|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε casper καλώς όρισες στην παρέα μας. Λοιπόν, ο sot-zoe καλά σου τα είπε, και το σωστότερο όλων είναι η ανάγνωση παλαιοτέρων post για να ενημερώνεσαι γρηγορότερα. Τώρα για τις αλλαγές του νερού σου, δε χρειάζεται να βάζεις stress zyme και να μην ξαναβάλεις. Το stress zyme είναι έτοιμα βακτηρίδια και χρησιμοποιείται κατά το στρώσιμο του ενυδρείου και μόνο. Το morena είναι κατά μία έννοια "βελτιωτικό συνθηκών" του νερού και καλά κάνεις και το χρησιμοποιείς. Το aquaplus δεν έχω ιδέα τι είναι, οπότε θα ρωτήσω κάτι που ίσως καλύπτεται από το εν λόγω προϊόν: αντιχλώριο δε βάζεις? Πχ, μιας και χρησιμοποιείς sera-morena, aqutan? Κατά τα άλλα έχω ένσταση ως προς το δίσκο σου, ένας μόνος είναι πολύ χάλια για αυτόν. Οι δίσκοι είναι κοινωνικά ψάρια και θέλουν τουλάχιστον μια τετράδα για είναι καλά, οπότε θα σου έλεγα να τον δώσεις αφού λόγο μεγέθους το ενυδρείο σου δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσους. Τα φίλτρα σου άστα ως έχουν, καλύπτουν μια χαρά τις απαιτήσεις του ενυδρείου σου. Ο άνθρακας δεν είναι απαραίτητος και μπορείς να τον αποφύγεις. Συνήθως χρησιμοποιείται μετά από θεραπευτική αγωγή για να "τραβήξει" υπολείμματα του φαρμάκου. Τον υαλοβάμβακα (βαμβάκι) μπορείς να το βγάλεις, συνήθως τα σφουγγάρια που έχουν τα φίλτρα κάνουν και ένα στοιχειώδες -πλην όμως ικανοποιητικό- μηχανικό φιλτράρισμα.
Για την πηγή έπεσες διάνα, μην ψάχνεις άλλο. Όπως έχει γραφεί "GAB- The oldest, biggest and most complete Hellenic Aquarium forum". Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 18-09-05 στις 13:47 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς σας βρήκα.
Πράγματι εδώ, από πλευράς πληροφοριών, βλέπω ότι "χτύπησα φλέβα" !!! Επιτέλους...να ξεστραβωθώ!! Σου γράφω την περιγραφή πάνω στο μπουκάλι του AquaPlus μήπως καταλάβεις τι εστί: IMPROVES TAP WATER WUALITY BY REMOVING CHLORINE AND CHLORAMINE/NEUTRALISES HEAVY METALS/PROTECTS,PROMOTES HEALING. Οσο για το αντιχλώριο, ήθελα να το ρωτήσω αυτό. Διαβάζω πολλούς εδώ που λένε για το αντιχλώριο. Εγώ κάτι τέτοιο δε βάζω. Είναι κάτι μήπως που καλύπτεται από τα υγρά που ήδη ανέφερα ότι προσθέτω ή πρέπει να προμηθευτώ κάτι παραπάνω (έχω την εντύπωση ότι το AquaPlus με καλύπτει,βάση της περιγραφής του τουλάχιστο.Σωστά)? |
|
|||
|
|||
![]()
Δε χρειάζεται να προσθέσεις κάτι παραπάνω, κάνει τη δουλειά του αντιχλωρίου μια χαρά. Απλά εγώ χρησιμοποιώ προιόντα της sera.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι σαφες οτι το Aquaplus ειναι αντιχλωριο..
Removes clorine... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aπο τις φωτογραφιες σου αγαπητη Casper διακρινω κατι αλλο, απλο, βλεπω δεν εχεις καποιο background, για διαβασε εδω γαι να καταλαβεις τι εννοω.
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8885 Καλως ηρθες.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
το ΝΟ3 ειναι υπερβολικο και ειδικα αν κανεις αλλαγες νερου τοσο συχνα..... Μηπως καποιο απο τα λιπασματα προσθετει στη συγκεντρωση;;; Απο οτι βλεπω τα φυτα σου δεν ειναι απαιτητικα και θα μπορουσες να κανεις μια δοκιμη...Δηλαδη κανε μια γενναια αλλαγη νερου 50-60%. Στο νερο της αλλαγης βαλε μονο αντιχλωριο... Μην προσθεσεις τιποτα αλλο ουτε και λιπασματα!!!!! Κανε σε 3-4 μερες ξανα τις μετρησεις και δες τι γινεται. Αν ολα πανε καλα προσθετεις σταδιακα ενα ενα τα λιπασματα και κανεις μετρησεις μεχρι να βρεις ποιο σου κανει τη ζημια.....Ο Lasal μπορει να βοηθησει πολυ σε τετοια χημικα θεματα.... Αν θες στειλε του ενα πμ...Θα χαρει να σε βοηθησει...Τα φιλτρα σου ειναι αστερια .... Ο ανθρακας δεν σου χρειαζεται βεβαια και καλο ειναι να βαλεις και λιγο χοντρο σφουγγαρι στον πατο και των δυο.....
Τελος καλο ειναι να αποφασισεις τι ενυδρειο θελεις να κανεις και να πραξεις αναλογα.... Δηλαδη αλλο ειναι το δισκοενυδρειο, αλλο το κοινωνικο αλλο το φυτεμενο κλπ κλπ..... Παντως ο δισκος μονος του δεν ειναι καλο να μεινει..... Πιστευω οτι αφου ειδες την ομορφια του δισκου δεν θα ξεκολλησεις ευκολα.... Οποτε διαβασε τα σχετικα ποστ στο φορουμ για δισκους...... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο αφορά ο είδος του ενυδρείου, είναι μιά μεγάλη ιστορία που μάλλον καλύτερα να μην την πω όλη τώρα, γιατί θα μου βγάλετε παρατσούκλι "η κυρία με τα τεράστια μηνύματα" εδω μέσα. ![]() Με λίγα λόγια....με δίσκους άρχισα, και είχα 4.(Οπότε την ξέρω την ομορφιά τους !!) ΟΙ πρώτη φωτογραφία είναι από τους πρώην δίσκους μου. Αυτό που γινόταν συνεχώς, ήταν ο ένας από από όλους να είναι μόνιμα πίσω από τα φύλλα, να μην τρώει και τελικά να πεθαίνει. Απ'ότι μπορούσα να δω, οι άλλοι δύο τον εξωστρακίζανε. Εμπαινε ο επόμενος, πάλι το ίδιο. Τελικά το ζεύγος που έμεινε ήταν το τελευταίο μου,και δεν ξαντόλμησα να βάλω άλλον. Δε μπορώ άλλα θανατικά στην οικογένεια!! Αρκετά!. Τώρα λοιπόν που έμεινα με τον ένα, μου άρεσε η ιδέα του κυρίου που μου είπε ότι ισως να μπορεί να συγκατοικήσει όπως έγραψα σε παραπάνω μήνυμα με άλλα ψάρια. Αλλο που δε θέλω, να έχω και αλλα ψαράκια και το δίσκο μου. Μέχρι στιγμής, τον έβλεπα μιά χαρούλα να σουλατσάρει πέρα δώθε.Βέβαια είναι μόνο μια-δυο εβδομάδες που έβαλα τα υπόλοιπα, οπότε δεν είναι ικανό το διάστημα για να δείξει. Και μάλιστα σήμερα μάλλον άρχισε να μου κόβεται λίγο η αισιοδοξία, γιατί τις περισσότερες ώρες τον βλέπω μαζεμένο όπως στη δεύτερη φωτό. Στους δίσκους πάντως παρά το ότι είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ, δεν το ξαναγυρνάω, γιατί η πρώτη εμπειρία ήταν τραγική, και δεν το ξαναρισκάρω, και γιατί ήδη έχω βάλει αρκετούς κατοίκους ,γκουραμάκια,ραμιρέζι κλπ. (που ούτε γι'αυτούς δεν είναι φαντάζομαι ικανό το διάστημα να δείξει αν δένουν μεταξύ τους. Βλέπω κάποιους μικροτσαμπουκάδες με τα γκουράμια, αλλά σε λίγο βαθμό) .Οπότε για Φυτεμένο Κοινωνικό πάω. Απλά ήλπισα ότι θα δέσει και ο Δίσκος μέσα. Με τον Δισκάκο μου όμως δεν ξέρω τι να κάνω άν δω ότι συνεχίζει να είναι έτσι μαζεμένος. Να τον πάω σε κάποιο μαγαζί ίσως? Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση κιόλας να μπορώ να τον δώσω σε κάποιο από τα παιδιά εδώ που έχει δίσκους αν τον θέλει.(θα το προτιμούσα από να τον δώσω σε μαγαζί) Μπορεί όμως να βάλει κάποιος στο ενυδρείο του ψάρι από άλλο ενυδρείο έτσι χωρίς να ξέρει αν είναι καλά,ή σε τι νερό ζεί? Δεν είναι ρισκο για την υγεία του ενυδρείου??? Ελπίζω να βρώ λύση. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον , τεστ αμμωνιας δεν εχεις , αυτο που λες
Παράθεση:
και μια συμβουλη για τα λιπασματα , βαζεις πολλα και σου δημιουργουν προβληματα (μεταξυ και αυτων η αλγη που ειπες στην αρχη) , κοψτα για ενα διαστημα σε συνδιασμο με συχνες αλλαγες νερου και μετα τα αρχιζεις με τσιγκουνια , το πολυ στο 50% απο το προτεινομενο και αυτο μονο για το νερο που αλλαζεις . Για φοντο στο πισω μερος βαλε ενα μαυρο ή μπλε χαρτονι , εκτος απο το αισθητικο μερος δινει και μια ασφαλεια στα ψαρια .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολλές φορές έχω σκεφτεί τι μπορώ να κάνω για το background. Το μόνο όμως που έχω δεί είναι αυτά τα έτοιμα που πουλάνε στα μαγαζιά (με εικόνες από φυτά κλπ) και δε μου αρέσει καθόλου. Οπότε αποφάσισα να μη βάλω τίποτα. Καθρέφτη είχα σκεφτεί επίσης, φαντάζομαι ότι θα δίνει βάθος,αλλά δεν ξέρω πως θα το στηρίξω στο τζάμι. Ομολογώ ότι το μαύρο δε μου είχε περάσει από το μυαλό. Δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι, αλλά για να το λέτε τόσοι ότι φαίνεται καλό, σίγουρα θα το δοκιμάσω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΔΙΣΚΟΙ ΤΕΛΟΣ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ | leonm | Δίσκοι | 3 | 13-07-05 12:56 |
Καθε αρχη και δυσκολη Νο.2 ! | george | Malawi | 43 | 13-01-03 20:57 |
ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 19:10 |