Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-09-14, 05:05
Το avatar του χρήστη alexteo
alexteo Ο χρήστης alexteo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Θα μείνει 4 ημέρες η θερμοκρασία στους 33 γιατι τάδε Εφη ο Δάσκαλος Discus Fun , επισης δεν είχα παρατηρήσει οτι τα συγκεκριμένα δισκάκια είχαν προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη τροφη , ολα έτρωγαν τις τροφές στην φωτο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-14, 05:42
Medfun Ο χρήστης Medfun δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Αν κριθεί απαραίτητη η χρήση της μετρονιδαζόλης( Flagyl). πρέπει να προσέξεις
1 βγάζεις τον άνθρακα αν έχεις στο φίλτρο με τον καθαρισμό του.
2 απενεργοποιείς τα φώτα αδρανοποιεί το φάρμακο
3 αν δεν μπορεί να χορηγηθεί με το φαγητό τότε πας σε υγρή μορφή ενδοφλέβιας χρήσης flacon flagyl 500mg/ IV.
4 κρατάς την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.
5 θεραπεία για 6 ημέρες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-14, 15:04
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexteo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα μείνει 4 ημέρες η θερμοκρασία στους 33 γιατι τάδε Εφη ο Δάσκαλος Discus Fun , επισης δεν είχα παρατηρήσει οτι τα συγκεκριμένα δισκάκια είχαν προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη τροφη , ολα έτρωγαν τις τροφές στην φωτο
1. Δάσκαλο να σε πει... το πρώτο σου παιδί ωρέ.
2. Που έγραψα ωρέ... στους 33 για 4 μέρες εγώ; ΔΕΝ φοράς... τα γυαλιά σου;
"ΑΝ απαιτηθεί να γίνει αυτό... θα τους κρατήσεις εκεί 7-8 μέρες, οπωσδήποτε."
Έγραψα... ΑΝ απαιτηθεί... εφ΄όσον τα ψάρια δεις ότι τρώνε... ΔΕΝ θα ανέβεις... θα κατέβεις... γι' αυτό πάμε λάου-λάου.... αλλά με το "τρέξιμο" σου... 0.5 βαθμό ανά 24ωρο (θα ήθελα να ξέρω από που και πως προέκυψε αυτό)... ΔΕΝ σε πρόλαβα... ΠΡΙΝ πας πάνω από τους 31.
Κατ' επέκταση λοιπόν... ΔΕΝ έχει απαιτηθεί... προς το παρόν.
3. Τα λευκά περιττώματα... ΔΕΝ είναι πάντα και μόνο από εντερικά... ώστε να οπωσδήποτε απαιτείται φαρμακευτική αγωγή.
4. ΔΕΝ ξέρω σε ποία φωτογραφία αναφέρεσαι... αυτό που είδα εγώ είναι τροφή στο βυθό. ΑΝ ισχύει ότι μένει εκεί αφάγωτη για ώρες... θα πρέπει να την μαζεύεις.-
5. Ακόμα περιμένω το video... που θα έβαζες χτες (αν και στο ζήτησα... εξ' αρχής).-

ΥΓ. ΜΗΝ απαντάς μόνο στα ερωτήματα... γράφε κι αν υπάρχει κάτι νεώτερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-14, 20:12
Το avatar του χρήστη alexteo
alexteo Ο χρήστης alexteo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

http://youtu.be/Wjs3mi2UBiM

Το βιντεο απο το ενυδρειο, συγγνωμη που αργησε, τα νεα ειναι οτι σε δυο δισκους αλλαξε το χρωμα των κοπρανων τους σε καφε, ο μικρος συνεχιζει την ιδια κατασταση δεν τρωει κρυβεται και σημερα παρατηρησα οτι ξυνεται στα ξυλα....Καθαρα συμπτωματα hexamita, απο οτι εχω διαβασει...θα προσπαθησω να βγαλω καθαρη φωτο και να μου πειτε γνωμες,
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-14, 01:59
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexteo Εμφάνιση μηνυμάτων
http://youtu.be/Wjs3mi2UBiM

Το βιντεο απο το ενυδρειο, συγγνωμη που αργησε,
Κάλιο αργά παρά ποτέ... συγχωρεμένος
τα νεα ειναι οτι σε δυο δισκους αλλαξε το χρωμα των κοπρανων τους σε καφε,
Πολύ καλό αυτό.
ο μικρος συνεχιζει την ιδια κατασταση δεν τρωει κρυβεται και σημερα παρατηρησα οτι ξυνεται στα ξυλα
Είναι ο μικρότερος σε μέγεθος ή είδα λάθος;
....Καθαρα συμπτωματα hexamita, απο οτι εχω διαβασει...θα προσπαθησω να βγαλω καθαρη φωτο και να μου πειτε γνωμες,
Έμαθες και τα συμπτώματα της xexamita... με εντυπωσιάζεις... η άποψη μου είναι... πως ΙΣΩΣ να κάνεις λάθος.
1. Πρώτον λοιπόν απ' όλα (αφήνω στην "άκρη" προς το παρόν το "στήσιμο" γενικότερα του ενυδρείου, που το θεωρώ σημαντικότατο)... ο βυθός σου ΠΡΕΠΕΙ να καθαριστεί. Αυτό όλο που υπάρχει εκεί κάτω... είναι εστία μόλυνσης (μακροπρόθεσμα) του νερού και όχι μόνο αφού μπορεί ακόμα και να επιρρεάσει τις συνθήκες του ενυδρείου.
2. Το ψάρι (ΑΝ μιλάμε για το μικρότερο) υπάρχει πιθανότητα να ΜΗΝ έχει ενσωματωθεί με τα μεγαλύτερα (τα είχες βάλει όλα μαζί; )... με αποτέλεσμα να ΜΗΝ τρέφεται.
Τόσα χρόνια γράφω για τον υποπληθυσμό... αν και έχεις 9 δίσκους ΜΗΝ σου φανεί παράξενο το ότι, η ομάδα μπορεί να ΜΗΝ είναι αρκετή, ώστε να τραβήξει και αυτόν να ανταγωνισθεί τους άλλους, οπότε... να φάει. Σε αυτό τώρα αν προσθέσεις και το μέγεθος... στο οποίο υστερεί... ΙΣΩΣ να είναι ο "καρπαζοεισπράκτορας" της παρέας.
3. Παραμένεις σε πρώτη φάση όπως είσαι από πλευράς θερμοκρασίας... τα'ί'ζεις μόνο σπιρουλίνα (το κουτί που σου έγραψα παραπάνω)... καθαρίζεις όσο καλύτερα γίνεται τον βυθό κάνοντας μια αλλαγή νερού και λίγο μεγαλύτερη από την συνηθισμένη (μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία... να ΜΗΝ πέσει πάνω από 1-2 βαθμούς)... και γράψε πάλι τις μετρήσεις του νερού σου... για να δούμε πως θα προχωρήσεις (στόχος είναι να αποφύγεις τα φάρμακα αν αυτό... είναι εφικτό).
4. Στην αλλαγή νερού... βάζεις μόνο όσμωση... κάνεις μίξη με νερό της βρύσης... περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθείς.
5. Γράψε τα φίλτρα και τα υλικά... που έχεις μέσα.-
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές