|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ήρθα σπίτι και έκανα μετρήσεις, ήταν 0 Αμμωνία και Νιτρώδη και Νιτρικά > 20 < 40. CO2 δεν έχω, είχα βάλει κάποια στιγμή αλλά το έβγαλα στη εβδομάδα. Δεν έχει γίνει τίποτα διαφορετικό το τελευταίο καιρό, μόνο έπεσε ένα κλάδεμα τη Παρασκευή μαζί με την αλλαγή. Δεν βρήκα άλλες γαρίδες νεκρές (2-3 μόνο). Ετοίμασα στα γρήγορα 40 λίτρα νερό και το άλλαξα πολύ αργά. Για την ακρίβεια έβγαλα 10 λίτρα νερό και α υπόλοιπα έβαζα και έβγαζα ταυτόχρονα και αργά, μου πήρε γύρω στη 1 ώρα + για να κάνω την αλλαγή. Τα νιτρικά τώρα είναι 5. Επίσης το PH πριν την αλλαγή ήταν 7,4. Πολύ φοβάμαι πως είναι πολλές οι γαρίδες σε 30 λίτρα και ίσως αυτό να το προκάλεσε όλο αυτό , σε συνδυασμό βέβαια με τη διακοπή της αεραντλίας. Επίσης πρέπει να έχω υπερπληθυσμό από το γενναίο τάισμα που κάνω (μάλλον έχω το σύνδρομο της κατοχής και ταΐζω ακατάπαυστα), από τώρα προβλέπω περίοδο ισχνών αγελάδων (αρκεί να κόψω αυτή τη κακή συνήθεια υπερβολικού ταίσματος)
|
|||
|
|||
![]()
κοιταξε επειδη και εγω το σκεφτομαι αυτο με το ταισμα δεν πιστευω οτι ταιζεις πολυ γιατι σκεψου οτι για τις περισσοτερες τροφες αναλογουν 2 μπιλακια σε καθε γαριδα!!!για σκεψου ποσα θες για 200 γαριδες!εγω επειδη ειμαι παθων επιμενω οτι οι θανατοι ηρθαν απο ελλειψη οξυγονου!!!δωστους λιγο χρονο να συνελθουν και να ξεστραριστουν και θα ειναι οκ θα το δεις!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως παρόλο τις τόσες ψόφιες που έβγαλα , είναι γεμάτο γαρίδες μέσα, χαμός γίνεται, αλωνίζουν παντού ------------------------- Τελικά τα μικρά ενυδρεία είναι πολύ ευαίσθητα, μπορεί να αλλάξει κάτι από στιγμή σε στιγμή, ακόμα και αν έχουν γαρίδες μέσα και ας είναι τούμπανο φυτεμένα
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 26-02-14 στις 22:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εμενα οπως και του nazgul, στο παλιο 50λιτρο με εσωτερικο φιλτρο και 100-150 γαριδες, ειχε φτασει απο το μπουκωμα να σταματησει σχεδον η ροη του, και θανατους δεν ειχα.
Κατι αλλο φταιει. +1
|
|||
|
|||
![]()
Μου έχει αντέξει rcs σε κλειστο ενυδρείο λόγω μετακόμισης, για περίπου 7-10 μέρες, μέχρι να το ξαναστήσω!!! Επιβίωσε πραγματικά σε λίγες σταγόνες νερού αφού το ενυδρείο δεν το "στραγγισα" τελείως και είχε μείνει και λίγη άμμος απ το βυθό!! Όταν το γέμισα δεν πίστευα στα μάτια μου μόλις είδα τη γαρίδα να κινείται μέσα στο νερό!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πω βρε παιδιά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι γιατί δεν έχω κάνει κάτι διαφορετικό και έξω από τα συνηθισμένα, καθημερινά φαί (Viforno , shrimps natural και λίγα φυλλαράκια Tropical Supervit που ρίχνω και στα ψάρια) και τη Παρασκευή αλλαγή νερού 15-20 λίτρα όπως πάντα με αποχλωριομένο νερό από φίλτρο άνθρακα που κάνω και στα άλλα ενυδρεία, ούτε καθάρισμα φίλτρου, είναι η ερχόμενη Παρασκευή που θα βγουν τα σφουγγάρια για το καθιερωμένο καθαρισμό (κάθε 15 ημέρες τα πλένω με νερό ενυδρείου). Και αυτό είναι που με ανησυχεί πως δεν βρίσκω την αιτία για να μην επαναληφθεί. Το μόνο που έγινε είναι πως δεν λειτουργούσε η αεραντλία, και ξέρω πως αυτό δεν είναι πρόβλημα (εκτός και αν είναι λόγω μεγάλου πληθυσμού). Και πριν που τις παρατηρούσα πάλι είμαι γεμάτος μωρά. Μόνο GH και KH δεν μέτρησα αλλά δεν το θεώρησα απαραίτητο
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά λυπήθηκα μόλις το διάβασα το θέμα σου φίλε Τάκη... αν και θα αναπληρωθεί σύντομα το χαμένο κενό σε αριθμό, θανάτους σε ζωντανά κανένας μας δε θέλει να ακούει και να βιώνει..
![]() Προσπάθησε να βρεις τι μπορεί να έφταιξε για να μην σου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον και το κυριότερο να προφυλαχθούμε κι όσοι χομπίστες ενημερωθούμε για το περιστατικό. |
|
||||
|
||||
![]()
Για εμένα οπως ειπα και παραπανω ειναι κατι σε δηλητηρίαση, αν αυξηθουν οι γαριδες τοσο πολυ σε ενα ενυδρειο, απλά σταματανε να γεννανε.. δεν τις χανεις ολες μαζι.
![]() Δεν χρειαζονται spay bar, και αεραντλιες σε τοσο ενυδρειο, ισα ισα μια μικρη αναταραξη της επιφανειας αρκει για την οξυγονωση του νερού. Αν εχεις φυτα τυπου ανουμπια και κρυπτοκορινα ισως τις εχασες απο εκει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακομη και να σου χάλαγε το φιλτρο, στην χειροτερη περιπτωση, θα σου αντεχαν και εβδομάδα, αν ειναι στρωμένος καλα ο βυθος χωρις φιλτρο. Οπως σου ειπα, κατι αλλο τρεχει, τα φυτα που αναφερεις δεν εχουνε κανενα προβλημα, ,μηπως εκανες κατι diy σου εφυγε καμια βιδα, απλα σκεψου τι έκανες και κάπως θα βγάλεις ακρη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πρόβλημμα του Τάκη έτσι όπως μας τα έγραψε νομίζω πως είναι συνδιασμός καταστάσων. Υπερβολικό τάισμα, μικρό ενυδρείο, πολλά ζωντανά, αλλαγή ρυθμού οξυγόνοσης, θερμοκρασία νερού ανεβασμένη. Αυτός ο συνδιασμός για κάποια στιγμή προκάλεσε μπαμ στις συνθήκες του ενυδρείο και κάποιες από τις πολλές γαρίδες δεν αντέξανε. Για όλους μας το τάισμα είναι αυτό που πρέπει να προσέχουμε. Με πιο πολλή φαί θα τις κάνουμε κακό... με πιο λίγο θα αντέξουν ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Τα νιτρικα ποσα ηταν συνηθως πριν την αλλαγη? Να μετρησεις και με αλλο τεστ γιατι καποια δειχνουν οτι ναναι (ιδιως αν κρυσταλωσει ενα συστατικο που εχουν)
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 28-02-14 στις 01:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Sorry αν βγαίνουμε λιγάκι εκτός θέματος, αλλά με αυτό που λες φίλε Γιάννη δείχνεις απόλυτη σιγουριά.. Δηλαδή έχεις κλαδέψει το ρίζωμα ανούμπιας εντός ενυδρείου και δεν παρατήρησες κάτι?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίστα με πιθανές Αιτίες Εμφάνισης Αμμωνίας | matser | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 27-11-13 17:09 |
Ξαφνικός θάνατος σε αρλεκίνους | palia13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 25 | 04-08-13 15:40 |
Ξαφνικός θάνατος, 3 SAE. | kesanis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-06-12 14:10 |
Τόσο ξαφνικός θάνατος? | Χριστόφορος Μίχας | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 8 | 27-02-10 03:17 |
Ξαφνικός Θάνατος Ζωοτόκων | manick | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 10-03-05 22:14 |