Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από artsi28
esha 2000 λεει το φαρμακο!!
οκ,αρα δεν ειναι αντιβιωση.
γιατι αν ητανε αντιβιωση θα ειχε σκοτωσει και την οποια βιολογια σου, οποτε θα ηθελες παλι στρωσιμο σιγουρα.
ενταξει δ αντιλεγω κ μου το εχετε ξαναπει οτι θελει υωρα τεστ!!
πως γινεται ομως τοσα χρονια να τρεχω ενα ενυδρειο σαν αυτο που εχω τωρα αλλα μικροτερο , νσ μην εχω κανει ποτε τεστ (ουτε στικ) να το μπολιασα απο το ιδιο οπως τωρα να ταιζω τα ψαρακια μια φορα τη μερα κ να εχω προβλημα;;σε ολα μου τα ενυδρεια απο τη βρυση εβαζα κ εχω δεχθει πολλα μνμ απο παιδια εδω που μιλαω κ κανπυν το ιδιο!!!ουτε αντιχλωριο δ βαζουν!!
βρε artsi,τι "πως γινεται?"εδω δεν εχεις ουτε μετρησεις.δηλαδη τοσα χρονια(δεν ξερω ποσα)δεν ξερεις καν τι γινεται στο ενυδρειο.
δεν γινεται να εχεις ενυδρειο και να μην εχεις τα απαριτητα τεστ και να κανεις μετρησεις.
μαζι με την αγορα ενυδρειου πανε και τα τεστ.ειναι οσο σημαντικο ειναι και το νερο που θα το γεμισεις...
ασε τι κανουν οι αλλοι,το αντιχλωριο ειναι απαραιτητο.
το χλωριο κανει κακο και στα ψαρια και στη βιολογια.
ειτε θα ετοιμαζεις το νερο σε ξεχωριστο δοχειο με ιδια θερμοκρασια και παραμετρους με αυτες του ενυδρειου και ποσοτητα αντιχλωριου για τα λιτρα του δοχειου προετοιμασιας,
ειτε θα βαζεις αντιχλωριο, σε δοση για ολα τα λιτρα του ενυδρειου αν βαζεις το νερο με λαστιχο στο ενυδρειο.(αυτος ο τροπος εχει και αλλους κινδυνους γιατι δεν μπορεις να ρυθμισεις τις υπολοιπες παραμετρους του νερου).
αν θες να αποφυγεις τη χρηση αντιχλωριου,τοτε θα πρεπει να ετοιμαζεις το νερο σε ξεχωριστο δοχειο(βαρελακι τροφιμων) και να το αφηνεις με αεραντλία η κυκλοφορητη για 3-4 μερες ωστε να εξατμιστει το χλωριο.
οτι και αν κανεις,οι αλλαγες πρεπει να γινονται αργα για να μην αλλαζουν οι παραμετροι στο ενυδρειο αποτομα.
εγω θα κανω την μεγαλη αλλαγη αυριο, θα βαλω τον ανθρακα μου κ θα ενημερωσω...
ευχαριστω για τις απαντησεις....
|
κανε την αλλαγη,βαλε και ανθρακα και ελπιζω να πανε ολα καλα...
θα βοηθαγε αν εβαζες και καμια φωτογραφια του ενυδρειου.
και ξαναλεω για να μην με παρεξηγησεις,οτι
δεν σε παιρνω απτα μουτρα.
το υφος ειναι γιατι διαβαζουν και αλλοι που μπορει να κανουν τα ιδια λαθη η
θα κανουν.
οπως εκανα κιεγω οταν ξεκινησα