|
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή τα ψάρια θα μπουν σε δυο δόσεις όλα.Κατάλαβα καλά;Δύο σκέψεις μου να κριθούν παρακαλώ.
1) Να βάλω πρώτα τα 15 tropheus ikola Kaiser για να δημιουργηθεί δυνατότερη βιολογία απ' ότι να μπουν δεύτερα.Ή μήπως δημιουργηθεί μεγαλύτερη ποσότητα αμμωνίας απ' την αντίθετη περίπτωση 2) Να βάλω πρώτα τα 10 tropheus moliro μετά ν' ακολουθήσουν 10 tropheus ikola Kaiser για να έχω ισόποσες ομάδες και ν'αργήσω κανένα μήνα για να βάλω τ' άλλα 5.Ή μήπως αυτά τα 5 δεχτούν επιθέσεις απ' όλα τα ψάρια; Συγγνώμη που σας κουράζω αλλά όπως λέει η παροιμία ''Αν καείς απ' το χυλό φυσάς και το γιαούρτι.'' κι εγώ παρακάηκα γι' αυτό μπορεί να ρωτάω για τ' αυτονόητα. Σήμερα έκανα μετρήσεις στο 550άρι Malawi που θα πάρω το ένα από τα φίλτρα του και σας παραθέτω τ' αποτελέσματα για σχόλια: Ημερ/νια Μέτρησης: 6/3/2014 Θερμοκρασία: 27 C Ph: 7,7 NO2: 0 NO3: 40 NH3/NH4: 0 Gh: 15 Kh: 7 PO4: 3 Με μια αλλαγή αύριο το 30% του νερού είναι καλά ή πρέπει ν' αλλάξω από τώρα τον αντιφώσφορο στα φίλτρα; |
|
||||
|
||||
![]()
Στρωμένα φίλτρα έχεις.
Θέλεις αλλαγή μεγάλη να πέσει το 40αρι χαμηλά. Πέτα αντιφόσφωρους/άνθρακα και βάλε βιολογικό υλικό. |
|
||||
|
||||
![]()
στις τιμες ph,gh και kh των ενυδρειων που φιλοξενουν τα ψαρια δωσε βαση...
παραπανω ο Κλεοβουλος ηταν σαφης,αφου κανεις τα αναλογα βηματα διαλεξε μια ομαδα και βουτα την... μετα μια-δυο βδομαδες συσκοτιση,πειραγμα το aquascape,epsom salt και μπλουουμ καλη τυχη υγ:με προαιρετικη χρηση μετρονιδαζόλης, παρε και συ λιγο...εχω εντοπισει stressαριμα ![]() ![]() χαλαρωσε με στρωμενα φιλτρα θα πανε ολα καλα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Αλφόνσο καλησπέρα,πες μου σε παρακαλώ τα όρια Gh & Kh για Malawi και Tanganyika αλλά και τις ιδανικές τιμές.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλαγή νερού κάνε κάνα 60% γιατί έχεις πολλά νιτρικά. Κάνε αυτό που λέει ο Ηλίας=πέτα αντιφώσφορο και άνθρακα και στη θέση τους βάλε βιολογικό. Μη πειράζεις ph,gh,kh...(τα έχουμε πει τα όρια σε άλλο θέμα) και άσε το ενυδρείο να ισορροπήσει. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους,χτες έκανα αλλαγή νερού στο 550άρι 300-350 λίτρα,αφαίρεσα αντιφώσφoρους και από τα 2 φίλτρα και τους άλλαξα τον άνθρακα.¶φησα μέσα τα νερά που είχαν και όλα τα βιολογικά με την μπίχλα τους γιατί φοβήθηκα μην τους καταστρέψω την βιολογία.Του έβαλα 3πλή δόση Prime και βακτήρια Nite Out που και τα 2 καταπολεμούν νιτρικά και αμμωνία παρ' όλα αυτά το 40άρι δεν κουνήθηκε καθόλου απ' τη θέση του. Έκανα τώρα μετρήσεις που θα δείτε παρακάτω.Μήπως έπρεπε να τα βγάλω όλα από τα φίλτρα και να τα πλύνω με νερό ενυδρείου;Αύριο σκέφτομαι να κάνω πάλι αλλαγή 60% και να βάλω αντιφώσφορο πάλι.Τα νιτρικά πως θα τα ρίξω;
Ημερ/νια Μέτρησης: 8/3/2014 Θερμοκρασία: 25,8 C Ph: 8,1 NO2: 0 NO3: 40 NH3/NH4: 0 Gh: 15 Kh: 7 PO4: 1,5 Υ.Γ.Να υπενθυμίσω ότι το 550άρι αναφέρεται στο θέμα γιατί θα δώσει το ένα του φίλτρο στρωμένο στο 700άρι για Tanganyika. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετρα και νιτρικά κατευθείαν από νερό βρύσης να δεις τι σου βγάζει από νιτρικά , επίσης κάτι δεν έχεις βάλει σωστά στο JBL δεν γίνετε να έχει τόση βρόμα που αναφέρεις είναι από τα ποιο καθαρά φίλτρα μιας και αν βάλεις στο δεξιό και αριστερό κενό που έχει το πρώτο κεσεδάκι ενυδριακο βαμβάκι όπου από εκεί είναι και η εισαγωγή του νερού δεν περνάει καμια ακαθαρσία προς το βιολογικό υλικό αν θες άνθρακα e.t.c βάλτο στην μεσαία θέση που είναι η έξοδος του φίλτρου , κανε και μια αλλαγή νερού τόση όση θα χρειαστείς για να πλύνεις το βιολογικό σου υλικό με νερό του ενυδρείου
|
||||
|
||||
![]()
μετρα και τη βρυση.
τι τεστ χρησιμοποιεις? τα τσεκαρες αν ειναι ληγμενα? τα ανακινεις καλα πριν μετρησεις? με 300 λιτρα αλλαγη,πολυ δυσκολο να μην μειωθηκανε τα νιτρικα,εκτος αν ητανε λαθος η προηγουμενη μετρηση και ηταν παραπανω. |
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω μετραει ο Πέτρος μας με χαρτάκια και οχι υγρά τέστ!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο Πέτρος Σπύρο πήρε σε υγρά όλη τη σειρά της API
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | ioanna932011 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 06-04-12 15:08 |
Στρωσιμο ενυδρειου | oldschool12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 10-10-11 13:19 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
Στρωσιμο ενυδρειου | Αιμιλιανος Σεραφειμ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-12-09 02:25 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KARYDAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-11-06 00:48 |