|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
M ενδιαφερει και εμενα η απαντηση σε αυτο το ερωτημα. Διαβασα καπου οτι κανουμε διαλλυμα 3 γραμμαρια power 4 σε 250 ml νερου για να πλησιασουμε τις αναλογιες του flourish της Seachem.
Aγγελε το διαλυμμα και σε εμας βγηκε πρασινο αλλα φαινεται ετσι μονο μεσα στο μπουκαλι οταν κοιτας. Οταν το ριχνεις με τη συριγγα δεν ειναι πρασινο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω εβαζα 10gr σε 250 ml και προσθέτα 5 ml την εβδομάδα σε 125 λιτρα. Και μετά αλλαγη 50% νερού χωρις προβλημα. ![]() Την προηγούμενη εβδομάδα έφτιαξα ποιο δυνατό μίγμα ,και αστα να πανε Έχω ποιο πολλές αλγες κι απ τον Αμαζόνιο ![]() Θέλει προσοχή ,να ρίχνεις μισή δόση στην αρχή και βλέποντας αυξανεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
3*5ml μου φαίνονται πολλα εκτός κι αν ειναι ζούγκλα.
Εγω σύνολο 5-6ml την εβδομάδα χωρις προβλημα,τώρα που το άλλαξα γέμισα άλγη. Παίζουν ρόλο πολλά βέβαια co2, Φωτισμός , τι άλλο λίπασμα ρίχνεις, το υποστρωμα αν έχει ήδη θρεπτικά ,κι αν κρατάει κάποια κλπ.
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πυκνοφυτεμενο αλλα οχι ακομα ζουγκλα οποτε μαλλον 3x5ml ισως ειναι πολλα. Εχω κανει πολλες αλλαγες μαζεμενες προσφατα και προσπαθω να το φερω στον ισιο δρομο.
Tank 125lt Rio. CO2 με controller σταθερα στο 6.9. To υποστρωμα ειναι κυριως JBL Manado. Το φως ειναι περιπου στα 8400lm (2x18W Dennerle Amazon Day + LED στα 6500Κ (Luxeon Rebel CW100) και 5600K (Bridgelux 56C0700) ). Θερμοκρασια 24C 2 external Eheim + 1 internal Juwel. Λιπανση (δοσεις υπο δοκιμη ακομα) : 3 x 7 ml (διαλυμα 33gr KNO3/250ml νερο) 3 x 0.8ml fleet enema 3 x 5 ml Flourish Iron (αυτο μαλλον θα το περιορισω ) 3 x 12ml K2SO4 (διαλυμα 33gr K2SO4/250ml Νερο) 3 x 5ml (??) trace mix Super4 Με τις πολλες αλλαγες μου εμφανιστηκε εκτος απο την λιγη σχεδον ενδημικη cladophora στο πισω μερος του ενυδρειου και καποια Green hair πανω στα φυλλα καποιων φυτων. Η μετρηση σιδηρου με το τεστ της SERA δινει 0.25mg/lt ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το προβλημα με μενα ηταν οτι έφτιαξα ποιο δυνατά μείγματα δεν νομίζω να έχεις προβλημα εσυ ,πάντως σε καθε περίπτωση ειδικά τώρα που έχει εμφανιστεί κλαδοφορα και hair συντηρητικά με την λιπανση ανάλογα τη ζητάνε τα φυτα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Reef traces VS Αλλαγες νερου | manosdr | Θαλάσσια Βιολογία | 10 | 11-06-05 09:36 |