|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
την "λυση" LED πως την βλεπεις???
με Led συντηρω "δασος" απο ευκολα φυτα!! με τρελλη αναπτυξη.. θα σου κανουν οικονομια..(τσιμπαει λιγο το τροφοδοτικο)!! ..θα εχεις (σχετικα) χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο αλλα ειδη φωτισμου...ειναι ακινδυνα..(λογω 12V)...κλπ κλπ κλπ...... και σημαντικοτερο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μοναδικό αρνητικο για τα λεντ ειναι πως απ οτι έχω διαβάσει, με τον καιρό εξασθενούν. Δεν ξερω κατά πόσο ισχύει... Τα φυτά που έχω ειναι χωρίς απαιτήσεις. Αν εχεις κάποια συγκεκριμένη ιδέα, όποτε θες ενημερώνεις
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
αυτο που σου προτεινα δεν ειναι απλα βάση, ειναι στεγανα ακροφύσια μαζι με καλώδιο για να συνδέσεις τις λάμπες, συν 2 βασεις για να πιάσεις τις λάμπες (και τα ακροφύσια) στο καπάκι. Εαν βάλεις τα συνηθισμένα που υπάρχουν στο εμπόριο, πρεπει να υπολογίσεις οτι η τροφοδοσια τους γίνεται απο πάνω, δηλαδή θα έχεις καλώδια χύμα πάνω στο καπάκι (ή "παταρακι" για να περνάνεν τα καλώδια εσωτερικά και να μην φαίνονται)
αν δεις στην δική μου κατασκευή, δεν φαίνονται καλώδια απο πάνω, τα πέρασα απο πίσω, τα στερέωσα στην μέση και τέλος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι άλλο θα χρειαστώ αν καταλήξω στο συγκεκριμένο Ballast & λάμπες? Κάποια πρόταση για 24-36 watt υπάρχει?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε δουλειες εξω (επιγραφες κλπ) δεν εχει παρατηρηθει κατι σημαντικο... αν θελεις μπορω αυριο να μαθω τιμες για "επαγγελματικου" επιπεδου!!! κατασκευη και να σου πω!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα μοναδικά δεδομένα είναι πως τωρα το ενυδρειο (60λιτρα) τρέχει με 2X11 watt, έχει εύκολα φυτά και πως το καπάκι θα πρέπει να ειναι 38Χ38 (περίπου) Ότι μπορείς - μαθαίνεις και μου λες ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Δλδ τι ειδους λεντ εννοείς, τι άλλο θα χρειαστώ κλπ Ή αν παω σε φθορίου, τι ακροφύσια, τι μπαλαστ, τι λαμπες Κάτι τέτοιο - σε τετράγωγο ... http://s1235.photobucket.com/user/ha...ml?sort=3&o=11 με όλη τη "συκωταρια" από μεσα... θέλω! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 16-03-14 στις 20:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....154&page=3/#75 Από φθορίου, μπαλαστ, ακροφύσια κλπ είμαι εντελώς τελείως άσχετος, ούτε εχω δεί ποτέ πως είναι. Το site πού έβαλες δεν μου ανοίγει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν ντισκοτεκ της εποχής μου το έκανες ρε συ ![]() Μόνο ο Στίβ Ντούζος λείπει ![]() Πάντως απ τις φωτογραφίες που έχεις βάλει, μια χαρά φωτισμός έχει το ενυδρείο ![]() Θα το ρίξω στη μελέτη και βλέπουμε Οι μέχρι τώρα απόψεις που χω παρει, ειναι ως επι το πλειστον : ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ (ξέρω απαγορεύονται τα κεφαλαία ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε αυτό θα συμφωνήσω
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη είναι αλήθεια αυτό αλλά δεν ισχύει για όλα τα LED, από προσωπική μου εμπειρία το λέω, γιατί όταν ξεκίνησα με led ταινίες τις πέταγα στο μήνα, αλλά αυτά που έχω τώρα όμως, τα πρώτα που έβαλα λειτουργούν ένα χρόνο τώρα και είναι μια χαρά, στη συνέχεια βέβαια πρόσθεσα και άλλα γιατί πήγαινα ψάχνοντας και τώρα δεν ξεχωρίζουν ποιά είναι τα παλιά και ποιά τα καινούρια. Τα φυτά δε, πάνε μια χαρά έως πολλές χαρές, σε σημείο που πρέπει να κλαδεύω κάθε 1 - 2 εβδομάδες. Το ξέρω πως τα led δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την απαιτούμενη εμπιστοσύνη, και έχω παρατηρήσει πως όσα επώνυμα κυκλοφορούν οι τιμές τσιμπάνε αρκετά, και κάποια είναι απαγορευτικά. Επίσης έχω δει εδώ αρκετές diy κατασκευές με high power led αλλά αυτά θέλουν και ψύκτρες που δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να κατασκευαστούν. Εγώ βέβαια ακολούθησα άλλη μέθοδο και όπως φαίνεται μου βγήκε. Για το τροφοδοτικό τώρα, εδώ και 1,5 χρόνο που ασχολούμαι, έχω πετάξει 3-4 τροφοδοτικά, από 3 έως 6 Α (έτσι έγραφαν επάνω), φθηνά βέβαια, κινεζιές, και τελικά βρήκα την ησυχία μου με ένα μεταχειρισμένο από Η/Υ, σώθηκα. Όλα αυτά βέβαια θέλουν δουλειά, πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου και να υπάρχει και όρεξη, αν το έχεις μπορείς να κάνεις παπάδες. Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς και χρειαστείς βοήθεια σε κάτι, μη διστάσεις να ρωτήσεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μινι βιβαριουμ σε κυβο | kgf12345 | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 154 | 02-09-14 20:06 |
φωτιστικο για 30ρι κυβο της dennerle | Gladiator | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 07-09-12 22:03 |
σκεψεις για diy κυβο... | kgf12345 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 08-01-12 20:06 |
λαμπα για κυβο | Δημητρης89 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 22-02-10 19:25 |