Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Malawi

Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-04-14, 08:24
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FOEAP1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα Κλεόβουλε. Σ'ευχαριστώ!!
Φίλτρο άλγης;;; Με πιάνεις αδιάβαστο εδώ..Μπορείς να μου στείλεις κάποιο Link να δω τι εννοείς;Το spray bar που ρίχνει το νερό στην επικλινή επιφάνεια και η λάμπα που έχεις αυτό θα κάνουν. Ένα "φίλτρο άλγης". Δεν είναι συνηθισμένο στα ενυδρεία γλυκού αλλά είναι αποτελεσματικό. Δες εδώ ένα παρόμοιο https://www.youtube.com/watch?v=dONo2di57fo Για την άλγη έβαλα αποσπώμενο ats. Για τα υλικά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου για το πως να τα βάλω. Πέρα από τις φώτο πρόσθεσα και μηχανικό μακαρόνι. Επίσης κάτω από τον υαλοβαμβακα υπάρχει άνθρακας και οι βιολογικές μπάλες. από τις φωτο δεν μπορώ να καταλάβω την ροή του νερού στο σαμπ και πρέπει λίγο να την εξηγήσεις-φαντάζομαι η έξοδος ειναι κάτω από το egg grate- πάντως θα πρέπει αφού το νερό περάσει από το φίλτρο άλγης να συναντά πρώτα μηχανικό υλικό (ενυδρειακό βαμβάκι/σφουγγάρια) και μετά να διαχέεται στο βιολογικό υλικό, στο τέλος ένα σφουγγάρι για ότι απέμεινε και επιστροφή στο ενυδρείο. Τον κυκλοφορητής που έχεις εκεί τον χρησιμοποιούν οι θαλασσινοί για άλλους λόγους. Εσένα δεν σου χρειάζεται. Για τον αστακό τα έχουμε πει...
Το στρώσιμο ήταν έυκολο γιατί το λειτουργούσα με εξωτερικό φίλτρο fluval 306 οπότε πήρα όλο το υλικό που είχα, πρόσθεσα και καινούριο και τέλος πρόσθεσα στο παλιό νερό και φρέσκο. Ρώτησα γιατί μετράς 0 νιτρικά-λίγο δύσκολοΜετρήσεισ κάνω με προϊόντα της JBL. Θέλω να πάρω ένα βαλιτσάκι που να τα μετράει όλα αλλά δεν ξέρω τι να ψάξω..Έχεις να προτείνεις κάτι και εδώ;και τα JBL καλά είναι όπως και της API
To ενυδρείο το πήρες μεταχειρισμένο ή παραγγελία? Μ' αρέσει η κατασκευή γι' αυτό ρωτάω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 09:33
Το avatar του χρήστη FOEAP1
FOEAP1 Ο χρήστης FOEAP1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: XAΪΔΑΡΙ
Προεπιλογή

Καλημέρα,
κ.ω.σ.τ.α.ς. σωστές οι συμβουλές σου.. περιμένω να πάω και θάλασσα να πάρω περισσότερες πέτρες.

gordon thanks φίλος!!

Κλεόβουλε αν κατάλαβα spray bar εννοείς το σωληνάκι που πετάει νερό στο ats. Κάτι τέτοιο έχω εγκαταστήσει. Για τη ροή έβαλα μια επιπλέον φώτο να καταλάβεις:

http://i1373.photobucket.com/albums/...psb1f386fc.jpg

Ο κυκλοφορητής απλά είναι διακοσμητικός και υπάρχει μόνο για το σενάριο μήπως μετά από πολύ διάβασμα το γυρίσω σε θάλασσα.
Το ενυδρείο είναι με παραγγελία. Αν θες πληροφορίες στείλε μου Pm.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 09:55
Mratibu wa Afrika jeshi

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FOEAP1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κλεόβουλε αν κατάλαβα spray bar εννοείς το σωληνάκι που πετάει νερό στο ats.ναι Κάτι τέτοιο έχω εγκαταστήσει. Για τη ροή έβαλα μια επιπλέον φώτο να καταλάβεις:

http://i1373.photobucket.com/albums/...psb1f386fc.jpg

Ο κυκλοφορητής απλά είναι διακοσμητικός και υπάρχει μόνο για το σενάριο μήπως μετά από πολύ διάβασμα το γυρίσω σε θάλασσα.
Κατάλαβα τη ροή. Πιστεύω λοιπόν ότι (βγάλε τον διακοσμητικό κυκλοφορητή ) έτσι όπως έχεις τα υλικά δεν κάνεις δουλειά γιατί το νερό δεν περνάει απ' το βιολογικό υλικό (περνάει από τα σημεία που δεν βρίσκει αντίσταση). Τιγκάρησε όλο εκείνο το χώρο με υλικό (με όσο το δυνατό λιγότερα κενά σημεία) για να το αναγκάζεις να τα διαπερνά. Εγώ θα έβαζα ένα χοντρότρυπο σφουγγάρι κάτω και από πάνω τα υλικά χύμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 11:45
Member

Προεπιλογή

Οκ θα το κοιτάξω.. Ποια είναι η άποψή σου για την ελαφρόπετρα που λένε τα παιδιά πιο πάνω;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 12:00
Mratibu wa Afrika jeshi

Προεπιλογή

Πολύ καλό "βιολογικό" υλικό. Εφάμιλλο του Matrix http://www.seachem.com/Products/prod...es/Matrix.html
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 13:46
Member

Προεπιλογή

Εξεπλάγην όταν μου το είπαν τα παιδιά πιο πάνω, δεν το ήξερα. Χαίρομαι που υπάρχει και το forum και μαθαίνουμε και 5 πράγματα παραπάνω..
-------------------------
Κλεόβουλε μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρω σφουγγάρι κατάλληλο όπως ανέφερες, εκτός από pet shop λόγω κόστους; (πχ μου είπατε για ελαφρόπετρα φθηνή στο practiker. Κάτι ανάλογο για σφουγγάρι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FOEAP1 : 14-04-14 στις 13:46 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 14:24
Το avatar του χρήστη Bill-Samos
Bill-Samos Ο χρήστης Bill-Samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Προεπιλογή

http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές