Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-04-14, 18:06
Το avatar του χρήστη geustathiou
geustathiou Ο χρήστης geustathiou δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: κ.αχαια-νιφορεικα
Προεπιλογή

150 watt πολλα
δεν ειναι. τι αντλια θελεις να βαλεις ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-14, 22:38
nikospap Ο χρήστης nikospap δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

ειμαι κοντα σε κατι σαν αυτη εδω στα 5000lt . Λεει οτι ειναι στα 60w

http://www.ebay.co.uk/itm/OASE-PONTE...item27dacdb4cb
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-14, 22:03
Junior Member

Προεπιλογή

βρηκα μια με λιγoτερα watt και ποιο πολλα λιτρα στο ενα μετρο

Jebao EFP-5000
Flow Rate At 1 meter 4250 lph
Watts 40w
http://www.ebay.co.uk/itm/Jebao-Eco-...-/120929354591
το θεμα αντλια θελει πολυ ψαξιμο. παντα αναλογα με το φιλτρο που εχουμε, την τοποθεσια της λιμνης ( δηλαδη τι ωρες ηλιοφανεια εχουμε ,κτλ ) τι ταιζουμε και σε τι ποσοτητα , τι φυτα εχουμε και ποσα αλλα και που τα εχουμε ακομα. τι ειδος και τι αριθμο ψαριων εχουμε . το ποιο σημαντικο τελεια κυκλοφορια νερου σε ολα τα σημεια (δεν λεω για μεγαλη σε λιτρα αντλια ) αλλα τι σχημα λιμνησ εχουμε απο που τραβαμε νερο και πως ( skimer - aerated bottom drain) ΠΟΥ επιστεφουμε το νερο και πως. γενικα το ολο θεμα λιμνη θελει ψαξιμο. εχω λιμνη 5000 + λιτρα και τρεχει με 1500 λιτρα πραγματικη ροη. ετοιμαζομαι για επεκταση σε 15.000 λιτρα μονο με 100watt http://www.acuariosdepared.com/Pond-...JKP-16000-100W
-------------------------
ωραιο χωρο εχεις. απο ηλιο πως ειναι? δεντρα βλεπω, μετα φυλλα τι θα κανεις? απο βαθος 0,90 - 1,00 μετρο θα ελεγα. γατες εχει εκει γυρω? γιατι σε μενα εχει και μετα απο 2 χρονια μαθανε να ψαρευουνε

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geustathiou : 09-04-14 στις 22:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-14, 23:37
Junior Member

Προεπιλογή

Καλα στοιχεια εχει και αυτη που λες, αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι κινεζικη ενω αυτη που ανεφερα παραπανω ειναι γερμανικη.Δεν λεω βεβαια οτι δεν ειναι απαραιτητα καλη, αλλα μια δυσπιστια στα κινεζικα την εχω. Την εχεις δοκιμασει αυτη την αντλια εσύ ή καποιος γνωστος σου και ποια η γνωμη σου;Καποιες αλλες καλες μαρκες γνωριζεις;

Ο χωρος καλυπτεται απο 3 δεντρα, οπως βλεπεις, και το κυριο κτηριο που ειναι απο πισω και δεν φαινεται. Καμια ωρα την ημερας δε θα την χτυπαει ολοκληρη ο ηλιος παρα μονο καποια σημεια της, στα οποια μαλιστα λεω να βαλω νουφαρα. Κανενα απο τα δεντρα δεν ειναι φυλοβολο, οποτε δεν υπαρχει προβλημα με τα φυλλα.

Γατες δεν εχω, και ουτε προκειται να εχω, γιατι υπαρχει σκυλος που δε τις συμπαθει και τοσο.Αληθεια με αυτον λες να εχω καποιο προβλημα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-14, 18:46
Junior Member

Προεπιλογή

Γατες δεν εχω, και ουτε προκειται να εχω, γιατι υπαρχει σκυλος που δε τις συμπαθει και τοσο.Αληθεια με αυτον λες να εχω καποιο προβλημα;[/QUOTE]

για τον σκυλο δεν ξερω, αλλα λογικα αν του αρεσει το μπανιο θα εχεις προβλημα απο τα νυχια. τωρα για την αντλια την εχει φιλος 2 μηνες χωρις προβλημα. αλλα δεν ξερω τι λιτρα (πραγματικα ) βγαζει βασικα πιστευω οτι και τα κινεζικα αξιζουν, πλεον ολα κινεζικα ειναι.για την αντλια εσυ θα αποφασησεις αναλογα με το φιλτρο - σωληνες- υψος καταρακτη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-14, 21:23
Junior Member

Προεπιλογή

Τελικα αντλια και φιλτρο πηρα αυτο το σετ

http://www.gartenxxl.de/T.I.P.-WDF-1...t/p-1346652000

αντλια 2500 λτ με μεγιστο υψος 2.5μ,δεν ειναι μεσα σε φιλτρο
και φιλτρο 10000 λτ.
Γνωμες;

Επισης απο φυτα θα βαλω σιγουρα παπυρο και ψαχνω φυτα οξυγονωτες που να διατηρουν το φυλλωμα τους ολο το χρονο.Πιστευετε οτι καποια ειναι καλυτερα απο καποια αλλα και ποια ειναι αυτα; Τα θελω για βαθος μεχρι 25 ποντους, αλλα και μεχρι 70 ποντους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-14, 12:49
Junior Member

Προεπιλογή

Τελικα ειχα ενα προβλημα με την ανλια(ηταν ελλατωματικη, αλλα ευτυχως μετα απο πολυ πρηξιμο,ο πωλητης εκανε εκπτωση 50%) και πηρα αυτη εδω
http://www.ebay.co.uk/itm/4005720189...84.m1439.l2649
μαζι με το παραπανω φιλτρο.Μου αρεσε γιατι ειχε πανω απο μια εξοδους.

Νερο εχω βαλει 9 μερες, μαζι με καποια φυτα, τα οποια τα εβαλα σταδιακα (1 Παπυρος, βουρλα,2 τυφη(ή ψαθα),2 ακορος, καποιες πολυ μικρες λυσιμαχειες) και ηδη εχει γινει αρκετα θολο. Η αληθεια ειναι οτι καθε φορα που βαζω ενα νεο φυτο το νερο γινεται ολο και ποιο θολο εξαιτιας του χωματος και καθε μερα πρασινιζει ολο και περισσοτερο Η αντλια βεβαια δε δουλευει ακομα σε 24ωρη βαση γιατι περιμενω ηλεκτρολογο να φτιαξει καλυτερα τα ηλεκτρικα. Περιμενω 2 elodea densa για οξυγωνοτες και 2 pondederia cordata απο εβδομαδα.
Ψαρια θα βαλω οταν θα αρχισει να δουλευει μονιμα η αντλια και το φιλτρο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές