|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σήμερα μέτρησα έξι γαριδάκια, ποιός ξέρει αν αύριο μετρήσω 8;.. Τα μισά είναι πολύ μικρότερα απο τα υπόλοιπα, ίσως είναι αρσενικά. Έχω κάνει πατέντες φίλτρα που δουλεύουν με χαμηλή ροή, αλλά πολύ καλό βιολογικό φιλτράρισμα (άλλο κεφάλαιο που μπορούμε να το κοιτάξουμε αν χρειαστεί). Ανούμπιες 3-4, ψιλή άμμο 2εκ, και κάποιες μικρές πέτρες. Δέν ταίζω τίποτα, αν και προσπάθησα να δώσω κομματάκια ταμπτέτας και αδιαφορούν. Υπάρχουν άλγες πράσινες και καφέ/σκουριά και τις τρώνε. Κρατάω 27 βαθμούς. Γενικά μου φαίνεται υγειής "αποικία" κρίνοντας απο τη συμπεριφορά των μελών της. Δέν κάνω μετρήσεις. Κάνω αλλαγές νερού 10% ανα βδομάδα με επιλεκτικό σιφωνάρισμα, και συμπληρώνω νερό όταν χρειάζεται απο κουβά που έχω γεμίσει εδώ και μέρες. Δέν περιμένω αλλαγές στην ποιότητα του νερού εφόσον δέν ταϊζω τίποτα. Αφήνω τα φιλτράκια μου να προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασια αυτη ειναι η ανωτατη για τις red cherry.
Αυτη την εποχη, πανω απο 23-24 ειναι υπερβολη. Τον Ιουλιο-Αυγουστο ΟΚ μεχρι 27-28.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω. Αν και οι red cherries ειναι πολυ ανθεκτικες και δεν "χαιρετουν" πανω απο τους 25-26 βαθμους, οπως πολλα ειδη γαριδας, καλο ειναι τις διατηρεις σε χαμηλοτερη θερμοκρασια.
Δες και αυτο για να ετοιμαζεσαι, το καλοκαιρι πλησιαζει.
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 24-03-16 στις 16:50 |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οι γαρίδες χρειάζονται να υπάρχουν φυτά στο ενυδρείο καθώς και σκιερές περιοχές με κρυψώνες για να μπορούν να απομονώνονται όταν το θέλουν. Μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου εύκολα φυτά, και κυρίως moss όπου κρίνεται απαραίτητη σχεδόν για κάθε γαριδάδικο. Χρειάζεται να τις ταΐζεις... μικρές ποσότητες και πάντα με μέτρο. Όπως σου είπαν και τα παιδιά είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία που τις έχεις γι αυτή την εποχή που διανύουμε (καις και χωρίς λόγο ρεύμα αδίκως). Όπως και να 'χει μόλις μπει το καλοκαίρι και πιάσουν οι ζέστες θα πιάνει από μόνο του το ενυδρείο 27 βαθμούς.. Τα βασικά υγρά τεστ (Αμμωνίας - NO2 - NO3) πρέπει να τα έχεις για να ξέρεις επ'ακριβώς που βρίσκονται οι συνθήκες του νερού σου έτσι ώστε αν χρειαστεί να επέμβεις. Καλή συνέχεια |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Θα ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές.
Όσο για το φίλτρο ήδη τοποθέτησα σπόγγο μικρού πόρου , οπότε ΟΚ Σήμερα μέτρησα 13 γαριδάκια!!!! Πέρα απο κάθε προσδοκία... Στη φωτογραφία που παραθέτω διακρίνονται λεπτομέρειες που θα αναφερθώ στη συνέχεια. Λοιπόν, αυτό το 40λ είναι παλιό και τα τζάμια έχουν χαρακιές, κάποτε θα αφαιρέσω το μπροστινό τζάμι και θα το αντικαταστήσω. Προς το παρόν το αφήνω για εκκολαπτήριο και ετοιμάζω 2-3 ακόμα μικρά 30λ και λιγότερο . Κάποιο θα γίνει για το γραφείο. Στην φωτό (μαύρο χάλι για όσους θέλουν καλό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά...) βλέπουμε πώς τεμαχίζοντας κατάλληλα μία ανούμπια στα 5 προκύπτουν νέα φυτά, που τώρα πετάνε καινούριο φύλλο και ρίζες. Στα τοιχώματα και στο βυθό καφέ και πράσινη άλγη. Είναι ο βοσκότοπος. Δέν τις πειράζω καθόλου. Ο καινούριος σπόγγος είναι περασμένος σε κανάλι 4χ6. Μέσα είναι μικρός κυκλοφορητής που η έξοδός του διακλαδίζεται σε δύο. Η μία διακλάδωση πάει κατειθείαν στο ενυδρείο και η άλλη στο fluidized sand bed filter που κατασκευάστηκε απο καμμένο θερμοστάτη, σωληνάκια του αέρα σιλικόνης, λίγο μαύρο χαλικάκι στον πάτο και πολύ ψιλή άμμο . Η συνολική κυκλοφορία είναι 1 με 1,5 ενυδρεία την ώρα. Διακρίνεται ο παλιός σπόγγος απο παλιό ενυδρείο ... Θα τον κρατήσω ακόμα λίγο και μετά θα τον βάλω σε άλλο καινούριο ενυδρείο για να το στρώσει. Πριν λίγες μέρες πήρα έναν προβολέα led στα 10W, cool daylight. Μέσα στις λίγες αυτές μέρες οι ανούμπιες πέταξαν καινούριο φύλο αλλά όταν τον ανάβω , παρόλο το δυνατό φώς, όλες οι γαρίδες βγαίνουν έξω και βόσκουν με όρεξη αλλά και κάνουν άλματα (πετώντας) απο τοίχο σε τοίχο!! Συγγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ πάλι για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές. ![]() ![]() ![]() ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον ήρθαν οι φωτογραφίες τώρα.
Για να είμαι ειλικρινής, με το θέμα θερμοκρασίας έχω πρόβλημα. Ο χρυσός κανόνας λέει ότι η θερμοκρασία μας είναι ότι γράφει το θερμόμετρο και όχι τα κλίκ του θερμοστάτη. ΟΚ εδώ! Στην πόλη που κατοικώ έχει 2 μαγαζιά που μπορώ να προμηθευτώ θερμόμετρο. Τα παλιά μου σπάσανε αλλά δέν βρίσκω κάτι καλό. Δέν έχουνε.(η κρίση έχει μάλλον πολύπλοκες διαστάσεις..) Βρήκα ένα αυτοκόλλητο στρόγγυλο και αυτό μου δείχνει 28 όταν ο θερμοστάτης (eheim 50W) μου λέει 26. Τί να πιστέψω; Τις γαρίδες που πάνε καλά και τρώνε με όρεξη; Τον θερμοστάτη; Το αυτοκόλλητο θερμόμετρο των 2 ευρώ; Δέν βρίσκω καλό θερμόμετρο και επειδή η κρίση με δάγκωσε βαθειά(i lost my job-no income) δέν παραγγέλνω πιά απο πουθενά. Παλιότερα 7-10 χρόνια πούλαγα cory και jack dempsey`s που παρήγαγα στα ενυδρεία μου, τα περισσότερα τα χάριζα. Τα ενυδρεία που στήνω τώρα είναι απο ρετάλια παλιότερων μεγαλύτερων που τα διέλυσα και τα έκοψα-έραψα μόνος μου. Μου έμειναν κάποιοι σπόγγοι και 4-5 κυκλοφορητές απο παλιά, όπως και 4-5 θερμοστάτες. Για μένα είναι η χρυσή εποχή της πατέντας και του περισσότερου διαβάσματος για τα ενυδρειακά με αφαιρετικότητα (για να χρυσώσω το χάπι..) Απλά με πάσα ειλικρίνεια παραθέτω ότι κάνω. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε εύχομαι να βρεις εργασία σύντομα!
Είναι κρίμα και εντελώς παράλογο, άνθρωποι δημιουργικοί σαν εσένα να μην έχουν εργασία τη στιγμή που ο κόσμος έχει τόσες, μα τόσες ανάγκες! ![]() Τα γαριδάκια σου να τα χαίρεσαι και να πολλαπλασιαστούν γρήγορα. Προτείνω να κάνεις το εξής (χονδροειδές) τεστ για να δεις την ακρίβεια του θερμαντήρα και να τον βαθμονομήσεις. Προϋπόθεση να το κάνεις είναι να έχεις ένα ιατρικό θερμόμετρο. Συνήθως αυτά έχουν κάτω όριο μέτρησης μια τιμή γύρω στους 30-32 βαθμούς. Αν είναι ψηφιακό, μπορείς - με προσοχή - να το βυθίσεις σε νερό μόνο στην άκρη του, μέχρι το σημείο που τελειώνει το μονοκόματο πλαστικό της 'μύτης' του στο νερό χωρίς πρόβλημα. Ανέβασε την θερμοκρασία σε ένα δοχείο με νερό με τη χρήση του θερμαντήρα στους 33°C (λίγο κάτω από το άνω όριο θερμοκρασίας του θερμαντήρα). Προσοχή: Για να βεβαιωθείς ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ίδια παντού στο δοχείο ανακάτευε συχνά το νερό (αν δεν έχεις κυκλοφορητή ή κάποιο μικρό φιλτράκι που να προκαλεί ικανή ροή). Χρησιμοποίησε το ιατρικό θερμόμετρο - με προσοχή αν είναι ηλεκτρονικό - και μέτρα την πραγματική θερμοκρασία του νερού. Βαθμονόμησε αντίστοιχα τον θερμαντήρα. Αν αυτός ήταν πολύ λάθος ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία και να τον ξαναβαθμονομήσεις. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεις να βρεις ενα απλο αναλογικο ενυδρειακο θερμομετρο των 2 ευρω και να συγκρινεις, θα ηταν καλα. Της sera να ξερεις, ειναι αρκετα αξιοπιστα και δεν κοστιζουν 2-3 ευρω, αν υπαρχει περιπτωση να βρεις στην πολη σου.
Το πιθανοτερο ειναι να μην ειναι σωστα καλιμπραρισμενος ο θερμοστατης του θερμαντηρα, αλλα θα ηταν καλυτερα να το διασταυρωσεις και με δευτερη μετρηση.
__________________
|
#9
|
|||
|
|||
![]()
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον φίλο Chocholate Puma για μιά καλή πρόταση, αλλά δέν χρειάζεται.
-Φίλε plin, θα τα καταφέρουμε στο τέλος πιστεύω. Θα το κάνω το πείραμα. -Φίλε nazgul , μάλλον εγώ δεν μπορώ να διαβάσω σωστά το θερμόμετρο, ανάβουν 3 νούμερα συγχρόνως με διαφορετικά χρώματα που απέχουν ανα 2 βαθμούς, Το ίδιο γίνεται στο διπλανό ενυδρείο με άλλο θερμοστάτη (tetra) Θα ψάξω να βρώ θερμόμετρο απο άλλη πηγή, βιομηχανικά - εργαστηριακά είδη, κλπ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για διατροφή cherry barb και platty | spiros06 | Διατροφή | 2 | 15-12-10 15:42 |
Ερώτημα!!! | *ΙΧΘΥΣ* | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 12-04-07 15:01 |
Επείγον ερώτημα για αυγά corys | wodan | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 33 | 02-11-06 10:08 |