατι τετοιο να απαντησουν εδω με ενα ποστ για να μπορεσουμε να παρουμε προσφορα απο την εταιρια που κατασκευαζει τις πλακετες.. ακομη αν βλεπετε καποια σοβαρη ελλειψη σε λειτουργειες αναφερετε την για να δουμε εαν μπορουμε να την βαλουμε.. το κοστος του co2 controller, stc-1000, pwm ανατολη δυση σε ξεχωριστα κομματια ειναι πολυ μεγαλητερο απο οτι αυτο το συστημα ολοκληρωμενο.. ------------------------- ακομη να προσθεσω οτι εαν εχετε αμφιβολιες εαν θα δουλεψει, μην ανησυχειτε. υπαρχει μια διαδικασια στην παραγγελια οπου αυτοι κατασκευαζουν το προτοτυπο, το στελνουν εδω το δοκιμαζουμε και ξεκιναμε την διαδικασια του debugging(ευρεση και διορθωση λαθων), οταν ολα ειναι ενταξει στελνουμε τυχων διορθωσεις και η εταιρια προχοραει στην παραγωγη.
3dpg.gr/3D Printers Greece 30lit amano-red cherry shrimp 60lit blue pearl shrimp 130lit hi-tech φυτεμένο RIP Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimbit22 : 31-10-14 στις 15:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ενα γρηγορο preview του controller κατα τη φαση της σχεδιασης.... Αν δεν εχει κανεις καμμια ιδεα θα τελειωσω το routing μεσα στο Σαββατοκυριακο Θεου θελοντος ....
|
|
||||
|
||||
ααααχ αυτο το altium designer..
αναλυτικα:
|
||||
|
||||
Παιδιά , αν μαζευτούμε καμια 10αρια ή 15αρια άτομα , πόσο λέτε να κοστίσει ; Πλήρης η κατασκευή , ετσι χοντρικά για να πάρουμε μια ιδέα
|
||||
|
||||
Αγγελε μπορεισ να μου στειλεισ το 3D σε IGES(ιδανικα .ipt) αρχειο να το περασω στο INVENTOR να φτιαξω ενα 3d παραδειγμα πως θα ειναι σε ηλεκτρολογικο κουτι με πριζες σουκο σασι στο πλαι? να ειναι ομορφο και να δουμε ενα αρχικο κοστος
------------------------- Παράθεση:
εαν υποθεσουμε οτι θα βγουν πλακετες για 3 ατομα τοτε εχουμε: 1. πλακετα 26 ευρω (επανω απο 20 τμχ θα βγει κατω απο 10 ευρω το τμχ) 2. υλικα(αντιστασεις, ολοκληρωμενα, βυσματα κτλ.) ~30 ευρω(υποθετικα γτ δεν εχουμε την λιστα-θα την εχουμε απο εβδομαδα) 3. συναρμολογιση* ( οποιος ξερει απο ηλεκτρονικα μπορει να την συναρμολογισει μονος του- 2,5 ωρες συναρμολογιση απο ηλεκτρονικο) 10-20 ευρω 4. Rasberry pi model B+ 39 ευρω (πιθανον καλυτερη τιμη σε μαζικη παραγγελια) http://www.skroutz.gr/products/show/16355921 αφου ειναι ετοιμο η καλωδιωση στο ενυδρειο ειναι πολυ απλη, εαν μαζευτουμε θα φτιαξω οδηγο. η συνδεση με το internet ειναι επισεις αρκετα απλη, στην χειροτερη το φτιαχνουμε με teamviewer σε αυτους που δεν ξερουν και δεν καταλαβαινουν τισ οδηγιες(χρειαζεται στατικη ip απο τον οτε για να μπορειτε να το βλεπετε εκτος σπιτιου**-ο απλος τροπος- ή OpenDNS -πιο δυσκολο) για την συναρμολογιση θα χρειαστειτε : ηλεκτροδιο ph(25-50 ευρω) μπριζες σουκο θυληκες 1 ευρω τμχ(καλωδιωση και συνδεση θερμοστατη, co2valve, μπριζα φωτιστικων κτλ χωρις να κοψουμε τα καλωδια τους) κουτι να μπει η πλακετα 10-30 ευρω *το να ερθουν συναρμολογημενες απο το εργοστασιο ειναι πολυ μεγαλο ενγχειρημα και χρειαζεται παραγγελια 50+τμχ και καποιον να το συντονισει **οταν ειμαστε εκτως σπιτιου ανοιγουμε τον browser οποιουδηποτε κινητου, pc, mac κτλ καιγραφουμε την ip του σπιτιου:πορτα π.χ. 152.92.14.210:80 και βλεπουμε το ενυδρειο μας. Η στατικη ip χρειαζεται γιατι εαν γινει restart στο ρουτερ θα αλλαξει η ip που εχει και δεν θα μπορουμε να δουμε το ενυδρειο. με το dynamicDNS(DyNDNS) ουσιαστικα αντιστοιχουμε μια σελιδα με το σπιτι μας πχ no-ip.aquarium.biz και καθε λιγα λεπτα το raspberry pi ανανεωνει την ip που ειναι συνδεδεμενη με την σελιδα οποτεεαν γινει καποια διακοπη η restart απο τον οτε η disconect η προσβαση στο ενυδρειο ειναι εγγυημενη.
3dpg.gr/3D Printers Greece 30lit amano-red cherry shrimp 60lit blue pearl shrimp 130lit hi-tech φυτεμένο RIP Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimbit22 : 31-10-14 στις 19:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και άλλη μια ερώτηση (μπορεί να το ανάφερατε πιο πάνω αλλά ή δεν το είδα ή δεν το κατάλαβα) οι έξοδοι για φωτισμό είναι για λάμπες ενυδρειακές (φθορίου , μπαλαστ κλπ) ή για led 12 volt ;
|
||||
|
||||
οι εξοδοι ειναι ρελε για το ρευμα (220βολτ) του φωτιστικου (ανοιγμα στη ανατολη και σβησιμο στη δυση) και σημα PWM ελεγχου 0-1,25 ή 0-3,3 ή 0-5 βολτ ή 0-10 βολτ για LED Driver ή ballast.
Εαν θες να ντιμαρεις ribbon led 12v ή 24v πρεπει να παρεις ενα τετοιο:http://www.acdcshop.gr/tinkerkitmosf...e-p-12739.html αυτη η πλακετουλα παιρνει απο τη μια μερια 5βολτ(+), το σημα PWM και γειωση απο την πλακετα(-) και απο την αλλη τα 12 ή 24βολτ (+,-) και το ribbon led (+,-) σου ντιμαρει το ribbon led συμφωνα με το PWM σημα ουσιαστικα η πλακετουλα η εξτρα γινεται ο driver για το ribbon led. ------------------------- αυριο που θα ειναι ετοιμη η εφαρμογη web θα ανεβασω ημητελη screenshoots να δειτε πως θα ειναι. αυριο θα γινει ο κορμος του κομματιου web και σιγα σιγα θα ολοκληρωθουν οι σελιδες settings κτλ. ------------------------- ακριβως ετσι.
3dpg.gr/3D Printers Greece 30lit amano-red cherry shrimp 60lit blue pearl shrimp 130lit hi-tech φυτεμένο RIP Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimbit22 : 31-10-14 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
εδω ειναι ενα εξαρτημα που χρειαζομαστε, η τιμη μεχρι 9 τμχ ειναι 8 λιρες ενω για 10+ ειναι 5 λιρες σχεδον 4 ευρω κατω
το ιδιο ισχυει για ολα τα εξαρτηματα και για την πλακετα
|
||||
|
||||
υπολογιστε με και εμενα μεσα αν ειναι να κατεβει το κοστος κι αλλο... και αν μπορω να βοηθησω καπου μου το λετε, ενδιαφερον μου ακουγονται ολα αυτα που λετε κ ας μην τα πολυκαταλαβαινω ολα
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα.
Μέσα και εγώ. Είναι αμαρτία τέτοια προσπάθεια να μην βρει στήριξη. Και αν προκύψει κάτι σχετικό με μηχανουργική εργασία (π.χ. δουλειά στα κουτιά που θα πατήσει η πλακέτα) ευχαρίστως να βοηθήσω. |
|
||||
|
||||
Μπραβο παιδια αυτα ειναι, να μαζευομαστε.
το template: http://themeforest.net/item/metronic...ac=search_list προοδος στο web κομματι:
|
||||
|
||||
δεν είναι άσχημο το template
|
|
||||
|
||||
Και εγώ μέσα!!!!
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
update
|
||||
|
||||
Νυχτερινο update
Το pcb ειναι ετοιμο. Αυριο παραγγελνω δειγματα. |
|
||||
|
||||
ωραίο touch με τα routings για να έχει μεγαλύτερο creepage distance(το raspberry pi και το υπόλοιπο hardware είναι απομονωμένο από τα 220v με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας). τα relay είναι NO ή NC?(όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο)
Έχω μικρά προβλήματα με το scaling αλλά λύνονται. το οπτικό κομμάτι είναι σχεδόν έτοιμο..
|
||||
|
||||
update
|
|||
|
|||
Με ενδιαφερει και μενα αυτο το project,οποτε μεσα και εγω
|
|
||||
|
||||
μιας και με ενδιαφερουν και εμενα τετοια project και εγω μεσα.βεβαια δεν μπορω να βοηθησω στην πραξη αλλα θα ηθελα να ξερω αν μπορει να δουλευτει το ολα συστημα σε linux μιας και μονο αυτο χρησιμοποιω? γιατι καπου διαβασα για συμβατο με windows.
|
|
||||
|
||||
Αφου θα είναι web base δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το λειτουργικό, και απο tablet θα προγραμματίζεται ή και από mac
|
||||
|
||||
ELI5 (explain like I'm five)
Mιλαμε για ενα κουτακι που θα χειριζεται φωτισμο, co2, θα συνδεεται με camera να βλεπω το ενυδρειο απο τις διακοπες και θα κανει περιπου 100¤?
|
||||
|
||||
Τα δοκιμαστικα pcb θα ειναι στα χερια μου στις 12 Νοεμβριου. Τα υλικα εφτασαν ολα απο την Farnell σημερα
Παράθεση:
Παιδια οπως ειπα απο την αρχη τo piAquarium ειναι ενα open project. Δεν προκειται για προιον και δεν εχει σκοπο την πωληση και το κερδος. Σκοπος μου ειναι να δημοσιευσω τα σχεδια και το software για οποιον θελει να το κατασκευασει για προσωπικη χρηση αλλα και να το βελτιωσει δημοσιευοντας με τη σειρα του τη δουλεια που εχει κανει ωστε να ωφεληθουν ολοι. Αυτο ειναι αλλωστε και το νοημα των open projects. Ηδη ο φιλος Jimbit22 εχει αναλαβει το web κομματι. Καταλαβαινω βεβαια οτι βρισκομαστε σε ενα ενυδρειακο forum και δεν εχουν ολοι σαν πρωινη δουλεια ή hobby το software και τα ηλεκτρονικα (και γιατι θα επρεπε αλλωστε ?). Για αυτους θα μπορουσε (αν και οταν το project φτασει σε καποιο σταδιο οπου εχει δοκιμαστει και εχει περασει τις οποιες παιδικες ασθενειες) να βρεθει μια λυση ωστε να παρουν το board συναρμολογημενο απο καποιον που θα προσφερθει να το κανει σε καποια συμβολικη τιμη. Αν υπαρχει καποιος εδω που εχει την ικανοτητα και ενδιαφερεται να βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση ας μου πει. Σχετικα με την ερωτηση του tkougi : Δεν καταλαβα τι εννοεις αλλα η βαση του piAquarium ειναι ενα Raspberry pi B+ που ειναι ενα Linux PC σε μεγεθος πιστωτικης καρτας (http://www.raspberrypi.org/). Αν θελεις να εμπλακεις στον προγραμματισμο το περιβαλον ναι, ειναι Linux. Απο πλευρας χρηστη οπως σου ειπε και ο takis_gt, το user interface θα ειναι WEB based, θα το βλεπεις δηλαδη οπως μια σελιδα στο internet απο οποιαδηποτε συσκευη εχει browser (chrome, mozilla, internet explorer, safari κλπ) δηλαδη smartphones, pc, android tablets, iPAD, iPhone κλπ. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μακαρι να μπορουσα να βοηθεισω στον προγραμματισμο αλλα αυτο για μενα ειναι σε νηπιακο σταδιο καθως ακομα προσπαθω να μαθω βασικα πραγματα για scripακια.. σε καποιο επομενο project ισως |
|
||||
|
||||
Φαίνεται πως προχωράει πολύ ωραία και γίνεται όμορφη δουλίτσα.
Μπράβο κύριοι.!! Ξαναλέω πως ότι χρειαστείτε απο κατασκευαστικής μεριάς, εδώ είμαστε.. Να συμμετάσχω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ.. |
|
||||
|
||||
update
|
||||
|
||||
Έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον από την αρχή (#2)... ελπίζω να ΜΗΝ χρειάζεται να το επαναλάβω.
Αν και προβλέπω να μου χρειάζεται εγχειρίδιο χρήσης... που θα έχει το μέγεθος πολύτομης εγκυκλοπαίδειας!!!!! Το κακό είναι ότι... έχω πολλά ενυδρεία... και ποίο να πρωτοκαλύψω; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αντε βάλε το χέρι στη τσέπη Ο χειρισμός είναι τόσο εύκολος , όπως όταν γράφεις εδώ, μερικά κλικ μόνο
|
||||
|
||||
πως πάει μέχρι τώρα
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
GHL Profilux aquarium controller | aquarius | Λοιπός εξοπλισμός | 83 | 12-11-10 18:06 |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Digital aquarium controller DYI | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 31-12-09 10:10 |
Open aquarium controller DiY project | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 36 | 30-12-09 19:17 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |