|
#1
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Τάκη στο βίντεο αυτό πώς έχουνε τον γουλιανό μέσα στο ενυδρείο ? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xhOEcPgDHPA δεν γίνεται να ζήσει ένα τέτοιο ψάρι μέσα σε μεγάλο ενυδρείο ?
__________________
επειδή μερικές φορές μπορεί να αργήσω να μπώ στο ίντερνετ ( για λίγες ημέρες) μπορείτε να μου πείτε απο το τηλέφωνο αν με χρειάζεστε για κάτι 6978570190 |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκέψου τα όλα αυτά
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Πριν απο ολα πρεπει
1. Να γινουν μετρησεις στο νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, για να ξερεις ποια ψαρια μπορουν να ζησουν σε αυτο, χωρις επεξεργασια νερου. (εκτος κι αν αποφασισεις απο τωρα οτι δεν σε πειραζει -αν και δεν ειναι ευκολο για αρχαριο να εχει κι αυτο στο νου του- να επεξεργαζεσαι το νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, αν το εχουν αναγκη τα ψαρια που θελεις να βαλεις, αν δεν ζουν σε παραμετρους νερου που εχει η βρυση σου - μπορει δλδ να χρειαστει φιλτρο Αντιστροφης Ωσμωσης, δοχειο προετοιμασιας με φιλτρο για τυρφη ή αλατα κλπ κλπ, αναλογα το ψαρι). Μετρησεις λοιπον σε pH, GH, KH, NH3/NH4, NO2, NO3. Οι μετρησεις μπορουν να γινουν ειτε με ενυδρειακα υγρα τεστ (που ετσι κι αλλιως θα χρειαστουν στο ενυδρειο στην πορεια) ή σε χημειο. 2. Βλεπεις τις διαστασεις του χωρου που μπορεις να διαθεσεις για να στηθει ενυδρειο. Οσο μεγαλυτερο, τοσο περισσοτερες επιλογες. 3. Αναλογα τις επιλογες που εκανες στο 1 και 2, αρχιζεις τη μελετη των ψαριων (μαζι με τη βοηθεια του φορουμ) που μπορουν να φιλοξενηθουν στο ενυδρειο. 4. Κανεις την αγορα του ενυδρειου και της βασης του (εμπoριου ή diy), και του εξοπλισμου του (φιλτρα, θερμανση, ψυξη, οξυγονωση, θερμομετρο, εξοπλισμος αλλαγης νερου, τεστ νερου κλπ, αναλογα τις αναγκες των ψαριων). 5. Προετοιμαζεις (μαζι με τη βοηθεια του φορουμ και των αρθρων του) το ενυδρειο, για να ειναι ετοιμο (να "στρωσει" που λεμε) να υποδεχτει τα πρωτα ψαρια. Καλη συνεχεια.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=delta66;830927]Πριν απο ολα πρεπει
1. Να γινουν μετρησεις στο νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, για να ξερεις ποια ψαρια μπορουν να ζησουν σε αυτο, χωρις επεξεργασια νερου. (εκτος κι αν αποφασισεις απο τωρα οτι δεν σε πειραζει -αν και δεν ειναι ευκολο για αρχαριο να εχει κι αυτο στο νου του- να επεξεργαζεσαι το νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, αν το εχουν αναγκη τα ψαρια που θελεις να βαλεις, αν δεν ζουν σε παραμετρους νερου που εχει η βρυση σου - μπορει δλδ να χρειαστει φιλτρο Αντιστροφης Ωσμωσης, δοχειο προετοιμασιας με φιλτρο για τυρφη ή αλατα κλπ κλπ, αναλογα το ψαρι). Μετρησεις λοιπον σε pH, GH, KH, NH3/NH4, NO2, NO3. Οι μετρησεις μπορουν να γινουν ειτε με ενυδρειακα υγρα τεστ (που ετσι κι αλλιως θα χρειαστουν στο ενυδρειο στην πορεια) ή σε χημειο. Καλησπέρα πήρε ένα τεστ απο ενα πετ σοπ και είπα να κάνω τις μετρήσεις έκανα τις μετρήσεις και έβγαλαν τα αποτελέσματα όπως στην φωτογραφία που έχω κυκλώσει τα αποτελέσματα... Ph=7,6 (και λίγο μικρότερο πρέπει να ήτανε ) ΚΗ=ανάμεσα στο 15 και στο 20 άρα υπολογίζω γύρω στο 17,5 ΝΟ2=0 ΝΟ3=0 CI2=0 (το χλώριο νομίζω είναι αυτό, νερό της βρύσης έβαλα αλλά το χρώμα ήτανε κίτρινο πρέπει να είχε πολύ λίγο χλώριο δηλαδή κάτω απο 0,8 CH=TH=DT >21 σε αυτές τις μετρήσεις τι ψάρια μπορούνε να ζήσουνε ?
__________________
επειδή μερικές φορές μπορεί να αργήσω να μπώ στο ίντερνετ ( για λίγες ημέρες) μπορείτε να μου πείτε απο το τηλέφωνο αν με χρειάζεστε για κάτι 6978570190 |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν εμπιστεύομαι τα χαρτάκια αλλά μάλλον για αφρικάνικα ψάρια θα ήσουν τέλεια (από όσο ξέρω) για χρυσόψαρα είσαι λίγο παραπάνω από το κανονικό αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Εξηγησέ μου όμως κάτι, έχεις κάνει σε κύκλο και τα 3 ροζ/μωβ στη σκληρότητα, κάθετα τα διαβάζουμε αυτά τα 3. ή όλα πράσινα ή 1 μωβ 2 πράσινα ή 2 μώβ 1 πράσινο ή 3 μωβ, τι έδειξε το τεστ σου ? ΓΙα να λες > 21 ήταν και τα 3 μωβ ?
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ σκληρο το νερο, αλλα δεν πιστευω οτι θα εχουν προβληματα χρυσοψαρα.
Για τις διαστασεις του ενυδρειου και τα λιτρα για 7 χρυσοψαρα αναλογα το ειδος τους δες το θεμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Πολυ καλα φιλτρα θα χρειαστεις επισης
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη τα τρία μωβ που ήτανε στην σκληρότητα πάνε τριάδα και είναι κάθετα δηλαδή θα είναι η σκληρότητα αν η τριάβα βγεί πράσσινα <6 !!! μετά αν το πρώτο είναι μωβ και τα δύο είναι πράσσινα η σκληρότητα είναι μεγαλύτερη του 7 !!! μετά αν τα δύο είναι μώβ και το ένα πράσσινο τότε είναι μεγαλύτερη του 14 και όλα είναι μώβ τότε είναι >21 τα διαβάζουμε και τα τρία ταυτόχρονα και κάθετα
![]() τι ψάρια δεν μπορούνε να αντέξουνε την σκληρότητα του νερού μου ? κανένα είδος γατόψαρου που γίνεται μικρό μπορώ να φιλοξενήσω με το νερό που διαθέτω ? επίσεις είναι χαζομάρα να φτιάξω ενυδρείο μονο και μονο για εναν μονομάχο ? αν κάνω ενυδρείο 20-30 λίτρων για μονομάχο με απλες αλλαγές νερού κάθε μέρα δεν θα χρειάζεται να βάλω οξυγονοποιητη? γενικά χώρος υπάρχει για το μέγεθος του ενυδρείου και σκεύτομαι οτι αν κάνω ένα ενυδρείο γύρω στα 300 λίτρα κανα 30ευρω και παραπάνω δεν θα θέλει για τα μηχανήματα που λειτουργούνε σε αυτό ?
__________________
επειδή μερικές φορές μπορεί να αργήσω να μπώ στο ίντερνετ ( για λίγες ημέρες) μπορείτε να μου πείτε απο το τηλέφωνο αν με χρειάζεστε για κάτι 6978570190 |
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Μονομάχο με αυτό το νερό ούτε να το σκέφτεσαι. Οσο για τα φίλτρα και τον εξοπλισμό , με 30 Ευρώ δεν παίρνεις τίποτα. Με 30 Ευρώ ίσα ίσα που παίρνεις ένα θερμαντήρα. Κάνε μια έρευνα πρώτα τι θες και πόσο θα σου κοστίσει και μετά ξεκίνα. Αν κάποια τα φτιάξεις μόνο σου, σίγουρα θα σου κοστίσουν λιγότερα, ψάχτο καλά πρώτα
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 04-04-14 στις 18:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θελω τη γνωμη σας. | Chris82 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 3 | 02-04-11 03:44 |
θελω την γνωμη σας | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 28-02-11 12:21 |
θελω την γνωμη σας | rastafarian | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 28-01-11 22:02 |
θελω τη γνωμη σας | harris samos | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 10 | 03-09-09 00:00 |