|
|
||||
|
||||
![]()
Μην βιαζεσαι,θα δεις αποτέλεσμα.
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου τα λέει ο Γιάννης είναι, μόλις κάνεις την αλλαγή θα δεις διαφορά και τις επόμενες μέρες που θα καθαρίζεις..
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον.
χθες απογευμα βρηκα το ενυδρειο στην εξης κατασταση. χειροτερο σε καμια περιπτωση. αλλα ουτε καποια ιδιεταιρη αλλαγη ειδα. αυτο ομως που παρατηρησα ηταν οτι δεν ειδα φυσσαλιδες καθολου. εν πασει περιπτωση το προγραμμα εδινε σιφωναρισμα και οχι δοση. ξεκινω λοιπον το σιφωναρισμα και φευγει ολο σα χαρτι! το πλακωσα και την εβγαλα σχεδον ολη. καποια σημεια μονο εμειναν που δεν εμπαινε το λαστιχο. εχει φυγει το 98% . λιγο καποια κελυφη εχουν θα τα διωξω και αυτα. επειδη μεχρι να το καθαρισω αδειασε το μισο ενυδρειο, εριξα αλλη μια δοση των 1000 mg . σημερα δεν θα κανω κατι και αυριο παλι 30% αλλαγη και δοση των 400mg. απο κει και επειτα μονο μικρες αλλαγες εκανα βλακεια που δεν το σιφωναρα οταν αρχισε να εμφανιζεται. νομισα πως ηταν green spot και την αφησα |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ πως ίσως να βιάστηκες να χρησιμοποιήσεις αντιβιοτικό...
Καλό θα είναι πρώτα να εφαρμόζουμε τις πιο "φυσικές" λύσεις και σταδιακά να πηγαίνουμε στις πιο δραστικές και τελευταία στα φάρμακα, μόνο αν δε δούμε αποτέλεσμα! Εγώ θα πρότεινα να δοκίμαζες πρώτα την τετραήμερη συσκότιση, εκτός αν το είχες κάνει και δεν είδες αποτέλεσμα. |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα,
Λυπηθηκα τα φυτα και επειδη διαβασα οτι ειναι δυσκολο να απαλλαγεις απο την bga δοκιμασα την πιο αποτελεσματικη μεθοδο. οσα thread διαβασα , η συσκοτιση δεν ειχε τοσο καλα αποτελεσματα. επισης ειχα κανει παραγγελια 11 νεα ψαρια και ηθελα να απαλλαγω αμεσα ετσι ωστε να μην φανε και αυτα το φαρμακο. Παντως η bga εχει φυγει εντελως και αρκετες μερες μετα δεν εχει ιχνος επανεμφανισης. Τα φιλτρα δεν ειχαν κανενα θεμα με τη βιολογια τους και τα ψαρια δειχνουν υγειη. Εγω παντως προτεινω τη μεθοδο αυτη. γιατι ετσι κι αλλιως όταν για να αλλαξουμε την φωτοπεριοδο το κανουμε λιγο λιγο καθε μερα, ποσο φυσιολογικο ειναι ξαφνικα να κλεισουμε τα φωτα για 4 μερες? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εννοείται και δεν είναι φυσιολογικό φαίνομενο η συσκότιση αλλά χίλιες φορές προτιμότερο από τα φάρμακα, είναι όπως και να το δούμε πιο "φυσική" μέθοδος από τη χορήγηση φαρμάκου. Ισχύει το ίδιο και με την ερυθρομυκίνη όπως και αυτό που συνιστούν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί σε εμάς για τη χρήση αντιβιωτικών: όχι χρήση τους για ψύλλου πήδημα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το κυανοβακτηριο δεν θεραπεύεται με συσκότιση.Από πείρα μόνο με ερυθρομυκινη ξεμπερδεύεις.Επίσης κατά την γνώμη μου δεν μπορείς να το προβλέψεις.Το να έχεις 6 ώρες φωτισμό δεν το εμποδίζει να κάνει την εμφάνιση του.
Κάρτα την γνώμη μου πάντα.
|
|