|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παναγιωτη για το θερμαντηρα το ειπα γιατι θα πρεπει να κανεις αρκετη ωρα προσαρμογη και θα κρυωσει αρκετα το νερο. δεν γινεται τετοια προσαρμογη σε σακουλα δηλαδη. το καλυτερο ειναι αυτο που λεει ο σπυρος ομως.το νερο να το μαλακωσεις αφου βαλεις τα ψαρια,γιατι ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα στα νερα και θα πρεπει να κανεις πραγματικα πολυ μεγαλη και "ψαγμενη" προσαρμογη.και παλι ειναι ρισκο. κανονικα δηλαδη θες ξεχωριστο ενυδρειο με φιλτρο θερμανση κλπ,και να κανεις προσαρμογη κανα δυο μερες η και παραπανω σταγονα σταγονα. εγω αυτο θα εκανα. αλλιως ειναι ρισκο να τα χασεις. εκτος αν τα παρεις απο χομπιστα τα ψαρια και τα εχει σε μαλακο νερο. παντως απο οπου και αν τα παρεις,μετρα το νερο της σακουλας να ξερεις τι γινεται. υ.γ εκτος αν θες παλι μονομαχο,οποτε εχω να σου δωσω απο μαλακο νερο και τελειωνεις ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
κύριοι είστε φοβεροί!οκ κατάλαβα .Η παραλαβή θα γίνει σε 2 βδομάδες στο κατάστημα ,οπότε θα μερήσω εκεί παραμέτρους και ανάλογα θα πράξω .Αν δω οτι απέχω και τα ψάρια κινδυνέυουν δεν θα τα πάρω.
Για τον μονομάχο το σκεφτηκα ,είδα και τις αγγελίες σου όταν όμως φαντάστηκα πως θα ένιωθα αν με βάζανε απο το πατρικό μου των 260 τετραγωνικών σε μια γκαρσονιέρα 35 τετραγωνικων αποφάσισα να μην σου στείλω... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν χρειαζεται να μην τα παρεις,απλα φτιαξε το νερο σου ναχει κοντινες παραμετρους με αυτο του καταστηματος,κανεις μια κανονικη προσαρμογη και τα βαζεις μεσα.
και μετα το μαλακωνεις το νερο σου σιγα σιγα. δε σε βιαζει κανεις. ουτε θα παθουν κατι τα ψαρια για κανα διμηνο. οι αποτομες αλλαγες σε παραμετρους τα πειραζει. δε θα παθει τιποτα ο μονομαχος επειδη θα μετακομισει σε γκαρσονιερα 35λιτρη. αν μιλαγαμε για 10λιτρο θα σουλεγα αστο καλυτερα. αλλα αφου ψαχνεσαι δεν πιστευω πως θαχεις προβλημα. πιο ανετος θαναι αποτι ειναι στη λιμνη αφου θαναι μονος του. αν αποφασισεις για μονομαχο πεσμου,μην το σκεφτεσαι. |
|
|||
|
|||
![]()
ok .Θα τα ξαναπούμε λοιπόν !ευχαριστώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω βαζω controller κι εχω κι εκει ησυχο το κεφαλι μου, αφου σε τοσο λιγο νερο (κουβας) μπορει να αλλαξει ευκολα/γρηγορα (ιδιως αν ξεχαστουμε και δεν προσεχουμε) η θερμοκρασια με ενα θερμαντηρα ο οποιος δεν εχει θερμοστατη με τοση ακριβεια στη ρυθμιση, οσο εχει πχ ενας controller (0.1-0.3C) , και η ανοδος της θερμοκρασιας ειναι χειροτερη απο την πτωση. Ομως τωρα ειναι ζεστος ο καιρος ακομα. Δεν πεφτει η θερμοκρασια γρηγορα. Προσαρμογή νέων ειδών στο ενυδρείο μας
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα ,δεν ανοίγω νέο θέμα μιας και θεωρώ οτι δεν αλλαζουμε πολύ κουβέντα.θα ήθελα να βάλω και μερικές γαρίδες στο ενυδρείο με τα mosquito rasbora αλλά έχω άμμο στον βυθό θα μπορουσα να ρίξω μαύρο χαλίκι απο πάνω (απο οτι κατάλαβα το προτιμούν οι γαρίδες και δείχνουν τα χρώματα τους) χωρίς να χαλάσω την βιολογία του βυθού?το clea helena θα την παλέψει με το χαλίκι?
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα εβαζα γαριδες με ψαρια.και ας ειναι "μινιατουρες" τα ψαρια.
ακομα και αν δεν χτυπανε το γονο(που μαλον θα τον χτυπανε),πιστευω πως γενικα δεν ειναι σωστο περιβαλον για γαριδες η συμβιωση με ψαρια. πιστευω πως οι γαριδες θα στρεσαρονται,αρα ουτε χρωματα και συμπεριφορες θα βλεπεις,ουτε καλο ειναι για την υγεια τους. και αν σου πεθανει γαριδα (η γαριδες) μεσα,ειναι πιθανο να σου ανεβασει και αμμωνια και να χασεις και ψαρια. αυτα χωρις να εχω γαριδαδικο. περιμενε να παρεις απαντηση και απτους γαριδαδες. το σαλιγκαρι δεν θα εχει μεγαλο προβλημα με το χαλικι (αν και θελουνε αμμο γιατι σκαβουνε),αλλα θα εχεις προβλημα εσυ με τη βρωμια που θα μαζευεται απο κατω του και δεν θα καθαριζει η αμμος... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Απορίες | Ανδρέας | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 22-11-10 16:00 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |
Απορίες | tsiko | Δίσκοι | 1 | 26-03-07 11:38 |
απορίες | guppies_2 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-01-07 22:06 |