Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-03-14, 10:16
Stavros7 Ο χρήστης Stavros7 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

Δεν την εχω παρει ακομα,αλλα δεν εχει και την juwel nature εχει μονο την grolux.και ειπατε μην παρω 2 grolux
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-14, 16:27
Member

Προεπιλογή

να ρωτησω κατι,πειραζει εαν παρω τελικα δυο juwel nature ή 2 grolux γιατι σε ενα μαγαζι δεν υπαρχουν και οι δυο...τι συνισταται απο τα δυο προς αποφυγη αλγεων και προς αναπτυξη φυτων..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-14, 20:32
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Εγώ έχω σε ένα 85άρι δυο grolux 15W και έχω τόσο λίγη άλγη (παρ' όλο που έχω DIY CO2) που δεν έχουν να φάνε οι γαριδούλες μου και τα 2 zebra nerite snails. Τα φυτά μου πάνε πολύ καλά επίσης, αλλά δεν έχω δύσκολα φυτά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-14, 16:50
Member

Προεπιλογή

γιατι ή σε δυο nature θα καταληξω ή σε δυο Grolux...και εγω ευκολα φυτα θα βαλω μονο και χωρις co2 εαν μπορω αλλιως εχω diy θα το βαλω
-------------------------
τι λετε λοιπον??

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stavros7 : 29-03-14 στις 16:50 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-14, 19:07
Member

Προεπιλογή

Κανεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-14, 16:03
manos76 Ο χρήστης manos76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ...
Προεπιλογή

όποια λάμπα και σε συνδιασμό απο αυτές που σου γράψανε και να βάλεις τα φυτά θα αναπτύσονται.. η αλγη ειναι μεγάλη ιστορία για το τι μπορεί να την προκαλέση... κάνεις δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά... μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και σε καμία περίπτωση δεν λέμε ααα...αυτή η λάμπα=άλγη... συμφονώ με τον/την plin... το καλύτερο μιας και θα βάλεις 2 λάμπες ειναι να βάλεις και της 2 grolux . θα έχεις το σωστότερο φάσμα φωτός και τα πιο όμορφα , υγιεί και σωστα αναπτυσόμενα φυτά!!! εννοείτε όμως σε συνδιασμό με λιπασματάκι και co2 εστω και DYI
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-14, 16:16
Το avatar του χρήστη nospanos
nospanos Ο χρήστης nospanos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ανατολική Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos76 Εμφάνιση μηνυμάτων
το καλύτερο μιας και θα βάλεις 2 λάμπες ειναι να βάλεις και της 2 grolux .
Δε θα συμφωνήσω απόλυτα, για τους λόγους που έχουν παρατεθεί στα προηγούμενα ποστς...

Το σωστότερο κατά τη γνώμη μου όταν συμβουλεύουμε κάποιον αρχάριο που ξεκίνησε πρόσφατα το χόμπι είναι να του προτείνουμε την "περπατημένη" οδό και μόνος του ο ίδιος θα κρίνει στην πορεία και σε συνδυασμό με την εμπειρία την οποία θα αποκτά πόσο βαθειά και εξειδικευμένα θα προχωρήσει στο χόμπι.

Έχει παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές ότι αρχάριοι με φωτισμό αποκλειστικά από Grolux εμφάνισαν στα ενυδρεία τους κυανοβακτήριο (BGA) ή και άλλες δύσκολες άλγες.. εδώ κι εγώ ο ίδιος που ασχολούμαι 1,5 χρόνο (ούτε έμπειρος θεωρούμαι αλλά ούτε όμως και τελείως αρχάριος, και ειδικά στο θέμα φυτεμένο έχω πειραματιστεί και συνεχίζω να την ψάχνω αρκετά) το δοκίμασα και είχα θεματάκια... ο μόνος που γνωρίζω ότι έχει διατηρήσει με απόλυτη επιτυχία και για αρκετό διάστημα υψηλών απαιτήσεων ενυδρείο με φωτισμό Grolux ήταν ο Raven
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές