|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
επειδη θελω να ειναι αναμενα τα φωτα πολλεσ ωρες τισ ημερας γιατι λοιπο πολλες ωρεσ και εχει πολυ σκοταδει θελω να αναβει απο 8 το πρωι μεχρι 15:00 που θα ερθω απο την δουλεια και απο τις 18:00-24:00 επειδη ομως το ενυδρειο διαθετη πολλες τ5 λαμπες 4χ35watt και για το λογο αυξησης θερμοκρασιασ και καταναλωση ενεργειας σκεφτηκα το εξεις και εβαλα μια αδιαβροχη ledoταινια λευκη 1,80cm 4,5watt με χρονοδιακοπτη τις ωρες που σας ειπα πιο πανω και ειμαι κομπλε η ερωτηση μου ειναι η εξεις μπορω να το εχω μονο με την λεd και τοσσες ωρες λετε να εχω καποιο θεμα????τα ψαρια δεν τα πειραζουν καθολου ειναι σαν να μην αναβει δεν βλεπω καμια περιεργη αντιδραση να εχουν πειτε μ την γνωμη σας τι λετε να το αφισω ετσι??
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα δεν ειναι τι θελεις εσυ, αλλα τι θελουν τα ψαρια
![]() H φωτοπεριοδος σου θα πρεπει να ειναι συνεχομενη και 7-8 ωρες. Οσες περισσοτερες ωρες εχεις φωτισμο, τοσο περισσοτερες οι πιθανοτητες να γεμισεις αλγες σε αφρικανικο ενυδρειο, εφοσον δεν θα εχει πολλα φυτα για να απορροφουν θρεπτικα. Αν δεν ειναι σταθερη, πολυ απλα θα τρελανεις τα ψαρακια σου, κατι που σιγουρα δεν επιθυμεις. Διαλεξε μια περιοδο που θα σε βολευει ωστε να εισαι σπιτι και να χαιρεσαι το ενυδρειο σου και κρατησε τη σταθερη με χρονοδιακοπτη. Για παραδειγμα στα δικα μου τα φωτα ανοιγουν περιπου στις 7 το απογευμα, ωστε να μπορω να τα βλεπω. Φως ημερας δεν μπαινει καθολου στο σπιτι?
|
|||
|
|||
![]()
μπαινει ισα ισα απο ενα δωματιο που ειναι ανοιχτη η πορτα απο το χολ ερχετε το φως και πιστευω με την λεδοταινια που ειναι 4,5watt δεν πιστευω να εχω θεμα ουτε με την αλγη ουτε θα τα τρελανω γιατι καθε μερα ετσι θα αναβουν τα φωτα και δεν θα το ξανααλαξω
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που σου λέει ο Θοδωρής πιο πάνω είναι ότι τα ψάρια στη φύση έχουν σε ένα 24ωρο μέρα-νύχτα και όχι μέρα-νύχτα-μέρα-νύχτα,άσχετα με το αν θα το ξανά αλλάξεις δεν είναι σωστό για τα ψάρια!
|
|
|||
|
|||
![]()
ωραια τοτε επειδη λοιπο συνεχεια και ερχομαι για τρεισ ωρες το μεσημερη λετε να το βαλω να αναβει απο 8 το πρωι μεχρι τισ 3 και μετα απο τισ 6 μεχρι 12 για να μην ανοιγοκλεινω τα φωτα και να ειναι στανταρ ετσι συνεχεια και οσο για την αλγη εχω MBUNA ψαρια μεσα και ποσο πια θα βγαλει μια ledotenia 4,5watt???πειτε μου τις γνωμες σας
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο ξανά είπαμε πιο πάνω!
|
|
||||
|
||||
![]()
Να κανεις αυτο που σου λεει ο Nazgul.
Σπαστο ωραριο για τα ψαρια δεν ειναι καθολου καλο. Μπορεις ομως ,επειδη εχουμε το ιδιο ενυδρειο,να κανει το εξης. Οι 8 τ5 που εχει ειναι πολυ υπερβολικες για αφρικανικο ενυδρειο,εγω ανα βω μονο τις 4 πισινες,και ειναι μια χαρα,και για σενα και για τα ψαρακια σου.Απο το δευτερο σετ λαμπων,αχρηστεψε ξεβιδονοντας τις 3(προσοχη,μην βγαλεις τις λαμπες,θα παρει νερο το φωτιστικο και θα χαλασει)Να αναβει μονο η μια 5με 6 ωρες πριν ερθεις εσυ σπιτι. Αν αναψεις ολες μαζι,διχως φυτα θα γεμισεις πολυ αλγη.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]()
ok ευχαριστω πολυ για τις απαντησησ σας αλλα εγω δεν μιλισα καθολου για λαμπες μηλισα καθαρα μονο για την λεδοταινια που ειναι1,80 cm 4,5watt και δεν βγαζει ουτε αλγη ουτε ανεβαζη θερμοκρασια ουτε ενοχλη τα ψαρια και ρωτησα για την συγκεκριμενη τι ωρες να την αναβω δεν θελω καθολου τισ λαμπεσ πιο πολυ μαρεσει η λεδοταινεια τελοσπαντων ευχαριστω πολυ
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε το ίδιο που λέει πιο πάνω με την λεντοταινία.
|
|
|||
|
|||
![]()
ξερει κανενασ που μπορω να βρω πληροφοριες για το συγκεκριμενο φιλτρο???δεν μου βγαζει τι ροη νερου και για ποσσα λιτρα ειναι οποιος ξερει ας βοηθηση και οσοι το γνωριζετε ειναι αξιοπιστο η βγαζει προβληματα???
|
|
||||
|
||||
![]()
πρωτων η λεντοταινεια δεν ειναι 4,5 βαττ ειναι γυρω στα 22-24 βαττ και δευτερων ο φωτοσμος της σε φτανει η ααφρικη δεν θελει εντονους φωτισμους και πουθενα στον κοσμο δεν υπαρχει δυο φορες ημερα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενα λιτρο καθαρο-μισο λιτρο βρωμικο | Yiannis59 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 20-09-09 23:43 |
Το πρωτο 60 λιτρο ενυδρειο | wcpaeb | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 14-04-09 17:42 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 300lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 11-07-08 15:46 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 240lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 06-05-08 22:35 |