|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου
για τα corydoras ξέρω λέω να βάλω άλλα 2 σύνολο 4 και καμιά 8 με 10 νέον είναι καλά ?από παραμέτρους νερού δεν ξέρω ακόμα γιατί σήμερα το γέμισα το ενυδρείο και έβαλα μέσα μια ανουμπά ένα κερατοφυλλο και την άμμο. Το φίλτρο καθότανε αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό, σήμερα το πήρα από ένα μαγαζί με μεταχειρισμενα εδώ στην στοκχολμη (ενυδρείο φίλτρο θερμοστάτη ένα καραβάκι διακοσμητικό μια γεννήτρια μια απόχη 1 μπουκάλι αντί χλώριο και λάμπα μόνο 15 ευρώ) με ξιφομάχος ταιριάζουν τα corydoras? ------------------------- Το ph απ ότι είδα στο ίντερνετ στην στοκχολμη είναι 8.5. Πως ριχνω το ph? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikolas79 : 10-06-14 στις 20:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι τοσο το ph, ξεχνας τα corydoras και τα neons, εκτος αν αποφασισεις να παρεις αντιστροφη οσμωση και να διαβασεις πολυ για το πως θα το φερεις σε επιθυμητα πλαισια. Με το νερο που εχεις, σκεφτεσαι μονο για Αφρικη και ισως για ζωοτοκα.
Τα διακοσμητικα καραβακια δεν θα προσφερουν τιποτα στο ενυδρειο, αντιθετως. Καποια στιγμη μπορει να απελευθερωσουν τιποτα και να ψαχνεις γιατι εχουν προβλημα τα ψαρακια σου. Για το στρωσιμο του φιλτρου, επιλεγεις ενα απο τους παρακατω τροπους που θα διαβασεις εκτεταμενα στα υπομνηματα των αρχαριων: στρωσιμο με αμμωνια ή μπολιασμα απο υγιες ενυδρειο. Αν τα βαλεις ετσι τα ψαρακια, δεν θα τα χαρεις για πολυ, δυστυχως.
|
||||
|
||||
![]()
Τα ξύλα θα βοηθήσουν στην σκληρότητα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι σπουδαια πραγματα.
|
||||
|
||||
![]()
**Corydoras Paleatus (Peppered Cory)*
Corydoras paleatus Μέγεθος: 7cm PH: 6.0 - 8.0 GH: 5 - 19 Θερμοκρασία: 18 *- 26°C Αν κατέβω 7.5 με 8 στα όρια θα είναι καλά? Η τιμή ph που έγραψα είναι της στοκχολμης και όχι του ενυδρείου μου |
|
||||
|
||||
![]()
Στο 6.5 θα εισαι καλα. Τα ορια που γραφουν στα προφιλ τα διαφορα sites, αναφερονται στα ορια ανοχης τους. Στα ακρα των οριων ειναι καλο να μην πηγαινουμε ποτε, γιατι το μονο που θα καταφερουμε, θα ειναι ευαλωτα σε ασθενειες ψαρια.
Οπως σου ειπα, για να επεξεργαστεις το νερο σου, θελει αρκετη μελετη και σιγουρες κινησεις. Αλλα περα απο αυτο, χρειαζεσαι μετρησεις.
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι είναι!
Για στρώσιμο μπολιασα από το φίλτρο που έχω τα ψάρια τώρα μέσα, δηλαδή πήρα το σφουγγάρι από μέσα από το φίλτρο και το εστιψα μέσα στο καινούργιο ενυδρείο την λάσπη που είχε, μετά έριξα 3 ταμπλέτες τροφή βυθού και σκέφτομαι να ρίξω και μερικά σαλιγκαρια μικρά που έχω στο άλλο ενυδρείο ή ένα ζεμπρακι που μου έμεινε και από αύριο κάνω μέτρηση. Θέλει να κάνω κάτι άλλο για στρώσιμο? Φίλε nazgul ευχαριστώ για τον χρόνο σου που απαντάς |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
άμμος | Ektoras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 11-04-13 16:26 |
Νέα άμμος | ioannis_79 | Αμαζόνιος και περίχωρα | 10 | 21-11-12 20:17 |
υπόστρωμα - άμμος | pipis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 20-06-07 08:28 |
Περί άμμου.... | Tkagem | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 23-09-06 09:21 |