|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για πολυπριζο με χρονοδιακοπτες, εχουν βγει καποια προϊοντα, τα οποια ειναι πανακριβα και κατα τη γνωμη μου δεν αξιζουν τον κοπο. Παιρνεις απλο πολυπριζο και βαζεις ξεχωριστα οσους χρονοδιακοπτες χρειαζεσαι, ωστε να δουλευουν ολα αυτοματα και να μη χρειαζεται η παρουσια σου. Και πιο φθηνα ειναι και δεν εχεις κινδυνο να χαλασει ολο το συστημα μαζι.
Ερωτηση: το χρονοδιακοπτη στο εσωτερικο φιλτρο τι τον θελεις?
|
|||
|
|||
![]()
Έχω δυο φίλτρα ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό. Το εσωτερικό το χρησιμοποιώ περισσότερο για την οξυγόνωση του νερού αφού κάποιες μέρες το εξωτερικό την βλέπει κάπως και η ανατάραξη της επιφάνειας είναι σχεδόν ανύπαρκτη (πέφτει η ροή αναγκάζομαι να το ανοίγω και μετά πάλι ξανά τοποθέτηση για να δουλέψει πάλι για δυο εβδομάδες μέχρι να αρχίσει να πέφτει η ροή του πάλι). Οπότε σκεφτόμουν να έχω δυο χρονοδιακόπτες έναν για το φως και έναν για το εσωτερικό φίλτρο για τις υπόλοιπες ώρες που είναι κλειστό το φως.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποιο εξωτερικο εχεις? Τους σωληνες τους καθαριζεις? Μηπως ειναι πολυ "μπουκωμενο" με υλικα?
|
|||
|
|||
![]()
EHEIM 2215. Και μερικές φορές όταν παρουσιάζεται αυτό το θέμα και το ανοίγω, βλέπω στη κεφαλή αυτό το πλαστικό που καπακώνει στο κέντρο να έχει βγει από τη θέση του. Τώρα πως γίνεται αυτό, ένας Θεός ξέρει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως κατι δεν κανεις καλα στη εγκατασταση? Μου φαινεται περιεργο να πεφτει η ροη τοσο γρηγορα. Αν θελεις καθαρισε τους σωληνες καποια στιγμη και φροντισε να ειναι ανετα τα υλικα μεσα, χωρις να κλεινει με δυσκολια. Η κεφαλη θελει ιδιαιτερη προσοχη στο καθαρισμα, επισης.
|
|||
|
|||
![]()
Την καθαρίζω ανά τρίμηνο. Και τους σωλήνες. Και ο κάδος στα 3/4 είναι γεμάτος με υλικό οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα μπουκώματος. Από τα pet city (από εκεί το είχα αγοράσει) που τους το ανέφερα πάντως μου λένε για πρόβλημα κεφαλής που με κάποιο τρόπο στην έξοδο του νερού στη κεφαλή ίσως να πιέζεται o άξονας, προκαλεί μικροκραδασμούς και οδηγούν στο χαλάρωμα του κλιπ. Για να καταλάβεις επειδή δε ξέρω και πως λέγονται τα μέρη...
https://www.eheimparts.com/display_product.php?pid=2215 το 7434660 ξεκουμπώνει πιθανόν μου είπαν από τη λειτουργία του 7438430 ή κάποιου τμήματος σε εκείνο το σημείο. Αλλαγή θέλει μωρέ αλλά ποιος δίνει πάλι τόσα λεφτά. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Οπότε έχω το εσωτερικό και σαν βοήθημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβα...
Αν ειναι απλα θεμα πλαστικων, λυνεται.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Στο Leroy εχει με 2.90 κατι μικρους κανουνε τελεια δουλια..
|
|||
|
|||
![]()
Πας τζαμπο και παιρνεις τον πιο φθηνο χρονοδιακοπτη και ησυχαζεις και εσυ και τα φυτα σου και τα ζωντανα σου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Φυτεμένο Ενυδρείο | nicpapa | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 4 | 15-08-10 12:17 |
Φυτεμένο ενυδρείο | Evgenios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 18-01-09 01:11 |
Ick σε φυτεμένο ενυδρείο !!! | Lsourtzo | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 28-09-06 23:47 |
Φεύγεις διακοπές;Με το ενυδρείο τί γίνεται; | hellenicsun | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 20-01-06 18:50 |