|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετική ιδέα και πολύ κατατοπιστικές οδηγίες! Ευχαριστούμε!
Μόνη μικρή παρατήρηση ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες... |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλή δουλειά, δεν χρησιμοποιώ λάμπες αλλά μου αρέσουν οι έξυπνες ιδέες, μπορεί να έχουν εφαρμογή και αλλού, και με τη συγκεκριμένη έμαθα πως υπάρχουν ράβδοι τυφλόν.
Μια μικρή παρατήρηση και ερώτηση, τι θερμοκρασίες ανεβάζει η λάμπα στις άκρες ; γιατί από ότι έχω δοκιμάσει και φτιάξει, το θερμοσυστελόμενο μαλακώνει όταν ζεσταίνεται (το θερμοσυστελόμενο είναι το υλικό που δεν λείπει ποτέ από το συρτάρι μου με τα ηλεκτρολογικά, σε πολλές διατομές)
|
||||
|
||||
![]()
Να'στεκαλα
Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Εχω χσσει το τροφοδοτικο απο την καμερα και δεν μπαινει απλο.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 12-04-14 στις 12:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπράβο Σπύρο, έξυπνη λύση
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει η παρακατω σημειωση να περαστει απο καποιον mod στο πρωτο ποστ πανω απο τη φωτογραφια με το θερμοσυστελομενο και κατω απο την προταση "Περναμε ενα θερμοσυστελομενο στην ενωση της λαμπας με τον ανταπτορα και με τον αναπτηρα το θερμαινουμε να σφιξει και να μονωσει την ενωση" και να γινει ετσι:
Σημειωση μετα απο παρατηρηση του εξειδικευμενου φιλου στα ηλεκτρολογικα Genirus: Το θερμοσυστελόμενο μακαρόνι δεν θα πρέπει να καλύπτει μέρος του γυάλινου σωλήνα της λάμπας, παρά μόνο τον κάλυκα (το μεταλλικό μέρος στην ακρη της λαμπας) και οσο λιγοτερο γινεται. Ο καλυκας κάνει τη δουλειά της ψύκτρας. Όταν την ''μονώνουμε'' με το θερμοσυστελόμενο τότε δεν αφήνουμε τη θερμοκρασία να ''διαφύγει'', αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία, οπότε μειώνεται ο χρόνος ζωής της λάμπας. Αν καλύψουμε με το θερμοσυστελόμενο και το γυαλί, μονώνουμε περιμετρικά και την περιοχή που βρίσκεται το ηλεκτρόδιο. Το αποτέλεσμα θα ειναι να εχουμε αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασία και μείωση του χρόνου ζωής της λάμπας. Οσο λιγοτερο μονωσουμε πιανωντας με το θερμοσυστελομενο το τεφλον και μονο τον μισο π.χ. καλυκα, τοσο καλυτερα. Αυτα δεν τα γνωριζα και στην φωτο, εχω σκεπασει ολον τον καλυκα και την ακρη της λαμπας με το θερμοσυστελομενο. Πραξτε δεοντως. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία κατασκεύη! Σχετικά με το τελευταίο, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει νερό η λάμπα από το σημείο της ένωσης του "κάλυκα" με το γυαλί (αν καλυφθεί μόνο ο μισός κάλυκας) αφού πλέον αυτό το σημείο είναι εκτός του ακροφυσίου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Να πω την αληθεια, νομιζω οτι ετσι κι αλλιως ο καλυκας ειναι μεσα στο ακροφυσιο.
Αλλα και εξω να ειναι, πιστευω οτι αν καλυφθει ο μισος δεν θα υπαρχει προβλημα. (εδω ειχα βαλει παλιοτερα, σκετες κλεμες για ακροφυσια - δεν το συνιστω βεβαια για ασφαλεια)
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο ρε Σπύρο πολύ καλή πατέντα. Πάρα πολύ καλή παρουσίαση.
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο!
απο τις πιο χρησιμες ενυδρειακες πατεντες που εχω δει ποτε ![]() αν καποιος δοκιμασει σε αλλα ενυδρεια με αλλα μηκη λαμπας,ας το γραψει να ξερουμε τι ειναι συμβατο με τι ![]() θα γλυτωσει χρημα πολυς κοσμος και θα ειναι ευκολο πλεον οικονομικα,να αλλαχτουν οι λαμπες πριν τη "ληξη" τους. θα σταματησουμε να βλεπουμε και ενυδρεια με λαμπες που δουλευουν 5ετιες και 10ετιες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ χρησιμη παρουσιαση Σπυρο, οχι μονο για τα ενυδρεια της juwel, αλλα και για DIY κατασκευες.
Μολις εγινε υπομνημα για να μη χαθει ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευη καπακι για juwel record 60 | asteris_veroia | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 24-05-08 18:48 |
Σειρα Λαμπτηρων | thanosatha | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 30 | 12-02-07 17:32 |
περι λαμπτηρων...;;;; | nigesi | Malawi | 5 | 13-10-06 20:29 |
Περι λαμπτηρων... | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 28-09-06 19:22 |
Συνδεση 2 λαμπτηρων | epistimon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 31-12-05 20:12 |