|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν, ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις, το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας!
Λοιπόν... Εγώ τελικά ακολούθησα την μέθοδο με την ερυθρομυκίνη και δεν έμεινε ούτε ίχνος απο BGA!!! Λοπόν: Ερυθροσίνη των 500mg το ενυδρείο είναι 200lt κάθε μέρα μία κάψουλα την οποία έκανα σκόνη, την διέλυα σε νερό του ενυδρείου και κατόπιν έριχνα το διάλλειμα στο ενυδρείο. μείωσα την τροφή για ψάρια στο λιγότερο απο μισό και τάιζα μέρα παραμέρα. αλλαγή νερού κάθε μέρα το 1/3... ...σε 6 μέρες δεν έμεινε ούτε κολυμπιθρόξυλο!!! Τα φυτά και τα ψάρια δεν φαίνεται να επιρρεάστηκαν ούτε κατα το ελάχιστο! ...it worked for me!
__________________
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Καλού-κακού κάνε πιο συχνά μετρήσεις τώρα (και αμμωνία), γιατί υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει αυτή η μέθοδο τα βακτηρίδια του φίλτρου.
Εγώ όταν έκανα την ίδια 'θεραπεία' και είχα το νου μου (έκανα μετρήσεις) μετά από λίγο καιρό έχασα 2 apistogramma ! Μπορεί να ήταν τυχαίο αλλά δεν είχα κάνει τίποτα άλλο 'ύποπτο' στο ενυδρείο τότε. Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ?
__________________
"The answers to all questions are to be found in nature."
Takashi Amano |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ακολουθώ και εγώ τα βήματα του Αποστόλη. Καταπολέμηση BGA με Erythrocin. 1 δισκίο των 500mg την ημέρα, διαλυμένο σε νερό σε 180lt ενυδρείο. Είμαι στην 5η μέρα και δεν έχω πια καθόλου BGA. Πριν την θεραπεία είχα παρατηρήσει ότι την έτρωγε από τα μεγάλα φύλλα του Vallisneria americana και του Hydrocotyle leucocephala (αλλά όχι και από τις λεπτές ρίζες) ο πλακόστομος που έχω, ενώ και τα Melanotaenia Praecox έτρωγαν όποιο κομμάτι ξέφευγε από τα φυτά. Το ενυδρείο είναι στρωμένο περίπου 1 μήνα και έχει μικρό φορτίο ψαριών. Έχω κάνει μετρήσεις για NH3-4 και για ΝΟ2 και είναι και τα δύο στο μηδέν. Δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί αρνητικά ούτε τα ψάρια, ούτε οι γαρίδες αλλά δυστυχώς ούτε και τα σαλιγκαράκια για τα οποία θα βάλω 1 botia την άλλη βδομάδα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Στο τέλος της 6ήμερης θεραπείας χρειάζεται μεγάλη αλλαγή του νερού; Τώρα αλλάζω 30% κάθε μέρα. Να βάλω φίλτρο άνθρακα (έχω, δεν θα χρειαστεί να αγοράσω); |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη άνθρακα, αλλά ούτε κακό θα κάνει.
Αν συνεχίσεις τις 30άρες αλλαγές νερού δεν θα μείνει τίποτα έτσι κι αλλιώς. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
__________________
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οι ιδιότητες του άχυρου για την καταπολέμηση της άλγης | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 07-03-05 16:24 |