|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ΝΗ3/4 ειναι πιθανως 0.5 ppm Η ΝΗ3 ειναι πιθανως 0.00004130995916691633 ppm Εκανες το λαθος να αλλαξεις αποτομα τις παραμετρους (pH GH KH). Παρακολουθα τωρα και νιτρικα. Ο ρυθμος παραγωγης νιτρικων ειναι η μετρηση που σου δειχνει την δυναμη της βιολογιας. (αν φυσικα και εδω δεν παιζουν ασταθμητοι παραγοντες πχ φυτα που τα καταναλωνουν, νερο δικτου με επιπλεον νιτρικα που τα αυξανουν κλπ) Η βιολογια αυτο κανει. Παραγει νιτρικα. Αν δεν μηδενιζει τελειως η ΝΗ3/4 και τα ΝΟ2, δεν ειναι απαραιτητα υπευθυνη η βιολογια για αυτο. Μπορει να φταιμε εμεις, με τις συνθηκες που της προσφερουμε. Πχ δεν εχουμε την καταλληλη ποσοτητα και ποιοτητα υλικων για να κατοικησει η βιολογια που χρειαζεται για να μηδενισει τελειως η αμμωνια. (η ηδη υπαρχουσα βιολογια ομως που εχει βρει τοπο να κατοικησει, λειτουργει μια χαρα και παραγει απροσκοπτα νιτρικα). Μπορουν δλδ ολα αυτα να συμβαινουν και σε ηδη στρωμενα ενυδρεια. ------------------------- Συμπερασμα: Μη βγαζεις συμπερασματα εμπειρικα, χωρις να ξερεις ολους τους παραγοντες που επηρεαζουν τους υπολογισμους σου και χωρις να εχεις τουλαχιστον μετρησεις σε ολες τις φασεις και τις διαδικασιες και για ολες παραμετρους.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 01-06-14 στις 16:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- εμπειρικα το μονο που εβγαζα ειναι η συνολικη αμμωνια που εβαζα 1.6ml (καθαρης αμμωνιας με περιεκτηκοτητα 25%) και μηδενιζοταν καθε 12 ωρες! και το συμπερασμα βγηκε απο μετρησεις που εκανα! σε τπτ αλλο δεν εβγαλα εμπειρικο συμπερασμα καθοτι δεν εχω εμπειρια!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ScorpionGr : 01-06-14 στις 16:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιλαμε για ικανοτητα βιολογιας και μου βαζεις ως πρωτη μετρηση αμμωνιας που ζητηθηκε, μετρηση απο το βαρελι που δεν εχει ... βιολογικο φιλτρο? Η μετρηση στο βαρελι χρειαζεται για να συνυπολογισθει στην αμμωνια που προστιθεται γενικοτερα στο ενυδρειο. Παράθεση:
Κανε τις μετρησεις σου σε διαφορες στιγμες, σημειωνε ομως τι μετρας, που και ποτε, για να εχεις γραμμενες τις παρατηρησεις και καποια στιγμη που οσο περναει ο καιρος θα κατανοεις περισσοτερο τα της βιολογιας, μπορει να σου φανουν χρησιμες για να βγαλεις συμπερασματα. Προς το παρον, μην προκαλεις αποτομες μεταβολες σε pH GH KH θερμοκρασια, εχε την απαραιτητη ποσοτητα και ποιοτητα υλικων για τη βιολογια που θα χρειαστει για την δεσμευση των ρυπων που θα παράγονται στο ενυδρειο, εχε καλη εξτρα οξυγονωση κατα το στρωσιμο, μη αφηνεις να μειωθουν οι σκληροτητες στο στρωσιμο και προαιρετικα γιαυτο, εμπλουτιζε με φρεσκα μεταλλικα αλατα και ιχνοστοιχεια (πχ με σκευασματα ή μικρη αλλαγη με παλαιωμενο/αποχλωριωμενο νερο ιδιων παραμετρων) Και φυσικα ΠΟΤΕ αποτομες μεταβολες. Περισσοτερα εδω Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ το εχεις γραψει σε πιο πανω ποστ.
Γραφουμε απανωτα και δεν προλαβα να το δω. Και η προσθηκη νερου ΑΩ ειναι μειονεκτημα για τη βιολογια. Της μειωνεις αλκαλικότητα, ιχνοστοιχεια, αλατα κλπ Οταν δεν μηδενιζει τελειως η αμμωνια ενω υπαρχει ηδη βιολογια που παραγει φουλ νιτρικα, ο συνηθης λογος ειναι η ελλειπης ποσοτητα και ποιοτητα υλικων για την αντιστοιχη ποσοτητα αμμωνιας που υπαρχει στο νερο και ισως η ροη του φιλτρου (πιο πολυ για το ρυθμο δεσμευσης, η ροη) Φυσικα αποκλείοντας τα λαθη οπως αποτομες μεταβολες και λαθος αποτολεσματα μετρησεων κλπ Σε αυτα ψαχτο πρωτα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- και αναλογα με τισ μετρησεισ που θα παρω θα δω αμα συμπληρωσω και υλικο!!! Να μειωσω και τη ροη?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ScorpionGr : 01-06-14 στις 17:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εξαρταται απο τα λιτρα του ενυδρειου, ποσο και τι υλικο χρειαζεται? Ξερει η εταιρεια αν θα βαλεις στα 300 λιτρα ενα μονομαχο ή 20 δισκους? Σου λεει εκει "βαλε οτι φτανει για 300 λιτρα" κι αν δεν φτασει θα του πουν "εβαλες πολλα ψαρια". Θα κατσει η εταιρεια να σου γραψει στη σελιδα που πουλαει το υλικο, ολα αυτα που εγραψα? Θα κανεις μεταβολη και θα φυγεις πριν καν σκεφτεις να στησεις ενυδρειο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συντηρηση βιολογιας? | tsoui | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 11-02-13 17:15 |
πτωση gh και kh!!! | georod7 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-04-11 00:46 |
απορια περι στρωσιματος-βιολογιας | miki | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 11-04-11 22:02 |
ΠΤΩΣΗ ΚΗ, GH, PH | misfit | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 29-02-04 21:24 |