|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον βιαστηκες... το phμετρο το εχεις καλλιμπραρει με καποια υγρα ή απλα στην τυχη?
τεσπα, οπως και να χει αν πηρες απο petshop της περιοχης σου κι αυτος στο ιδιο νερο θα τους εχει, οποτε καλυτερα 50 λιτρα παρα ενα σφηνοποτηρο. Δες πραγματικο ph και σκληροτητες και μετα προχωραμε στο δευτερο βημα (μην κανεις τιποτα μονος σου χωρις να ανεβασεις μετρησεις και χωρις να ακουσεις οδηγιες εμπειρων γιατι ειναι ευαισθητες ρυθμισεις και θελουν πολυ προσοχη)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πετ σοπ ειναι Βεροια με 7.8 -7.9 ph και το ψαρι μπηκε σε 8.2... Κωστα διαβασε για τυρφη , εγω προτεινω απο εκει να ξεκινησεις σιγα σιγα.. |
|
||||
|
||||
![]()
το phmetro ειναι αυτο http://www.megalab.gr/contents.aspx?cid=546&aid=734 καλιμπραριστικε κανονικα σε ειδικο υγρο,οι μετρησοις ισχυουν....ακομα δεν αρχισαμε και να τα προβληματα....μου φενεται θα παρω σβαρνα τον καμπο να βρω νερο με ph 7...αν βρω νερο υδρευσης απο γεωτρηση δηλαδη(απο χωριο,οχι επεξεργασμενο με χλωριο)θα χρειαστει προσθηκη αντιχλωριου?
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν ειναι απαραιτητα προβλημα αν το ψαρι το πηρες απο μαγαζι με ιδιο ph, αλλα σε ενα ευλογο χρονο πρεπει να το ριξεις, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αν πας απο το 8 στο 7 σε μια μερα εκει θα εχεις προβλημα (ισως και απωλεια). Η μειωση γινεται σιγα-σιγα και σταδιακα, και φυσικα οχι σερι καθημερινα μεχρι το επιθυμητο σημειο αλλα με διακοπες (πχ για 3-4 μερες ριχνεις 0.1-0.2 τη μερα, μετα κανεις κρατη για καμια βδομαδα, και μετα ξανα και ξανα μεχρι να πεσεις κατω απο 7 ) αν σε παιρνει για μια RO η γνωμη μου ειναι οτι αυτος ο τροπος ειναι ο ευκολοτερος και οικονομικοτερος μακροχρονια, (και εχεις και νερο για την καφετιερα) διαφορετικα ξεκινας με τυρφη, διαβασμα και αργο πειραματισμο στις αλλαγες. Μεχρι να δεις σκληροτητες παντως δεν ασχολεισαι καθολου με αυτο το θεμα, μονο διαβασμα
|
||||
|
||||
![]()
ηρθε η ωρα των αποτελεσματων απο τισ μετρησοις!
αμμωνια:0,50 - 1 ph:8 NO3:5 NO2:0 KH:11 GH:12 ακουω το πορισμα???το δικο μου παντος ειναι οτι απο σκληροτητα ειμαι τουμπανο και απ'οτι διαβασα οσο μεγαλυτερη σκληροτητα τοσο δυσκολοτερη η μεταβολη του ph |
|
||||
|
||||
![]()
από τις μετρήσεις σου το π΄ρωτο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι η αμμωνία. δεν ξέρω έγιναν σωστά οι μετρήσεις γιατί μου φαίνεται περίεργο να έχεις νιτρικά και αμμωνία και να μην έχεις νιτρώδη.
κάνε και μια μέτρηση στο νερό βρύσης. θα έβαζα ξανά μπόλι και μέχρι τότε δεν θα τάιζα θα έκανα αλλαγές νερού με ιδίας θερμοκρασίας νερό και θα έβαζα 5πλή δόση prime (είναι αντιχλώριο που σε μεγάλη δόση αποτοξικοποιεί την αμμωνία). ας που και οι πιο έμπειροι. |
|
||||
|
||||
![]()
κι εμενα μου κανει εντυπωση...
μπορει και να μην επιασε το μπολι.. (αν ειναι ετσι ξαναερχεσαι να το στουμπωσουμε στα υλικα ![]() ξαναμετρησε αμμωνια για να ειμαστε σιγουροι και μετρα και στην βρυση.. με μετρησιμα νιτρικα και μηδεν νιτρωδη ομως, εντυπωση μου κανει... οι σκληροτητες ειναι οι αναμενομενες.. σιγα σιγα θα το διορθωσεις.... η αμμωνια μας απασχολει τωρα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο μονομαχοενυδρειου εκτακτως. | kgf12345 | Bettas | 240 | 03-10-14 11:35 |
Στησιμο Μοναχοενυδρειου 60 λιτρα.. | Eliccaios | Bettas | 24 | 30-06-14 15:54 |
παρουσιαση μονομαχοενυδρειου | nikos93 | Παρουσιάσεις ενυδρείων με Bettas | 18 | 09-06-13 22:06 |
παρουσιαση μονομαχοενυδρειου | Λάζαρος | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 10-04-11 16:39 |
σωστο στησιμο μονομαχοενυδρειου | manos_samos | Bettas | 9 | 27-10-10 15:40 |