Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-07-14, 23:26
Babisrott Ο χρήστης Babisrott δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Λαρισα
Προεπιλογή Νεος για αφρικη

Γεια σας παιδιά και γνωστες της Αφρικής.θελω να ανοίξω ένα θέμα με την ψαροσυνθεση που με συμβουλεψε ο Πέτρος,και μάλλον καλα έκανε.έχω ένα ενυδρειο 80x50χ50.και θέλω να βαλω κιχλιδες,αν θέλετε μπορω να σας πω ποια μου αρέσουν και αν κάνουν για το ενυδρειο μου,αλλα καλύτερα θα ήταν να μου πείτε εσεις τι είναι καλύτερο,ποσα ειδη μπορω να έχω μέσα?και ποσα ψαράκια απο κάθε είδος?αμμο και πέτρες θα μάζεψω απο θάλασσα αυτές τις μερες,περιμένω τις απαντήσεις σας που θα με βοηθήσουν πολυ,ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-14, 08:23
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Φίλε Μπάμπη
από τη λίμνη Malawi μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου ένα είδος από τα σχετικά μικρά και πιο φιλήσυχα ψάρια της, ένα χαρέμι (1 αρσενικό + 3/4 θηλυκά) και θα είσαι μια χαρά.
Μερικές προτάσεις για να διαλέξεις πιο είδος θα βάλεις, είναι:
Labidochromis caeruleus

Labidochromis sp. "hongi"

Labidochromis sp. "perlmutt"

κάποια ποικιλία Cynotilapia zebroides (πρώην afra)
πχ "cobue"

Iodotropheus sprengerae

κλπ Υπάρχουν κι άλλες επιλογές αλλά τα βρίσκεις πιο δύσκολα.
Δεν πρότεινα Prseudotropheus saulosi γιατί αυτά που κυκλοφορούν είναι συνήθως υβρίδια και καλύτερα να μη μπλέξεις.

Διάβασε καλά για το στρώσιμο του ενυδρείου και τον κύκλο του αζώτου, βρες κάποιον φίλο να σε προμηθεύσει μπόλι όταν θα είσαι έτοιμος, προμηθεύσου υγρά τεστ για τις βασικές παραμέτρους (ΝΗ3, ΝΟ2,ΝΟ3, ph, kh,gh).
Βάλε ψιλή άμμο στο βυθό, πολλές ασβεστολιθικές πέτρες για να φτιάξεις κρυψώνες για τα ψάρια, γέμισε νερό +αντιχλώριο, βάλε μερικά ανθεκτικά φυτά (ανούμπιες, crinum, βαλισνέριες..)
και ξεκίνα................
Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στη συνέχεια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-14, 09:39
Junior Member

Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ κλεοβουλε για την βοήθεια.απο θάλασσα μπορω να πάρω αμμο και πέτρες σωστα?ειναι μικρο το ενυδρειο μου για να βαλω και άλλο είδος?η δεν πανε μαζι έτσι κ αλλιως?απο λίμνη tanganika είναι πιο μικρά,θα μπορούσα?το φιλτρο που έγραψα παραπάνω μου κάνει?το uv το φιλτρο να το βαλω?η είναι δυνατό πολυ και θα σκοτώνει τα βακτηρια?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-14, 09:56
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Babisrott Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστω πολυ κλεοβουλε για την βοήθεια.απο θάλασσα μπορω να πάρω αμμο και πέτρες σωστα?ειναι μικρο το ενυδρειο μου για να βαλω και άλλο είδος?η δεν πανε μαζι έτσι κ αλλιως?απο λίμνη tanganika είναι πιο μικρά,θα μπορούσα?το φιλτρο που έγραψα παραπάνω μου κάνει?το uv το φιλτρο να το βαλω?η είναι δυνατό πολυ και θα σκοτώνει τα βακτηρια?
1.κανει απο θαλασσα αρκει να εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρα εκει που θα μαζεψεις.
2.πανε μαζι αλλα υπολογισε και τις γεννες.μεχρι να τις δινεις θα εχεις υπερπλυθησμο.
3.απο τανγκανικα υπαρχουν επιλογες μικρων ψαριων.
4.το φιλτρο με μια αναζητηση που εκανα δειχνει ικανο.τουλαχιστον για την αρχη.αν μελοντικα δεις οτι δε καλυπτει,υπαρχουν φθηνες επιλογες.
5.το uv δεν χρειαζεται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-14, 10:03
Junior Member

Προεπιλογή

Ωραία.θα ξεκινήσω με μέσα με αμμο και πέτρες σιγά σιγα.απο τανκανικα ψαράκια βρίσκω εύκολα?μπορω να βαλω πανω απο ένα είδος?και αν ναι απο κάθε είδος πρέπει να βάζουμε χαρεμι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-07-14, 11:51
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Ευχαριστω πολυ κλεοβουλε για την βοήθεια.απο θάλασσα μπορω να πάρω αμμο και πέτρες σωστα?σωστάειναι μικρο το ενυδρειο μου για να βαλω και άλλο είδος?κατά τη γνώμη μου το ενυδρείο σου είναι κατάλληλο για ένα μόνο είδος απ' αυτά τα ψάρια-μιλάω φυσικά για ενήλικα η δεν πανε μαζι έτσι κ αλλιως?...απο λίμνη tanganika είναι πιο μικρά,θα μπορούσα?από Tanganyika μπορείς να συνδυάσεις 2 είδητο φιλτρο που έγραψα παραπάνω μου κάνει?καλό φάινεταιτο uv το φιλτρο να το βαλω?δεν χρειάζεταιη είναι δυνατό πολυ και θα σκοτώνει τα βακτηρια?
Παράθεση:
Ωραία.θα ξεκινήσω με μέσα με αμμο και πέτρες σιγά σιγα.απο τανκανικα ψαράκια βρίσκω εύκολα?μπορω να βαλω πανω απο ένα είδος?και αν ναι απο κάθε είδος πρέπει να βάζουμε χαρεμι?
Εξαρτάται τι είδη θα διαλέξεις. Υπάρχουν πχ κοχυλόψαρα που μπαίνουν σε χαρέμι και πετρόψαρα σε ζευγάρι.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές