|
|
|||
|
|||
![]()
Oxι.. στο ενυδρείο...
εγω ετσι κάνω και ανάπηρο οταν ειχα γκάπι στο ενυδρείο το άφηνα και όσο ζούσε.. αν στα τελευταία της βγάλει αρρώστιες τότε απομόνωσε την... |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω δει διάρκεια ζωής... 4 χρόνια.
![]() http://diszhal.info/english/livebear...reticulata.php Ψάρι να ταλαιπωρείται σε κουβά... ΔΕΝ θα έβαζα. Στο Leroy έχω βρει πλαστικό κουτί αποθήκευσης 67 λίτρων με 10 ευρώ (και δώρο άλλο ένα ίδιο)... με ένα αερόφιλτρο και έναν θερμαντήρα ζουν άνετα αρκετά ψάρια, σαν το δικό σου.- |
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις γύρισα από δουλειά. Ακόμα ζει το καημένο. Αναπνέει φυσιολογικά κουνάει τα πλαϊνά πτερύγια. Η ουρά της και το πάνω πτερύγιο έχουν αρχίσει να λιώνουν να το πω; Έχει ενεργηθεί και φυσιολογικά απότι είδα από τα κόπρανά της.
Γίνεται να παρουσιαστεί ασθένεια εντός ενυδρείου από το πουθενά; Η να είναι όντως γεράματα; Είχε κανείς guppy σε γεράματα να δώσει τα φώτα του; Τη λυπάμαι. Έλεγα να τη βάλω ξανά στο ενυδρείο αλλά σαν να είναι χειρότερα μου φαίνεται (από οπτικής πλευράς γιατί το καημένο φαίνεται ότι προσπαθεί και δε δείχνει σε καμία περίπτωση άρρωστο ψάρι) ------------------------- Την έβαλα πάλι μέσα στο ενυδρείο. Η καημένη με το ρεύμα φαίνεται ότι προσπαθεί να κινηθεί αντίθετα αλλά δεν τα καταφέρνει. Σαν να προσπαθεί να δώσει κίνηση στο σώμα της και να μη μπορεί. Τώρα βρήκε κάλυψη μέσα στο κάστρο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ichigo : 30-04-14 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μου ελεγες ότι ηταν μικροτερη σε ηλικια τοτε θα σου ελεγα ότι το πρόβλημα της μπορει να οφείλεται σε αιμομιξια αναμεσα στα ψαρια σου.Δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω για το συγκεκριμενο περιστατικο αλλα θα σου προτεινα να δωσεις μερικα ψαρια σου και να αγορασεις αλλα από καποιον συγχομπιστα η μαγαζι ώστε να ανανεωθουν τα αιματα.Μετα από 2,5 χρονια με τα ιδια ψαρια θα εχουν ζευγαρωσει αδερφια μεταξυ τους γονεις με παιδια κλπ δημιουργοντας ετσι προβλήματα υγειας, εξασθενιμενο οργανισμο κλπ.
|
|||
|
|||
![]()
Να και κάτι που δεν ήξερα. Αιμομιξία ε; Για αυτό το ένα το καημένο μου έχει βγει εκ γενετής σαν σκούπα με την ουρά όρθια σε σχέση με τον υπόλοιπο κορμό;
Πάντως η θηλύκια δε ξέρω. Μπορεί να υπήρχε αιμομιξία όταν γεννήθηκε και πριν την πάρω εγώ και να της βγήκε τώρα στα γεράματα το πρόβλημα. Δε ξέρω. Πάντως έχω βρει και άλλα άτομα στο εξωτερικό με το ίδιο πρόβλημα "paralyzed tail" όπου αναφέρουν και χάσιμο ουράς και σε όλες τις συνομιλίες καταλήγουν στην ευθανασία χωρίς να ξέρουν τι έχουν. Ενός ακόμα και γέννα κατάφερε να βγάλει αλλά δεν μπορούσε να κολυμπήσει. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πρόβλημα που εχει η θηλυκια μπορει να οφείλεται όπως εγραψε και ο Diskus Fan στην ηλικια σε σκολιωση σε ελλειψη βιταμινών.Δεν μπορούμε να ξερουμε με σιγουρια, μονο υποθεσεις μπορούμε να κανουμε και να ελπιζουμε να είναι καποιο πρόβλημα που να διορθώνεται.
|
|||
|
|||
![]()
Και σήμερα ζει... Καμία βελτίωση. Δε ξέρω αν τρώει κιόλας. Στεναχωριέμαι να το βλέπω έτσι και πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η ευθανασία. Τι λέτε;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θυμάσαι; ![]() ΥΓ. Θα συμφωνήσω με τα από πάνω γραμμένα... του Nick74. |
|
|||
|
|||
![]()
Ξέρω για τις τροφές και τις αλλάζω συχνά κυρίως γιατί τις βαριούνται. Κατασταλάξαμε στις δυο συγκεκριμένες σύο πρώτο ποστ που αναφέρω και εναλλάξ καθημερινά. Τα πράσινα flakes ωστόσο τα αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι οπότε κοιάω να μην τους το τρίβω. Με βιταμίνες είναι αλήθεια πως δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Σύο κάτω κάτω 2,5 χρόνια τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα καμία ασθένεια καμία άλλη απώλεια και θεωρώ ότι τα φροντίζω αρκετά καλά. Για την αιμομιξία δεν ήξερα δε ξέρω πως φαίνεται και πως παρουσιάζεται. Ένα ψαράκι έχω με μία ιδιαιτερότητα (η ουρα του είναι σε κάθετη σχεδόν κλίση απο το κορμο του σώματος) αλλά τα καταφέρνει και να τρώει και να κολυμπά και να σας πω ότι αυτό είναι και το αγαπημένο μου. Τώρα σχετικά με τη γερόντισσα θεωρώ πως αυτό που έχει δεν είναι αναστρέψιμο. Δεν είναι ασθένεια να προσπαθήσω για την ανάρρωσή της. Το σώμα της έχει κλίση και κολυμπά με το πλευρό προς τα πάνω. Φαίνεται οτι απο τη μέση και κάτω είναι ανάπηρη. Προσπαθεί η καημένη να κολυμπήσει δίνει δυνάμεις αλλά δεν τα καταφέρνει. Εχει χασει και την ουρα της. Από τη μέση και πάνω δείχνει φυσιολογικό ψάρι. Κουναει κανονικά τα πλαϊνά πτερύγια παιρνει κανονικές ανάσες όταν βάζω τροφή κοντά της δείχνει να προσπαθεί να τη φτάσει να φάει αλλά δεν μπορεί γιατί με το κούνημα των πλαϊνών πτερυγίων καταλήγει να στροβιλίζεται. Όσον αφορά την ευθανασία απλά μου ήρθε εχθές μετά από πολύ σκέψη γιατί νομίζω ότι ταλαιπωρείται. Αλλά μου είναι δύσκολο να το κάνω γενικά. Θα βγάλω βίντεο να δείτε αύριο με το καλό αν ζει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διατροφη guppy και νεαρα guppy | angello | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 08-12-11 16:31 |
GUPPY | G.GEORGIA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 17-08-10 23:13 |
30 lt guppy | andreas213 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 23-01-08 21:58 |
guppy | στέφανος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 21-02-07 22:43 |