|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ε αφού η μικρή μας άργησε...13 μέρες για την αλλαγή!!!
Το ενυδρειο θα το αλλάξω Πέμπτη-Παρασκευή. Λες να περιμένω λίγο ακόμα κ να τα βάλω μαζί όταν γίνει κ η αλλαγή του ενυδρειο;; ένα πρόβλημα είναι πως στο νέο ενυδρειο δε θα έχω καπάκι για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς το καπάκι είναι γυάλινο κ δεν θα μπορέσω να προσαρμοσω τους ανεμιστήρες...οπότε η στάθμη του νερου θα είναι 7-8cm πιο κάτω ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να βγει καμία έξω... Το χειμονα θα κλείσει κανονικά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξεχνατο ,θα σου φυγουν.Και εγω το βγαζω το καπακι,και εχω φτιαξει ενα ξυλινο τελαρο,(απο ξυλαρακι10*20 χιλιοστα)με πλαστικια σιτα καρφωμενη.Και εκει επανω βαζω ενα φορητο ανεμιστηρακι.Θα σου δειξω αυριο φωτο. Καλυτερα οταν γινει η αλλαγη ενυδρειου να τα βαλεις μαζι.Παντα με πολλες φωλιες. Εχε υποψιν οτι τωρα αυτα δεν ζευγαρωνουν με τις ζεστες.Καλο οκτοβρη βλεπω εγω.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για τις φωλιές σκέφτομαι να βάλω ακόμα μια ρίζα σαν αυτή που έχω ήδη κ να διπλασίασω τις πέτρες.το νέο ένυδρειο θα έχει μήκος 80cm. Τώρα για το καπάκι...τον αρσενικό τον άφηνα πολλές φορές χώρις καπάκι κ δεν είχα καμένα πρόβλημα!!!Απλα είχα τη στάθμη του νερού 5 cm πιο κάτω. Οπότε μπορείς στείλε φωτό να δω τι έχεις κάνει με τη σιτα...για να είμαστε σίγουροι!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σκαρφαλωνουν απο τα καλωδια φιλτρα κτλ και βγαινουν.Δεν ειναι τιποτα θα το δεις αυριο,4 ξυλακια και μια σιτα με ματι 10*10 χιλοστα..Στην αρχη βαλε πραγμα να κρυβεται η πιτσιρικα.
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]()
Κ τώρα τον αρσενικό στο βαρέλι τον έχω χωρίς καπάκι με εσωτερικό φίλτρo(δηλαδή καλώδιο)κ δεν έχω κανένα θεμα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οπότε αύριο περιμένω φωτό...αν κ δε νομίζω να είναι δύσκολο να κάνω ένα "καπάκι"από μελάνινη με τρύπα για το ανεμιστηρακι κ τη λαμπα. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα!!!
Η αλλαγή του ενυδρείου έγινε κ οι δυο clarkii είναι μαζί!! ![]() Μόνο το καπάκι μου έμεινε να φτιάξω καθώς αυτό που έχει είναι γυάλινο κ δεν μπορώ να βάλω το ανεμιστηράκι(η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 26,5 με κοντόλερ)...προς το παρών έχω βάλει το ''μικρότερο''που έιχα στο αλλο ενυδρέιο αλλα φοβάμαι μήν τη κοπανήσουν,έχω βάλει κ λιγότερο νερό 7-8cm για να μην πηγαίνου ψηλά (Βασίλη περιμένω φωτο με τη πατέντα σου). Η αλλαγή έγινε το μεσημέρι,έφυγα μετα απο καμία ώρα κ πρίν λίγο που γύρισα τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά!!!! ![]() Ο αρσενικός ψάχνει συνέχεια την θηλυκιά αλλα πλέον έχει τόσες κρυψώνες που δεν παίφτει έυκολα ο ένας πάνω στον άλλον. Έπίσης η θηλυκία είναι αρκετά μεγάλη...δεν υπάρχει η διαφορά που υπήρχε. Μακάρι να πάνε καλα.... Πριν λίγο έβγαλα φωτό... ΥΓ. Ευχαριστώ τον Στάθη για το ενυδρείο(vandar) |
|
|||
|
|||
![]()
¶ντε λίγες ακόμα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραίο!! Μπράβο φίλε μου; -)
|
|
||||
|
||||
![]()
Επιτελους,πλεον ειναι στο παλατακι τους το νεονυμφο ζευγαρι.
![]() ![]() Λεωνιδα αυριο το πρωι θα τις εχεις αγορινα.σορυ.Το βλεπω και τρομαζω.Ειδικα τις νυχτες,μεχρι να το φτιαξεις ,να κλεινεις το καπακι Και εγω το πιστευω,σε τετοια λιτρα,ολα θα πανε καλα.Δωσε σημασια στην αμμο,γιατι οταν αλλαζουν με αυτην κουκουλονονται.Οποτε δεν ξερω τι παχος εχεις τωρα,αλλα βαλε πραγμα.
|
|||
|
|||
![]()
Θα δώσω μαρουλι το βράδυ να δω...
Ξέρουμε τι συνθήκες χρειάζονται για ζευγαρωμα;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Το βασικο ειναι να εχει κρυα νερα.Καπου ειχα διαβασει,στην φυση ζευγαρωνουν απο Οκτωμβριο εως Απριλιο.Στην φυση ομως.Τωρα στα ενυδρεια δεν ξερω.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτή τη στιγμή το ενυδρειο δεν ξεπερνάει τους 26,5...
Να κατέβασω κ άλλο;; |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεις κατεβασε σιγα σιγα μεχρι και 20 ,αφου στο ειχα πει .ιδανικη θερμοκρασια ειναι το 20.Σε κρυα νερα ζουν.Τον χειμωνα την εχω στους 22,και αυτο γιατι εκει ξεκινα να δουλευει η αντισταση,αλλα αν μπορουσα θα την κατεβαζα και αλλο.
|
|||
|
|||
![]()
Δε λέγαμε κάτι άλλο!!!!!
![]() Καθώς έβλεπα των αγώνα των Ολλανδών σε κάποια φάση κοιταω στο ενυδρείο κ παθαίνω πλάκα!!!!!!! Ο αρσενικός αρπάζει την θηλυκιά κ εκπληκτος βλέπω όλη τη διαδικασία του ζευγαρώματος!!!!!!!!!!!!!! ![]() Κράτησε περίπου 15 λεπτά... ¶ρπαξα το κινητό κ έβγαλα μερικές φωτο κ video... Το video δεν ξέρω πως να το ανεβάσω youtube..Αν θέλει ας βοηθήσει κάποιος. Μερικές φωτο!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ας το καλο,δεν το περειμενα,τωρα κρατα στοιχεια να ξερουμε τι μας γινεται.Δεν παναλεμε εμεις οτι θελουμε,η φυση μονο ξερει τι πρεπει να γινει
![]() Μπραβο Λεωνιδα,εκανες πολλα για τα ζωντανα σου,και αυτα στο ανταποδοσαν. Κρατα ημερολογιο.
|
|||
|
|||
![]()
Σημειώσεις κρατάω ήδη...διάβασα το κείμενο για την αναπαραγωγή που εβαλες αλλά δεν νομίζω να σχετίζεται με μια clarkii,ούτε στο ελάχιστο...λέει για Καραβιδες της Ευρώπης που γενάνε σε 5-15 βαθμούς.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα αυτα τα ειδη ,ζουν στον βυθο(γαριδες ,καραβιδες,αστακοι κτλ)οποτε λογικο ειναι να τους αρεσει το κρυο νερο.Απλα αυτα που κραταμε εμεις,ειναι F100000000.......opote δεν λειτουργουν απο οτι φαινεται οπως στην φυση.Τωρα η δικια μου,που χτυπω και 28αρια,δεν τρωει κανονικα,παρα ελαχιστα.
Για να δουμε ποτε θα δουμε τα μωρα στην πιστα. ![]()
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψύλλοι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Flakes | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-01-09 23:13 |
Ερώτηση για ενυδρείο γλυκού νερού | raklif | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 03-09-08 21:14 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Κοράλλια και ενυδρείο γλυκού νερού | dream_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-08-07 21:25 |
Κοράλι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Mitsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 31-05-07 14:22 |