|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά
Το βρήκαααα, το βρήκα το σαλιγκάρι ξανά!!!!.... Εκεί που μιλούσα ανέμελα στο τηλέφωνο και κοιτούσα το ενυδρείο βλέπω ένα μικρό σημαδι στο θερμόμετρο μου...το είδα αμέσως ότι ήταν σαλιγκάρι (βασικά το έμαθε και ολη η γειτονιά από τις φωνές μου ![]() Τι λέτε; Είναι ή δεν είναι apple snail;;;;;; Εγώ λέω ότι είναι, γιούπιιιιιιιιιιι............ ![]() ![]() ![]() Σωτήρη την γνώμη σου μιας έχεις μπολικα και είναι φυτά από το ενυδρείο σου! Πες ναι Σωτήρη ότι είναι!!!! Περιμένω γνώμες... Θα μου πείτε τωρα γιατί χαίρομαι...ε, κάτι είναι και αυτό...έχω ένα μωρό σαλιγκάρι στο ενυδρειάκι μου...τι συγκινητικό!
|
||||
|
||||
![]()
ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα σε απογοητευσω. Δεν νομιζω να ειναι apple snail.
Θα ειχα δει και αλλα. Μαλλον Helisoma nigricans ειναι σε μικρη ηλικια που πορτοκαλιζει.. Διαβασε εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/schnecke.htm |
|
||||
|
||||
![]()
μεγάλος μπελάς για μένα. εγώ έβγαζα απο τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια περίπου 50 βράδυ παρα βράδυ με το χέρι, φαντάσου πόσα είχε μέσα. τώρα έχει πάλι αλλα έχουν μειωθεί πολύ. έχω αρχίσει να βάζω νερό απο αντίστρωφη όσμωση, λέτε να ειναι η αιτία της μείωσης τους? επίσεις έβαλα μέσα και ένα κλοουνάκι αλλα αυτό έχει κάνα τρίμηνο που μπήκε και τότε δεν είχα παρατηρήσει μείωση του πλυθυσμού.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κυριοι μια και το θεμα ειναι σαλιγκαρια,εχω αυγα απο apple snails τα οποια τα γενησανε εξω απο το νερο αλλα κοντα στην εξοδο του φιλτρου και βραχηκαν με νερο ,υπαρχει προβλημα ?
[διαβασα λιγο το ποστ του Τακη και λεει οτι τα αυγα πρεπει να εχουν μονο υγρασια και να μην εινε βρεγμενα] Τι λετε εσεις ,και τη πρεπει να κανω τωρα ? |
|
||||
|
||||
![]()
οχι κανένα προόβλημα. δεν κάνει να πέσουν μεσα στο νερό.
εισαι σίγουρος οτι θέλεις να τα αφήσεις να γεννηθούν? απο κει που ειναι αμα σκασουντα αυγά και τα μικρα πεσουν μεσα θα τα δεις σχεδόν αμέσως πανω στο τζάμι. ξεχωριζουν απο τα άλλα σαλιγκαρια πολυ εύκολα. |
|
||||
|
||||
![]()
θελω να γενηθουν εχω μονο 3,και θα ηθελα κιαλα εινε ομορφα και με αρεσουν,να βαλω και στα αλλα μου ενυδρεια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως προσωπικά, αν δω ότι δεν είναι απλ σνέιλ θα το ξαποστείλω τις επόμενες εβδομάδες!
Σωτήρη μου κατέστρεψες το όνειρο!!!! από πού να ήρθε όμως; έχεις εσύ τέτοια;
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα παιδιά …
![]() Διάβασα αρκετά για σαλιγκάρια στο forum αλλά ακόμα έχω μία απορία … ![]() Έχω 3 ενυδρεία : 1 με guppy’s και 2 με κιχλίδες το ενυδρείο με τα guppy’s έχει έναν πολύ σεβαστό αριθμό από σαλιγκάρια Lymnaea stagnalis και Planorbiscorneuξέρεται τα μικρά τα ενοχλητικά που έρχονται μαζί με τα φυτά. ![]() Το ερώτημα μου έχει ως εξής … κατά καιρούς ( είτε με φυτά είτε από απροσεξία είτε μαζί με υλικά φιλτραρίσματος … ) κάποια σαλιγκαράκια μου ξεφεύγουν στα άλλα 2 ενυδρεία … αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πληθυσμούς εκεί. Τα ψάρια που έχω δεν είναι κανένα από τα λεγόμενα σαλιγκαροφάγους που αναφέρονται κατά καιρούς… Μάλιστα στο ένα έχω μόνο 1 ζευγάρι convicts και τα μικρά τους !!! Μήπως τελικά τα σαλιγκάρια δεν τρώγονται μόνο από clown κτλ αλλά από όλα τα μεγαλόσωμα ψάρια ??? ![]() Αν ναι .. μήπως αντί να πετάω τα σαλιγκάρια που βγάζω από το μικρό ενυδρείο ![]() ![]() Έχετε παρατηρήσει τίποτα ανάλογο εσείς ??? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν αφού βλέπω τόσο καιρό την σαλιγκαροσυζήτηση δεν αντέχω άλλο. και δεν θα ανοίξω νέο thread στις αγγελίες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ APLLE SNAIL για να κάνει παρέα και να καθαρίζει το χώρο στο μονομάχο μου. Το ήθελα από καιρό αλλά λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων... Από ότι έχω δει κύριε netblues πρέπει να έχετε "περισευούμενα". Όποιος ενδιαφέρεται να μου χαρίσει ένα παρακαλώ να μου στείλει pm. Ευχαριστώ πολύ
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
μια και έχετε πιάσει σαλιγκαροσυζήτηση θα ήθελα να μου πέιτε και εμένα γιατι το σαλιγκάρι που μου δώσανε σε πετ σοπ στην Αθήνα αντί να σουλατσάρει και να γιαλίζει τα τζάμια κάθεται σαν τον Πασσά στα Γιάννενα (κάτω τις περισσότερες φορέρες) και όποτε του καπνίσει ανεβαίνει και σε κανένα τζάμι ....
μου είχαν πέι πως "θα σου καθαρίζει τον βυθό, θα σου γιαλίζει τα τζάμια, θα σου τηγανίζει πατάτες, θα σου βάζει πλυντήριο, θα σου πλένει το αμάξι" και τελικά είναι βαριστημένο .....τα ζώα μου αργά .... βέβαια έχω πάρει μόνο ένα με σκεπτικό να το αλλάζω ανα εβδομάδα παρα εβδομάδα απο ενυδριάκι σε ενυδριάκι για να τα καθαρίζει ...και για να βρίσκει να τρώει ....αλλά ελλάχιστες είναι οι στιγμές εδώ και μια εβδομάδα που το έχω να έχει πιάσει δουλειά ... μήπως δεν βρίσκει να φάει το ζωντανό ? χαχα για να μην σας ταλαιπωρώ ... δεν ξέρω πως διάολο λέγεται το εν λόγο σαλιγκάρι αλλά είναι σαν αυτά της ξηράς σε σχήμα και χρώμα απλά είναι για νερό .... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
πάντως και μένα ο Σωτηρης ο σαλίγκαρος είναι βαριεστημένος τις τελευταίες μέρες...μένει συνεχώς στον πάτο και μέσα στο καβούκι του ενώ τις αρχικές μέρες είχε γυρίσει το ενυδρειάκι μου 30φορές την ημέρα! δεν ξέρω...μήπως φταίει η θερμοκρασία;;;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σαλιγκάρια: ωφέλιμα ή όχι? | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 07-02-05 21:06 |
Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα σαλιγκάρια; | galant | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 05-10-04 15:13 |
Τα kribensis τρώνε σαλιγκάρια ;;; | Fonamstel | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 3 | 09-09-04 10:47 |
Σαλιγκάρια. | Νίκος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-08-04 03:37 |