|
|
|||
|
|||
![]()
Όχι φίλε Βασίλη δεν υβριδίζουν,για την ιχθυοσύνθεση έχω πάρει υπόψιν μου συμβουλές του φίλου και Greek Master of Tanganyika Κλεόβουλου!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πετρο μην βιαζεσαι και βαλε μπολικο βιολογικο γιατι τα ψαρια που βαζεις ειναι φαγανα!!!!!
επισις απο οτι ξερω τα ψαρια που θελεις να βαλεις υβριδιζουν.... μιπος να το σκεφτοσουν!!! πολλα λιτρα βιολογικα εχει το στρομενο φιλτρο? ποσα ψαρια θελεις να ριξεις και σε τι μεγεθος ειναι? θα τα βαλεις ολα μαζι? |
|
|||
|
|||
![]()
Ανάμεσα στις πέτρες υπάρχουν κενά που στις φωτογραφίες δεν φαίνονται καλά και οι δύο ακριανές στίβες είναι στημένες έτσι που να έχουν δύο ορόφους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τον υβριδισμο ειχα διαβασει εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27550 καλο ειναι να μας το διευκρινησει καποιος γνωστης γιατι μου φαινεται αντιφατικο..Ποσα ατομα απο το καθε ειδος θα βαλεις?Ειχα την εντυπωση οτι ολα τα ατομα μιας ομαδας tropheus ειναι καλυτερα να μπαινουν μαζι..
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο το θηρίο ρε φίλε!!
Καλά το προχωράς. Τα tropheus που θέλεις να βάλεις δεν υβριδίζουν (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν σε αφορά). Οι γοβιοί λέγονται Eretmodus cyanostictus ![]() Μέχρι να βάλεις ψάρια να θυμάσαι ότι πρέπει να συντηρείς/ταΐζεις τη βιολογία σου. Σταδιακή είσοδος των ψαριών για να μη πάθεις τα ίδια. Ελαφρύ τάισμα και έλεγχος των παραμέτρων. Το dow περιμετρικά κόψτο κάνα δυό πόντους για να μην φαίνεται κάτω από την άμμο. |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Κλεόβουλε σ' ευχαριστώ πολύ μόνο που θέλω να μου εξηγήσεις την παρακάτω φράση σου και να μου πεις τι πρέπει να κάνω.
''Μέχρι να βάλεις ψάρια να θυμάσαι ότι πρέπει να συντηρείς/ταΐζεις τη βιολογία σου.'' Οι πληθυσμοί που θα βάλω είναι 10 ikola Kaiser,15 moliro & 4-5 eretmodus αν βρω.Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή. |
|
||||
|
||||
![]()
3 τρόποι υπάρχουν
1) με τροφή 2) με αμμωνία 3)Σταδιακή εισαγωγή ψαριών ο λόγος είναι ότι μπορεί να έχει στρώσει το φίλτρο σου αλλά χρειάζεται να προσθέτουμε ρύπους ανάλογους με τους ρύπους που θα δημιουργούσαν τα ψάρια σου ώστε να δημιουργηθεί αρκετός πληθυσμός βακτηρίων και να είναι σε ένα επίπεδο τέτοιο ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει την εισαγωγή ψαριών , αλλιώς με το που στρώση το φίλτρο προσθέτουμε σταδιακά τα ψάρια
|
||||
|
||||
![]()
πετρο οτι και να χρησιμοποιησεις για στρωσιμο,προσεξε πολυ και δωσε σημασια σε αυτο
μην τα βαλεις ολα με τη μια γιατι θα τα χασεις. κανενα προιον δεν στρωνει μαγικα το ενυδρειο σε ενα βραδι.ολα(ακομα και τα καλυτερα που υπαρχουνε)βασιζονται στο οτι η ιχθυοφορτιση θα γινει σταδιακα. αν θες αμεσα πληρες φορτιο,μονο με μπολι και μαλιστα μεγαλη ποσοτητα βιολογικου υλικου,ιδιες τιμες απο ενυδρειο δοτη σε ενυδρειο δεκτη,και αν ειναι δυνατο,το ενυδρειο του δοτη να εχει και ιδια ιχθυοσυνθεση.η εστω κοντινη, και σιγουρα -τουλαχιστον- το ιδιο "βαρια". |
|
||||
|
||||
![]()
Πέτρο έχεις ήδη βάλει ένα στρωμένο φίλτρο, δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω, εκτός από σταδιακή αύξηση της τροφής που θα ρίχνεις μέχρι να φτάσεις στα επίπεδα αυτής που θα ρίχνεις με ψάρια μέσα.
|
|||
|
|||
![]()
Όχι φίλε Γιώργο δεν ξανακάνω το λάθος να τα βάλω όλα μαζί,σκέπτομαι να βάζω 5-7 ψάρια ανά 15 μέρες ή πιστεύεις πως μπορώ να τα βάζω πιο σύντομα;Φίλε Στέλιο από την πρώτη βδομάδα θα ρίχνω flakes; Γιατί όταν την πρώτη βδομάδα μπαίνουν μέρα παρά μέρα τα βακτήρια δεν κάνει να ταϊζω,έτσι δεν είναι;Τα flakes τα ρίχνω ελεύθερα ή μέσα σε απόχη κι αν σε απόχη πόση ώρα τ'αφήνω μέσα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που ξέρω ότι πρέπει να κάνω είναι ότι την πρώτη βδομάδα πρέπει μέρα παρά μέρα θα ρίχνω βακτήρια.Τα βακτήρια που θα χρησιμοποιήσω αυτή τη φορά καταπολεμούν αμμωνία και νιτρώδη και λέγονται NITE OUT II και είναι της MICROBE LIFT.Δεν κάνω διαφήμιση απλά τ' αναφέρω γιατί με αυτό και αλλαγές νερού πολέμησα την αμμωνία και τα νιτρώδη την πρώτη φορά στ' άλλα ενυδρεία που είχα στρώσει με άλλα βακτήρια.Έμαθα το προϊόν αφού έπαθα τη ζημιά όχι πριν.Δείτε στο σύνδεσμο κι εσείς.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...,d.Yms&cad=rja |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | ioanna932011 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 06-04-12 15:08 |
Στρωσιμο ενυδρειου | oldschool12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 10-10-11 13:19 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
Στρωσιμο ενυδρειου | Αιμιλιανος Σεραφειμ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-12-09 02:25 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KARYDAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-11-06 00:48 |