|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν το αφησεις ετσι, θα καθαρισει σιγουρα μεν αν δεν το πειραζεις, αλλα με το παραμικρο πειραγμα θα σηκωνει πραμα στο νερο. Οσο πιο καλα πλυμενη ειναι η αμμος εξαρχης ομως, τοσο πιο γρηγορα καθαριζει μετα απο πειραγμα της. Η μπιχλα της καθεται κατω, και μπαινει μεσα της. Δεν εξαφανιζεται. Αποφασισε μονος σου. 2. Επειδη δεν εχω καταλαβει τι ενυδρειο εχεις (διαστασεις, ψαρια που θα εχει, ειδος, ποσοτητα) και τι φιλτρα εχει ή εχεις σκοπο να βαλεις, γραψε τα.
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι το JUWEL REKORD 800 (80 x 45 x 35 cm) περίπου 110 ltr καθαρά.
Φίλτρα: 1.) Στρωμμένο Eheim pickup 160 (2010) 220ltr/h, το μισό σφουγγάρι (το έχω κόψει) που παρέχει η Eheim και το μισό μακαρόνι Eheim 2.) Το υπόλοιπο από το μισό σφουγγάρι της Eheim το έχω προσαρμόσει γύρω-γύρω σε αερόπετρα με αεραντλία της MOUSE 1200cc/min. Η ιδιοκατασκευή ακουμπάει σε μία μεγάλη κύλη πέτρα σχήμα "U" και στο εσωτερικό της υπάρχουν εκτός από το φίλτρο-αερόπετρα και 2 ελαφρόπετρες σε μέγεθος αυγών. 3.) Tecatlantis tc200 175 l/h (διαστάσεις εκατοστά περίπου 4 x 3 x7) με sera wool Ο βυθός είναι η μαύρη χαλαζιακή άμμος ψιλής κοκκομετρίας (πάχος περίπου 3 εκ.) Από ψάρια 2 νεαρά fancy
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολα τα πραγματα.
Δεν ειναι φιλτρα αυτα για τετοιο ενυδρειο και μαλιστα με χρυσοψαρα Με οσο κοστιζουν αυτα τα δυο επαιρνες εξωτερικο φιλτρο με μεγαλο καδο για υλικα
|
||||
|
||||
![]()
Λόγω έλλειψης χώρου και μικρών παιδιών (το ενυδρείο είναι στο σαλόνι) θα προτιμούσα εσωτερικό, έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Θέλω και μια πρόταση για εξωτερικό και βλέπουμε αν μπορώ να το κρύψω κάπως, να μην είναι προσβάσιμο από τα πιτσιρίκια.
|
||||
|
||||
![]()
Επιπλο δν εχει το ενυδρειο να μπει σε κανα ντουλαπι?
Εσωτερικο δεν εχω να προτεινω. Μονο αν ηταν φιλτρο αμβουργου (matten filter) αλλα τρωει χωρο απο το ενυδρειο και μπαινει συνηθως σε diy ενυδρεια. Απο εξωτερικα φιλτρα εμποριου οσα θες και αναλογα τα χρηματα που διαθετεις. Απο 55ε Για υλικα δεν χρειαζεται να ξοδευτεις παντως. Θα βαλεις ελαφροπετρα και σφουγγαρια. Μπορεις να βρεις και ετοιμη πλυμμενη ξεδιαλεγμενη απο εδω http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0 Αλλιως απο πρακτικερ 3ε τα 12 λιτρα (αυτην που ειναι 6-12mm διαμετρος) http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...1&postcount=29 Και φιλτρο http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις (SUNSUN HW-302) και όντως φθηνό. Όμως, σήμερα πήγα σε ένα κατάστημα και μου είπανε για μεταχειρισμένο Eheim 2213, έχει χρησιμοποιηθεί για 1,5 έτη και είναι σε άριστη κατάσταση. Σκέφτομαι να το πάρω, η τιμή του: 40,00 ¤. Ποια είναι η γνώμη σας;
θολούρα, άμμος, ενυδρείο, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καθαρισμος | dimitris1006 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-13 12:34 |
Καθαρισμος αμμου | beteranos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 25-12-08 18:58 |
καθαρισμος πετρας | wolf | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 13-04-08 22:02 |
Καθαρισμος αμμου θαλασσης | Andros | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 29-05-07 21:10 |